12 izgalmas premier 2024 tavaszán, avagy filmek, amiket már nagyon várunk

Összegyűjtöttünk nektek egy tucat izgalmasnak ígérkező filmet, melyek 2024 tavaszán érkeznek a magyar mozikba. Van köztük animációs film, több életrajzi dráma, sci-fi és akció-vígjáték is. Jöjjenek hát a legjobban várt mozipremerek!

legjobb filmek 2024 tavasz
Marisa Abela a Back to Black c. életrajzi filmben

A róka (március 7.)

A második világháború elején a zárkózott fiatal katona egy sebesült rókakölyökre bukkan, amit meggyógyít és magával visz a megszállt Franciaországba.

Előbb táncolj! (2024. március 7.)

A Nobel-díjas Samuel Beckett a 20. század egyik legjelentősebb drámaírója. A többség számára a Godot-ra várva című színműve révén lehet ismerős, de az ír szerző nemcsak emiatt tekintendő a modern irodalom egyik úttörőjének. Az Előbb táncolj! Beckett munkásságáról és magánéletéről szóló életrajzi film, amelyben a fiatalkortól a Nobel-díj elnyeréséig tartó életútba kaphatunk betekintést.

Kálmán-nap (március 14.)

Kálmánhoz és Olgához (Hajdu Szabolcs és Tóth Orsi) vendégségbe érkezik Levente és Zita (Szabó Domokos és Földeáki Nóra). A két negyvenes páros Kálmán névnapját készül ünnepelni, de az egyre sűrűsödő koccintások mentén gyorsan felsejlenek a már nehezen titkolható párkapcsolati nehézségek. A történet megtévesztően egyszerű és hétköznapi, amit az apró részletek tesznek lenyűgözővé.

Bernadette – A főnökasszony (március 14.)

Amikor megérkezik az Elysée-palotába, Bernadette Chirac (Catherine Deneuve) arra számít, hogy megkapja végre a megérdemelt pozíciót, hiszen mindig is férje árnyékában dolgozott, hogy segítse őt az elnökké válásban. Miután sem az elnök, sem a családja nem veszi őt komolyan, Bernadette végül úgy dönt, itt az ideje, hogy igazi médiaszemélyiséggé váljon és hallassa a hangját.

filmek 2024 tavaszi premierek

Vaskarom (március 21.)

A texasi Fritz Von Erich (Holt McCallany) több világbajnoki címmel rendelkezett, és forradalmasította az amerikai pankráció világát. Nemcsak a ringet és az üzleti életet vezette kemény kézzel, a családban is igazi patriarcha volt, megszállottan dolgozott azon, hogy a fiai átvegyék majd tőle a birodalmat. Kevint (Zac Efron), Kerryt (Jeremy Allen White), Davidet (Harris Dickinson) és Mike-ot (Stanley Simons) egyaránt abban a szellemben nevelte, hogy ha ők lesznek a legerősebbek, legkeményebbek, akkor semmi sem árthat nekik. De vajon elég volt ahhoz a ringbeli győzelem, hogy a fiúk megtörjék a családot sújtó átkot?

Kék Pelikan (április 4.)

1988-ban, a vasfüggöny leomlása előtti Magyarországon, bár már lehetőség nyílt világútlevelet igényelni és a határok is kinyíltak, az utazás anyagi akadályokba ütközött, mivel nem voltak olcsó utazási lehetőségek és az embereknek nem volt pénzük külföldre utazni. Három jóbarát hamis vonatjegyek vásárlásába keveredik, de a rossz minőségű hamisítványok miatt úgy döntenek, hogy ők maguk készítenek jobbat.

Back to Black (április 11.)

A Back to Black egy eleddig páratlan betekintést nyújt abba, hogyan vált Amy Winehouse egy csapásra híressé, és hogyan jelentette meg úttörő albumát, a Back to Blacket. A film Amy szemszögéből láttatja kendőzetlenül a nőt a jelenség mögött, és a kapcsolatot, ami minden idők egyik leglegendásabb lemezét inspirálta.

Challengers (2024. április 25.)

A Challengerrs a feltörekvő profi tenisztehetségek számára rendezett bajnokság. Itt kerül egymással szembe Art és Patrick. Akik nagyon jól ismerik egymást. Évekkel korábban elválaszthatatlan cimborák voltak. Egészen addig, míg meg nem ismerkedtek Tashival (Zendaya), aki nemcsak a legjobb volt a pályán, hanem a legvonzóbb is. A két srác egyszerre kezdett ki vele, egyszerre nyomultak rá, és egyszerre kaptak bíztató jeleket. Tashi nem tud választani köztük. Aztán mégis. Aztán mégsem. Telnek az évek és a három szerelmes fiatal között nem szakadnak el a kötelékek: csak kibogozhatatlanul összegubancolódnak.

Deadpool & Rozsomák (2024. május 2.)

Rozsomák is csatlakozik főhősünkhöz a Deadpool-filmsorozat harmadik részében.

A kaszkadőr (2024. május 2.)

Hősünk Colt (Ryan Gosling) kaszkadőr épp felépült egy balesetből, ami kis híján véget vetett a karrierjének, most meg kell találnia egy eltűnt filmsztárt, ki kell bogoznia egy összeesküvést, és meg kell próbálnia visszanyerni élete szerelmét, miközben a napi melóját is el kell végeznie. 

Furiosa: Történet a Mad Maxből (2024. május 23.)

A fiatal lányt, Furiosát (Anya Taylor-Joy) elrabolják a Zöld Helyről, a Sok Anyától, és egy motoros horda viszi magával. Végigporzanak a sivatagon, és a Várat veszik célba, ahol meg a motoros hadúr meg akar küzdeni Halhatlan Joe-val (Chris Hemsworth) és a féléltű hadfiúkból álló seregével. Furiosa viszont életben akar maradni. És haza akar jutni. Bármi áron.

Garfield (2024. május 30.)

Ő a világ leghíresebb macskája. És talán a legkövérebb is. Lusta, lassú, imádja a lasagnát és utálja a hétfőt. De Garfield, a narancssárga macska békés élete most fenekestől felfordul. Mert színre lép egy rég nem látott rokon: az apja. Sok mindenben hasonlítanak: szeretik a hasukat, és utálják a fürdővizet. Csakhogy Vic utcai macska, kalandvágyó, vagány figura, Garfieldtól pedig semmi sem áll távolabb, mint a kalandvágy.

További érdekes filmek 2024-ben: