Zugló 7 lenyűgöző kincse, amit érdemes felfedezni idén ősszel

Akár különleges gasztronómiai élményekért, akár egy kellemes sétára érkeztek a kertvárosba, biztosan nem fogjátok megbánni, ha Zugló felé veszitek az irányt ezeken a kellemes, kora őszi napokon.

Városliget Café

Amennyiben egy igazán különleges vacsorahelyszínt kerestek, akkor a Vajdahunyad várára néző, Városligeti-tó partján található Városliget Café az ideális célpont számotokra. A lenyűgöző kilátáson túl az étterem kínálata mellett sem lehet elmenni szó nélkül, hiszen minden hónapban megmutatják, milyen gasztronómiai remekeket képesek összeállítani az éppen szezonális alapanyagok felhasználásával. A menüsort minőségi, gondosan válogatott borokkal egészítik ki, amit nyugodt környezetben fogyaszthattok el, akár egy randevúra, akár egy hosszú nap után, vagy egy laza városligeti séta után tértek be hozzájuk. Asztalt foglalni érkezés előtt mindenképp érdemes, amit az alábbi linkre kattintva tudtok megtenni.

1146 Budapest, Olof Palme stny. 6. | Weboldal

Drakula miniszobor

A Városliget Cafétól egy kellemes sétára, a Vajdahunyad várának árnyékában bukkanhatunk rá a népszerű szobrászművész, Kolodko Mihály egyik alkotására. A bronzból készült szobor Lugosi Bélát ábrázolja, amint Drakula gróf szerepében, bús arccal, lábát lógatva olvasgat a Városligetben. Külön érdekesség, hogy pont 20 évvel ezelőtt már kihelyeztek egy kőszobrot a vámpírról a Vajdahunyad váránál, amely Hartmuth Zech német szobrászművész keze munkáját dicséri, ezt is érdemes szemügyre venni.

1146 Budapest, Kós Károly stny. 1.

blank
Fotó: László Orsolya

Katica Kávéház és Delikátesz

Egy kis szünet után ismét kellemes ízekkel, egy napsütéses, hangulatos terasszal, delikáteszfinomságokkal és hétfőtől péntekig ebédmenüvel várja éhes vendégeit a XIV. kerületi Katica Kávéház és Delikátesz. A finom ételek elfogyasztását követően biztosan nehéz lesz megállni, hogy az ebéd utáni kávét ne a kertvárosi hangulattól színes Katicában fogyasszuk el, majd sétáljunk egyet a környéken.

1142 Budapest, Stefánia út 39. | Facebook

blank

Magyar Zene Háza

Szintén a Városligetben bújik meg a Magyar Zene Házának kultikus épülete, amelynek tervezését a világhírű japán építésznek, Sou Fujimotonak köszönhetjük. A Magyar Zene Házának azonban nemcsak külseje formabontó, hanem belső kialakítása is sajátos, és minden egyes szinten találhatunk valami érdekességet. Időszakos és állandó kiállítások, élőzenei koncertek és workshopok egyaránt helyet kapnak a hatalmas épületben, így minden látogatás alkalmával egyedülálló élményben lehet részünk.

1146 Budapest, Olof Palme stny. 3. | Weboldal

blank
Fotó: Egy jó kép az utazásról – Németh Kriszti

Pelikán Cukrászda

Közel 25 éve nyitotta meg kapuit a Telepes utcai Pelikán Cukrászda, amely elsőként fagyizóként indult és az évek során számtalan díjat kapott izgalmas és ínycsiklandozó kreációikért. A fagylaltokat és süteményeket minden nap nagy gondossággal, frissen készítik el, természetes összetevőkből és adalékanyagok nélkül. Nem véletlenül vonzza tehát a környék lakosait a cukrászda, számtalan törzsvendéggel az oldalán. Külön érdekesség, hogy az idei Ország Tortája nyertes süteményeit náluk is megkóstolhatjátok!

1147 Budapest, Telepes utca 35/b | Weboldal

blank
Fotó: Pelikán Cukrászda Facebook

Japánkert

Varázslatos kincseket rejt a XIV. kerületi Mogyoródi úttól egy sarokra megbújó Zuglói Japánkert. Hazánk egyik első japánkertjét a Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum névadó kertésze és tanára tervezte és építtette 1928-ban. Néhány évvel később a japán császári család tagjai, Takamacu herceg és felesége is megfordultak a távol-keleti paloták kertjeit megidéző parkban, amely annyira megtetszett nekik, hogy végül jó néhány növényt adományoztak a Zuglói Japánkertnek. Ezek a különleges növények a mai napig megtekinthetőek a területen.

1149 Budapest, Kövér Lajos utca 1. | Weboldal

blank
Fotó: Egy jó kép az utazásról – Németh Kriszti

Édes Mackó

A Városliget egyik üde és megkerülhetetlen színfoltja egyértelműen a különleges desszerteket felvonultató Édes Mackó kürtőskalács-cukrászda. A frissen sült, mentes verzióban is kapható kürtőskalácsok és kürtősdesszertek mellett nemrég debütáltak az új, kürtősfondü-variációikkal, így a finom, meleg és ropogós kürtőskalácsszeleteket különböző toppingokba mártogatva tehetitek még felejthetetlenebbé! Két választásotok van: a klasszikus és a különleges kürtősfondü, amit akár málna-, eper- és passiógyümölcsízben is kérhettek. A kézhez kapott finomságok után már nincs más dolgotok, mint a cukrászda teraszán élvezni a kellemes kora őszi napokat.

1146 Budapest, Állatkerti krt. 14-16. | Facebook

blank
Fotó: Dömölky Dániel

Mutatjuk, mit érdemes még bejárni a kerületben: