Magyar kistermelők hazai portékáit keresi a VakVarjú étteremcsalád

A Budapesten már hat éttermet üzemeltető VakVarjú étteremcsalád pályázatot hirdetett a hazai termelők részére, magyar alapanyagokra és termékekre. A VakVarjúnál minden egységben arra törekednek, hogy a tányérokra minél több hazai alapanyagból készült fogás és sütemény kerüljön.

Fotó: Shutterstock

A VarjúGazda Éléskamrája Program célja, hogy tovább növelhessék a magyar alapanyagok és késztermékek, valamint a magyar termelői beszállítók számát.

A VakVarjú – 100%-ban magyar tulajdonú vállalkozásként, valamint a fenntarthatóság, a környezettudatos jövő és az etikus gasztronómia mellett elkötelezett vállalatként – kiemelten fontosnak tartja a hazai értékeket, ezért az elmúlt években egyre több magyar termelő alapanyagaival dolgozik konyháin és árusítja azokat a VakVarjú Manufaktúra termékcsaládban.

A programot zöldség és gyümölcs, húsfélék, tejtermékek, egyéb háztáji finomságok, gabona vagy gabonafélék termékkategóriában hirdetik meg, hosszútávú együttműködésben bízva a termelőkkel. Így továbbra is biztosítani tudják, hogy a betérő vendégeknek a lehető legjobbat kínálva minden egyes tányérra kerülő étel a lehető legfrissebb, legízletesebb alapanyagokból készüljön.

A hazai alapanyagok használata számukra nem csupán a frissesség és minőség záloga, hanem fontos lépés az ökológiai lábnyomuk csökkentése és a fenntartható célkitűzéseik elérése felé is, hiszen a hazai alapanyagok, termékek használatával jelentősen csökkenhet a szállításból adódó környezeti terhelésük is.

A programban legalább 6 hónapos (tavasz-nyári étlap vagy ősz-téli étlap időszaka) időtartamra keresik beszállítói partnereiket, vagy várják olyan kistermelők jelentkezését, akik bár a 6 hónapos beszállítást nem tudják vállalni, de szívesen ajánlják termékeiket a 4-6 hetente megújuló séfajánlatokba.

A pályázati kiírás pontos részleteit és feltételeit itt olvashatjátok el: vakvarju.com/varjugazda-program/

A nemrégiben megújult VakVarjú Budáról itt olvashattok bővebben: