7 pazar hely Budapesten, ahol belekóstolhatunk az angol teadélutánok hangulatába

Ha egy délután alkalmával átélnétek az ötórai teaszertartás élményét, nem kell messzire mennetek a fővárosból. Budapest egytől egyig mesés helyszínein nemcsak pazar hangulattal, de gőzölgő teával és mellé a legfinomabb falatokkal várnak benneteket.

Párisi Passage Restaurant

A Párisi Udvar lenyűgöző épületének mesés boltívei alatt lelt otthonra a Párisi Passage Restaurant, ahol minden nap 14 és 17 óra között várják a vendégeket délutáni teára. A két főre szóló meghívás alkalmával elegáns környezetben tölthettek el egy kis időt, frissen forrázott tea és egy különlegesen komponált szendvics- és péksütemény-válogatás társaságában. A lassan kortyolt tea mellett pogácsával, tortaszeletekkel, brióssal, falatnyi libamájpástétommal és természetesen uborkás szendvicsekkel kényeztethetitek ízlelőbimbóitokat.

1053 Budapest, Ferenciek tere 10. | Weboldal | Facebook

Fotó: Párisi Passage Restaurant Facebook-oldala

Émile

Az Émile nyújtotta élményekért nem mást, mint a II. kerületi Orló utcát kell felkeresni és érdemes ezt előzetes foglalás után 14 és 18 óra között tenni. Ekkor merülhetünk el ugyanis az Émile nyújtotta teadélutánok élményében, mely tökéletes program kötetlen beszélgetésekhez és meghitt, baráti találkozókhoz egyaránt. A teadélután alkalmával a Zhao Zhou szálas teák mellett mini croissant-okba zárt szendvicsek, számtalan édes falat, köztük Gerberaud süteményválogatás és konyakmeggy, Émile csokoládés brownie-ja és pisztáciás-málnás szelet is érkezik a háromemeletes szervírozótálon.

1026 Budapest, Orló u. 1. | Weboldal | Facebook

Fotó: Émile Facebook-oldala

Múzsa

A Gresham Palotában található Múzsában a hétvégi teadélutánok alkalmával egy egészen pompás hangulatban merülhettek el. A főváros egykor egyik legrangosabb helyének számító Gresham Palota azonban nemcsak a kulturális életről, de a cukrászművészeti remekekről is híres volt. A szombati és vasárnapi napokon 15 és 18 óra között, élőzenével megtoldott teadélutánokon Herendi porceláncsészészékből kortyolhatjuk a frissen készített teát, de a hagyományos scone-okat, uborkás szendvicset és Paris Brest-et is kézzel festett Herendi porcelántányérokon kínálják.

1051 Budapest, Széchenyi István tér 5-6. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: MÚZSA Facebook-oldala

Zsolnay Kávéház

Színházi előadás előtt, netalán baráti találkozó alkalmával nincs is jobb, mint fesztelen és meghitt környezetben elmerülni egy klasszikus angol teadélután magával ragadó részleteiben. A két főre szóló program alkalmával Zsolnay porcelánok ölelik körbe a még javában gőzölgő teát vagy kávét, ami mellé öröm harapni a körözöttel töltött fánkokból, a házi sajtos és kapros pogácsából, a márványsajtos rúdból, akárcsak a Zsolnay nevével fémjelzett kézműves bonbonokból.

1067 Budapest, Teréz krt. 43. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Zsolnay Kávéház Facebook-oldala

Kempinski Hotel

Az Erzsébet téri Kempinski Hotel szemet- és ízlelőbimbókat gyönyörködtető teadélutánjai alkalmával meghitt hangulatban élvezhetitek a tálcán kínált magyar ízvilágot. A naponta 12 és 18 óra között kínált teadélután minden falatja válogatott alapanyagokból készül, köztük a miniszendvicsek görögszénás kecskesajttal és uborkával, érlelt mangalicasonkával és lilahagymalekvárral, krémsajttal, kapribogyóval és füstölt lazaccal. A sós falatok mellett édesekkel is kényeztethetjük magunkat két korty tea között, többek között frissen sült almás és túrós rétessel, Eszterházy kockával és egy-egy falat képviselőfánkkal.

1051 Budapest, Erzsébet tér 7-8. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: kempinski.com

Apricot Coffee

Nem is gondolnánk, mennyire egyszerű beleszeretni az ötórai tea hagyományába, de jól tudják ezt az Apricot Coffee tulajdonosai, akik több éves írországi életük után ennek élményét szeretnék vendégeiknek megmutatni. Hangulatos teadélutánjaik alkalmával korlátlan tea- és kávéfogyasztással, frissen készült fingerfood szendvicsekkel, angol édes pogácsával, vagyis scone-okkal, valamint angol és ír hagyományokat követő desszertekkel kényeztethetitek magatokat.

1088 Budapest, Bródy Sándor utca 17. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: apricotcoffee.hu

New York Kávéház

A talán minden túlzás nélkül a világ legszebb kávéházaként ismert New York Kávéház kort, rendszert és sorsfordító történelmi változást megélt falai között is megtapasztalhatjátok a délutáni teaszertartás élményét. A patinás épületben két főre szóló ajánlattal várják a vendégeket, akik a tea, kávé vagy frissen préselt narancslé mellett  padlizsánkrémes és körözöttes-sonkás szendvicsek, házi bonbonok és falatnyi sütemények szolgáltatják az emlékezetes ízélményt.

1073 Budapest, Erzsébet krt. 9-11. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: New York Cafe Facebook-oldala

Ha a teadélután után legközelebb pazar kilátás mellett kávéznátok: