Felejthetetlen vízparti élményekkel és pezsgő hangulattal vár a Balaton kedvenc üdülővárosa

Üdítő nyári programokkal vár idén is Siófok! A nyár fővárosában töltött pihenés garantáltan élményekkel és varázslatos pillanatokkal teli lesz 2023-ban is. Legyen szó könnyű vagy komolyzenei koncertről, kulturális töltekezésről, aktív pihenésről, frissítő strandolásról, romantikus naplementékről, gasztronómiai felfedezésről – a siófoki nyárban minden megtalálható egy helyen!

Változatos programlehetőségek

Siófok 17 km hosszú partszakaszán színvonalas strandok várják a víz és a vízisportok szerelmeseit. Az Újhelyi strand strandkönyvtára két csobbanás között számos irodalmi művet kínál az olvasás kedvelőinek, a családokat pedig a balatoni élmények mellett jobbnál jobb játszóterek, sportparkok és gyermekprogramok is várják.

Ha az aktív kikapcsolódás kedvelőiként érkezünk Siófokra, akkor több kerékpártúrából is választhatunk a környéken vagy tehetünk egy bakancsos családi túrát a Töreki tanösvény mentén.

A kultúra szerelmeseinek

A pezsgő kulturális életet olyan programok színesítik, mint a Nyári Zenei Estek, melyek elvisznek a könnyűzene világába, míg a nagy sikerű Zene a Zöldben sorozat vasárnapi előadásait csodálatos környezetben, a Jókai parkban élvezheti a közönség.

Hétfőnként Vakációs Gyermekkoncertek várják a kicsiket és a nagyobbakat, a szerdai napnyugtákat pedig a Nyáresti Operett Estek előadásai fűszerezik meg a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar kíséretében.

blank

Mindezek mellett a Siófoki Szabadtéri Színpad is különleges műsorkavalkáddal készült a nyárra! A repertoárban olyan előadások szerepelnek, mint a Nicola Tesla – Végtelen Energia musical, Dés László – Így öten előadása vagy A padlás című örök darab, illetve a Mágnás Miska operettelőadás.

További vízparti élmények Siófokon

A siófoki Nagystrandon található PLÁZS lendületes és egyedi élményt kínál a víz, a napfény és a különböző zenei programok szerelmeseinek.

Fesztiválokban is bővelkedik a nyári kínálat, augusztus végén a Bor és Kenyér ünnepén a családi programok mellett, esténként zenei programok (Kovács Kati, Péterfy Bori & Love Band, Lóci játszik) kíséretében élvezhetjük a nyár végi naplementéket és a balatoni gasztronómia különlegességeit.

blank

Idén ünnepli a város a világhírű szobrászművész Varga Imre születésének 100. évfordulóját, aki előtt tisztelegve állandó kiállítás költözött a Víztorony fenti kiállítóterébe, kiegészülve egy siófoki helytörténeti tárlattal, így a páratlan panoráma mellett különleges kulturális és muzeális élményt is nyújt a város szimbólumaként ismert Víztorony.

Sőt, már javában forog az Óriáskerék a siófoki nagystrandon, felfedezésre vár a DRV Vizek Háza, a Fordított Ház, várnak az állatos kalandok a Bella Állatparkban és kihagyhatatlan élményt ígér egy balatoni hajókirándulás. További részletek és programok a Siófok Guide Facebook-oldalán.

A nyári programkavalkád részeként ne hagyjátok ki a balatoni kertmozikat sem: