Íme a legjobb programok a héten a Balaton partján – 2023. július 31. – augusztus 6.

Remek programok közül szemezgethettek ezen a héten is a Balaton mindkét partján! Koncertek, gyerekprogramok, fesztiválok, gasztroprogramok és bortúrák hívnak kikapcsolódásra.

A legjobb programok a Balaton északi partján

Szerda esti komolyzenei koncertek // Szigliget (2023. augusztus 2.)

Az idei évben ismét megrendezésre kerülnek szerdánként az ingyenes komolyzenei koncertek Szigligeten több helyszínen is. A koncertek 7 órakor kezdődnek.

További infók >> 

Kőfeszt // több helyszínen (2023. augusztus 2-6.)

Augusztus 2-től 6-ig felpezsdül a gyönyörű Káli-medence vidéke. Az apropó a több településen zajló KŐFESZT, avagy a nyugalom fesztiválja, amelyet a családias hangulatot szem előtt tartva szerveznek meg. A programban kiállítások, kézműves foglalkozások, koncertek és színházi előadások kaptak helyet. Minden program ingyenes!

Tovább a honlapra >>

JazzFiesta // Balatongyörök (2023. augusztus 3.)

Július 13-tól ismét a jazz dallamaival telik meg Balatongyörökön a Kossuth utcai műemlék templom alatti kis tér csütörtökönként. A program ingyenes!

Részletek >>

Révfülöp Blues Fest (2023. augusztus 3-5.)

A 2023-ban 16. alkalommal megrendezésre kerülő Révfülöp Blues Fest egyre nagyobb elismertségnek örvend mind a közönség, mind a zenekarok körében. Három napon át a hazai blues kimagasló képviselői adnak koncertet a révfülöpi Szabadtéri Színpadon.

Részletek >>

Paloznaki Jazzpiknik (2023. augusztus 3-5.)

Augusztus 3-5. között ismét három felejthetetlen napot kínálnak a jazz, a funk és a soul szerelmeseinek Paloznakon. A Paloznaki Jazzpiknik lehetőséget nyújthat arra, hogy a festői szépségű Balaton-felvidéken, a fűben piknikezve, egyedi gasztroélményekkel gazdagodva, klubkoncerteket hallgatva, a jazz, a funk és a soul nemzetközi és magyar sztárjainak dallamával vezetve térjünk vissza a mindennapokba.

Bővebb infó >>

Fotó: Mónus Márton/Paloznaki Jazzpiknik

Szörnyek és sellők // több helyszínen (2023. augusztus 3-6.)

Augusztusban, az északi és déli parton egyaránt 4 balatoni strandon kerül bemutatásra a Szörnyek és sellők kicsiket és nagyokat is megszólító zenés mesedarabja. A szemléletformáló meséből lett előadás a Balaton ökológiai értékeit fenyegető veszélyekre játékosan hívja fel a figyelmet.

Részletek >>

Ábrahámhegyi Bornapok (2023. augusztus 3-12.)

A Bornapok alkalmával a helyi borászatok által készített finom borokat lehet megkóstolni, esténként pedig a jó hangulatot a borokon kívül könnyűzenei programok is garantálják.

Bővebb infó >>

LégyOtt a tóparton // Tapolca (2023. augusztus 4.)

Idén is megrendezésre kerülnek a LégyOtt a tóparton élőzenés esték a mediterrán hangulatú Tapolcán. A Malom-tó festői környezetében zenés és szórakoztató műsorokon élvezhetjük a természet és a művészet közös csodáját.

Bővebb infó >>

Fotó: Kerekes Norbert

Tapolcán találhattok egy meseszép street art falfestést is:

Egregyi Ökofesztivál // Hévíz (2023. augusztus 4-6.)

Fűre lépni szabad! Próbáld ki, éld át, tanuld meg, hallgasd, élvezd, lásd… bemutatók, kézműves kreatív foglalkozások és még sok minden más az Egregyi Múzeumkertben.

Részletes program >>

Szabadtéri színház a Villa Romana Baláca régészeti parkjában // Nemesvámos (2023. augusztus 4-6.)

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa kulturális programjai között kiemelkedő helyet foglalnak el a színházi produkciók, amelyek idén augusztus 4-én, 5-én és 6-án kapnak helyet a Villa Romana Baláca régészeti parkban. A Magyar Nemzeti Múzeum tagintézményében átélhető szabadtéri színházi élményeket a Veszprémi Petőfi Színház és a Székesfehérvári Balett Színház biztosítja.

Tovább a Facebookra >>

Balatonfüredi Borhetek (2023. augusztus 4-27.)

1932 óta minden év augusztusában megrendezik a Balatonfüredi Borheteket, amelyen a borvidék legjobb nedűi kóstolhatók. A platánfákkal övezett sétányon a boros gazdák faházakból kínálják a térség jobbnál jobb borait.

Részletek >>

Az erdő hangjai – mikrokoncertek // Hévíz (2023. augusztus 4.)

Barangoljatok a Véderdő hangulatos ösvényein és találjatok rá az erdő zenéire. Élvezzétek a halk muzsikaszót és a fák hűvösét. A fák közt megbúvó titkos helyszíneken rövid, 15-20 perces minikoncerteket hallgathattok meg.

Részletek >>

Bortúrák Badacsonyban (2023. augusztus 4., 7.)

A Badacsonyi borvidéken járva két dolgot kell feltétlenül kipróbálni: a túrázást és a borkóstolást. A hetente megrendezésre kerülő bortúrákon szakképzett túravezető társaságában 3 családi pincészethez látogathattok el, melyek legjobb tételeikkel és borkorcsolyáikkal vendégelnek majd meg benneteket.

Bővebb infó >>

blank
Badacsony madártávlatból / Fotó: Seres László

Gombócfesztivál // Balatonfűzfő (2023. augusztus 5.)

Gyerekprogramokkal, gasztronómiai csemegékkel, táncshow-val, koncertekkel és utcabállal várják az érdeklődőket Balatonfűzfőn augusztus 5-én, szombaton, a Gombócfesztiválon.

Facebook-esemény >>

Keszthelyi Retro Fesztivál (2023. augusztus 5.)

Augusztus 5-én Keszthely ismét visszarepül a múltba! Az igazi szombat esti retro láz keríti hatalmába hamarosan a környéket! Fellép többek között Krisz Rudi, az Ámokfutók, Csordás Tibi és Zoltán Erika.

Részletes műsor >>

Augusztusi programok a Balaton déli partján

Vakációs gyermekkoncertek – Sólya Zenekar – Gyermekkoncert és táncház // Siófok (2023. július 31.)

A Sólya Zenekar koncertje, interaktív hangszerbemutató, kézműves foglalkozás és népi játszótér várja a gyermekeket.

Facebook-esemény >> 

blank
Fotó: Kerekes Norbert

Fonyódi Sörnapok (2023. augusztus 3-5.)

A Fonyódi Szabadtéri Színpad ad otthont a népszerű Fonyódi Sörnapok programsorozatnak, amelyen kézműves sörök, helyi termékek, családi programok és zene várja az érdeklődőket.

Facebook-esemény >>

Balatoni Játszadalom // Zamárdi (2023. augusztus 3-6.)

Zamárdi rendezvénytere ad otthont a játék számtalan fajtáját felvonultató családi és gyermekprogramnak, ahol mesemondás, vásár, komédiások, népzene, társasjáték, vetélkedő és kézműveskedés is várja az érdeklődőket.

Facebook-esemény >>

Ingyenes koncertek a Zenepavilonban // Balatonszemes (2023. augusztus 4., 5.)

Egész nyáron ingyenes koncertek várják a nyaralókat Balatonszemesen, a Zenepavilonban. A meghívott előadók változatos zenei stílusokat képviselnek, lesz például népzene és néptánc, gyerekkoncert, de zenél majd a Neoton Família is.

Tovább a honlapra >>

KulTerasz // Siófok (2023. augusztus 4.)

Péntekenként izgalmas kulturális programoknak ad otthont Siófok Fő tere. Augusztusban három irodalmi-zenés eseményen is részt vehetünk: elhozza Siófokra műsorát Náray Erika és Nyári Krisztián, Gálvölgyi János beszélgetőestre invitál, míg egy nem mindennapi Ady-estet is meghallgathatunk.

Részletek >>

Több tucat ingyenes strand vár a Balaton déli partján:

Lellei Borhét (2023. augusztus 4-13.)

A Lellei Borhét már közel három évtizede nyitja a borhetek és borfesztiválok sorát az országban és népszerűsíti a Dél-balatoni Borvidék borait. A rendezvény augusztus első és második hetében is javába tart még, a minőségi borkedvelők nagy örömére.

Részletek >>

Kioszk Teraszkoncertek: Rodek Balázs // Balatonfenyves (2023. augusztus 5.)

A balatonfenyvesi Kioszk emeleti terasza ad otthont Rodek Balázs jazzgitáros szólóestjének augusztus 5-én. A program ingyenes!

Facebook-esemény >>

Kisvakond a Balatonon // Zamárdi (2023. augusztus 5.)

Fergeteges gyerekelőadással várják a legkisebbeket a zamárdi Néhib Oktatási Központban augusztusban. A fővárosi Dörmögő Dömötör Színház mesejátéka után a Móra Kiadó könyvvásárán nézelődhetünk.

Részletek >>

Élőzenés naplemente partyk a BL teraszán // Balatonlelle (2023. augusztus 5.)

Június 17-től minden szombaton élőzenés naplemente partyt tartanak a BL YachtClub Teraszán a Four Seasons duóval. A zene után kertmozi, finom ételek és hűtött italok várnak titeket.

Facebook-esemény >>

Zene a Zöldben // Siófok (2023. augusztus 6.)

Ingyenes nyáresti koncerteket hallgathatunk idén nyáron a siófoki Jókai parkban, amit augusztusban Erdős Fruzsina, a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar és Lukács Tibor tölt meg édes dallamokkal.

Részletek >>

blank
Fotó: Györkő Zsombor

Kultkikötő // több helyszínen (egész hónapban)

Ikonikus művészek, különleges környezet és felejthetetlen pillanatok várnak ránk idén is a Balaton legnagyobb szabadtéri színházi fesztiválján. A Kultkikötő számtalan érdekességet vonultat fel a nyári szezonban, június 17-től egészen augusztus 20-ig. Idén öt balatoni településen fogadják a közönséget koncertekkel, zenés és prózai színházi előadásokkal, kiállításokkal, valamint gyerekeknek szóló produkciókkal. Földvár, Szárszó, Boglár, Fenyves és Alsóörs is színes programkínálattal készül az érdeklődőknek, amelyekről a Kultkikötő honlapján olvashatunk bővebben.

Részletes program >> 

Megannyi csodálatos kirándulóhelyre bukkanhattok a Balaton déli partján: