Tavaszi tőzikék pompáznak Budapest kertvárosának botanikus kertjében

A kora tavasszal lassan ébredező arborétumok és botanikus kertek megannyi szépséget, köztük szirmaikat bontogató hóvirágokat, krókuszokat és tőzikéket rejtenek.

Fotó: Dornics Szilvi

A napról napra egyre közeledő tavasz első virághírnökei folyamatosan mutatják meg magukat. A kora tavaszi növények egyike a hóvirággal könnyen összetéveszthető tavaszi tőzike is, mely a 2023-ban fennállásának 60. évfordulóját ünneplő Soroksári Botanikus Kertben hófehér virágtengerként nyújtózik el a látogatók lába előtt.

Fotó: Dornics Szilvi

A 60 hektáron elterülő botanikus kert karnyújtásnyira Budapest nyüzsgő belvárosától vasárnap kivételével minden nap nyitva áll a kikapcsolódni és feltöltődni vágyók előtt.

Az első tavaszi napsugarak alkalmával érdemes tehát útba ejteni, kirándulást tervezni a XXIII. kerületbe és kikapcsolódni a szirmaikat bontogató kora tavaszi virágok és a természet újjászületésének élményében.

Osszátok meg velünk hazánk festői kirándulóhelyeiről készült saját készítésű fotóitokat a "Magyarország legszebb helyei" Facebook-csoportunkban. IDE kattintva tudtok csatlakozni!

Ha a tőzikék után további mesés virágmezőket fedeznétek fel: