7 izgalmas vezetett séta szeptemberre a kora őszi Budapesten

Lássuk, ezúttal milyen izgalmas, fővárost felfedező sétákat tartogat számunkra az új lendülettel kecsegtető szeptember!

Pincétől a padlásig: Vendégségben Róth Miksánál

Kevesen mondhatják csak el, hogy magánál Róth Miksánál vendégeskedhetnek, szeptember 9-én mindez azonban valósággá válhat. Az ezen a napon 11 órakor kezdődő épülettörténeti sétán a világhírű iparművész egykori otthonát pincétől a padlásig bejárva, titkok után kutatva ismerhetitek meg a mester mindennapjait, a család történetét a VII. kerületi Nefelejcs utcában található Róth Miksa Emlékház és Gyűjteményben.

A séta időpontja: szeptember 9. | Tovább a sétára>>>

Fotó: rothmuzeum.hu

Budafoki spiritusz

Buda egyik lenyűgöző és történetekkel teli részére, Budafokra invitál szeptember 9-én a Sétaműhely. A 11 órakor kezdődő sétán az egykor Promontornak nevezett városrész tárul fel, és vele együtt kastélyok, egykori szeszgyárak, ma is működő pincészetek kapui nyílnak meg. A felpezsdítő 2,5-3 órát felölelő sétán nem marad majd érintetlen a híres Törley pezsgőgyár sem, ahol a pezsgőgyártás folyamatai mellett 3 pezsgő kóstolására is lehetőség nyílik.

A séta időpontja: szeptember 9. | Tovább a sétára>>>

Fotó: Törley Pezsgőmanufaktúra Facebook-oldala

A Pál utcai fiúk/Molnár Ferenc nyomában

Rendhagyó, nem vezetett séta keretében lebilincselő túra részesei lehettek szeptember 9-én. A 11 órakor kezdődő program résztvevői a Magyar Nemzeti Múzeum előteréből indulnak és egy útvonalterv segítségével kereshetik fel a Pál utcai fiúk és az íróhoz köthető helyszínek sorát. A 6,4 km-es útvonal vége természetesen a grund, ahol egy utolsó próbatétel vár a résztvevőkre. Előzetesen jelentkezni szeptember 6-ig lehet a varosikultour@gmail.com e-mailcímen.

A séta időpontja: szeptember 9. | Tovább a sétára>>>

blank
Fotó: Németh Kriszti – Egy jó kép az utazásról

Kóser Budapest

A Sétaműhely sétáján olyan helyszínek felkeresésére kerül sor, mely a két világháború között virágkorát élő zsidónegyedből maradt fenn. A szeptember 10-én 10 órakor kezdődő sétán mikvék, kóser szalámiüzemek és pékségek maradványait kutathatjátok fel, de megtudhatjátok azt is, melyek a kóserség alapszabályai. Az esemény 2-2,5 órányi időutazásra invitál a zsidó rituálék világába, de feltárul kívül-belül a Kazinczy utcai zsinagóga is.

A séta időpontja: szeptember 10. | Tovább a sétára>>>

blank
Fotó: Thaler Tamás

Krúdy Józsefvárosa

Szeptember 16-án 10 órától a Városművek csapatával felfedezhetitek, hogyan lakta be a VIII. kerületet az elsősorban óbudai kötődéséről ismert Krúdy. A 2,5 órás sétán a résztvevők felgöngyölíthetik, milyen híres és kevésbé híres költőkkel barátkozott a modern magyar prózaírás mestere. A sétára azoknak is érdemes ellátogatni, akik kíváncsiak Józsefváros régi történeteire és arra, van-e kapcsolat Krúdy és a nevezetes Krúdy fröccs között.

A séta időpontja: szeptember 16. | Tovább a sétára>>>

blank
Fotó: varosmuvek.hu

Szent Margit királylány különös élete

Ezen a szeptember 30-i sétán nem akármilyen időutazásban lehet részetek: a 12-13. századig repülhettek vissza, királyok, lovagok, szerzetesek és apácák korába. A Korzózz velünk! sétáján megismerkedhettek egy ízig-vérig tudatos szerzetesnő, IV. Béla király lányának, Margitnak az életével, akinek jelentős ráhatása volt a királyság eseményeire. Nem kérdés, hogy lenyűgöző történetekkel gazdagodtok majd, ahogy fény derül a 800 évvel ezelőtti múltra.

A séta időpontja: szeptember 30. | Tovább a sétára>>>

blank
Fotó: korzozzvelunk.hu

Rejtett értékek: Kulturális séta Rákospalotán

Egy teljes napot felölelő sétára invitál szeptember 30-án a KulTuristák csapata Rákospalotán. A program során épített örökségen, rejtett látnivalókon, kultúrtörténeti érdekességeken keresztül ismerhetitek meg a főváros XV. kerületét. Templomok egész során át vezet majd utatok, de nem maradnak majd el az Óváros és az Ófalu látnivalói, sőt mi több, a Hörpintő Sörözőnek hála a gasztronómiai kalandok sem.

A séta időpontja: szeptember 30. | Tovább a sétára>>>

blank
Fotó: KulTuristák Facebook-oldala

Ha az indián nyár mesés fényeiben zuglói villák felfedezésére indulnátok: