Felejthetetlen kulináris élmények várnak idén októberben Siófokon

Október elején ismét a balatoni halaké a főszerep a X. Siófoki Halfesztiválon, ahol színes családi és gyermekprogramok, ingyenes koncertek, kulináris élmények, Fish Food verseny és halkülönlegességek várnak minden korosztályt.

Fotó: Shutterstock

Idén ősszel is vibrálóan színes és élményekkel teli kikapcsolódást ígér a Balaton egyik legszebb települése, Siófok! Az idén 55 éves jubileumát ünneplő Balaton-parti város a nyüzsgő fesztiválok, forró strandolások után ezernyi élménnyel vár ősszel is.

Jön a tizedik Siófoki Halfesztivál! (2023. október 6-8.)

Az október 6. és 8. között megrendezésre kerülő X. Halfesztivál színes családi és gasztronómiai programjaival, esti koncertjeivel hozza el a fesztiválok hangulatát, kiegészítve a halas ízek világával.

A város Fő tere megtelik újra élettel, zenével és halas ételkülönlegességekkel. Minden korosztály számára garantált a szórakozás: a gyermekek Csondor Kata, a Csurgó Zenekar és az Apacuka Zenekar koncertjét élvezhetik, emellett a Csupa-Csoda Vándorjátszótér és a Levendula játszóház interaktív halas foglalkozásain vehetnek részt.

Az izgalmas gyerekprogramok mellett számos táncegyüttes kápráztat el mindenkit egyedi koreográfiákkal, színes stílusokban. Zenei vonalon nagy fellépőkkel erősít a fesztivál: péntek este a Vad Fruttik, szombaton pedig az Első Emelet zenekar robbantja fel a siófoki színpadot.

Nem múlhat el a rendezvény gasztronómiai csodák nélkül: szombaton Hal Piknik civil főzőverseny a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. támogatásával, vasárnap Fish Food verseny tölti ki a napot.

A Fő teret beborító gasztrokínálat közül Vomberg Frigyes sztárséf által vezetett zsűri választja ki a 2023-as év legjobb halas street foodját, melyet bárki kedvére kipróbálhat.

Az idei év újdonságaként bemutatkozik a fesztiváltéren a házigazda Siófok és Magyarország „halas városai”: a Duna és a Tisza partjáról már biztosan itt lesz különleges halétellel Baja, Mohács és Szeged városa. A település standjain nyereményjátékokkal, aktivitásokkal és egyedi gasztroélménnyel találkozhat a nagyérdemű.

További információkat a Siófok Guide Facebook-oldalán olvashattok.

Még több izgalmas program vár idén Siófokon: