Latin-Amerika konyhájáról az ínycsiklandó tengeri herkentyűktől kezdve a változatosan elkészített, krumplival körített, egzotikusan fűszerezett húsokig bármi eszünkbe juthat. Az idei Budapest Borfesztiválon a NEMO Étterem és a Smokey Monkies BBQ is lehetőséget kínál a térség ételeinek felfedezésére, megismerésére.
NEMO Étterem
A Borfesztiválon négy tradicionális fogással is készül a díszvendég halas standja: a choritos Dél-Amerikában különösen elterjedt kék kagyló, amit előszeretettel tálalnak különféle köretekkel. A vendégek kétféle elkészítési módot is megkóstolhatnak.
Másik nagy klasszikus a latin-amerikai konyhában a ceviche, vagy cebiche, egy friss nyers halból készült fogás, amit ajíval (chilipaprikával) fűszerezve, citruslevelekben tálalnak. Az Ecuadorban és Chilében is népszerű ceviche Peru nemzeti örökségének része: június 28-a Nemzetközi Ceviche Nap.
Azok számára is készül finomsággal az étterem, akik jobban kedvelik a hagyományosabb, kontinentális konyhát. Az ő kedvükért elérhető lesz a Dél-Amerikában is nagyon népszerű pescado frito, vagyis rántott tengeri hal, amit sült krumplival és különféle szószokkal tálalnak a NEMO Étterem standjánál.
A NEMO ezekkel az ételekkel vár a Borfesztiválon:
- Choritos főzve, fehérborban
- Choritos con arroz (rizzsel)
- Ceviche lazacból, friss lime-os, zöldséges raguval
- Pescado frito
Smokey Monkies BBQ
A Smokey Monkies BBQ neve ismerős lehet azok számára, akik korábbi években is meglátogatták a Borfesztivált. A visszatérő gasztronómiai kiállító idén Dél-Amerika ízeit is belecsempészi a nagy népszerűségnek örvendő szendvicseibe, ám nem okoz csalódást a klasszikus ízek kedvelőinek sem.
Amit a Borfesztiválon kóstolhatunk:
- BBQ szendvics
- Chilei fehérkolbászos, chimichurris szendvics
- Argentin marhahúsos szendvics
Írjuk be tehát a naptárba: Budapest Borfesztivál a barátokkal szeptember 7-10. között a Budavári Palotában!
További információk: aborfesztival.hu