Ősszel is Balaton: Sokszínű programokkal vár Siófok nyaralóparadicsoma

A forró nyári napok után szeptembertől novemberig idén is kellemesen meleg, vibrálóan színes és élményekkel teli kikapcsolódást ígér a Balaton legszebb városa, Siófok!

Az idén 55 éves jubileumát ünneplő Balaton-parti város a nyüzsgő fesztiválok, forró strandolások után is ezernyi élménnyel vár ősszel. A nyárutóba még a strandolás és vízisportok is beleférnek a kellemes séták, kirándulások, hamisítatlan őszi ízek, gasztroélmények és kulturális programok mellé.

Az őszi Balaton csodái mellett, az októberi Halfesztivál színes családi és gasztronómiai programjaival és esti koncertjeivel – Vad Fruttik, Első Emelet, Apacuka együttes – hozza el nektek a fesztiválok hangulatát.

A „Varga Imre 100” emlékév nosztalgikus és időtálló kulturális csemegéivel csábít a megújult Víztorony panorámájával és kiállítótereivel kiegészítve.

Az október igazi vénasszonyok nyarával kecsegtet, melyhez kiváló helyszín a Balaton partja.

Lélekfeltöltő SUP-ozás a tükörsima csillogó Balatonon, sétahajózás a varázslatos balatoni naplementében, városi séta a csodás őszi Jókai parkban, egy selfie a megújult Rózsakert pavilonhintáján vagy romantikus andalgás az egyedülálló vízialagúttal és fényjátékkal színesített szökőkút alatt a Rózsakertben mind-mind kihagyhatatlan élményt ígérnek Siófokon.

Az őszi időszak újdonsága október végén a GasztroFok kulináris összefogás, mely a térség gazdag bor- és gasztronómiai palettájának bemutatását, körbekóstolását tűzte ki célul egészen Széplaktól Sóstóig, Kilititől Szabadiig, bevonva a helyi termelőket, szolgáltatókat. Kóstoljátok meg Siófok ízeit!

Őszi bakancslista Siófokon:

  • Családi bringatúra a lankás Balaton- és Sió-parti kerékpárutakon.
  • Lélegzetelállító panoráma a Siófoki Víztoronyból egy hosszú városi séta után.
  • Erdei séta és piknikezés a természetben a Töreki-halastavak partján.
  • Frissítő reggeli edzés a panorámás parti sportparkok egyikében, míg a gyerekek elmerülnek a játszóterek nyújtotta szórakozásban.
  • Családi móka az állatparkban, a fordított házban, a #hashtEGGToyee kalandparkban vagy a Vizek Házában.

További információkat a Siófok Guide Facebook-oldalán olvashattok.

Mutatjuk, hol érdemes megszállni idén ősszel a Balatonnál: