5+1 szuper biciklis pihenőpont, ha kerékpárral szelnéd körbe a Balatont

Ha a nyáron nyeregbe pattanátok, és körbegurulnátok a Balatont, akkor megannyi hangulatos biciklis pihenőhelyre lelhettek a magyar tenger körül.

Tekergő Kerékpáros- és pihenőhely

A Tekergő közvetlenül a kerékpárút mellett, a balatonberényi szabadstrandtól 200 méterre, igazi all inclusive ellátást nyújt az aktív nyaralók számára. Kerékpárkölcsönzés- és szerviz, kajak- és SUP-kölcsönzés, sátrazási, tisztálkodási lehetőség mellett játszótér, valamint széles büfékínálatuk várja a túrázókat.

8649 Balatonberény, Rózsa utca 1. | Weboldal | Facebook

Fotó: Tekergő Kerékpáros Pihenő- és Sátorozóhely (Facebook)

Öböl Piknik

Az egyik legszebb észak-parti kerékpárút mellett, Csopak és Balatonfüred között bukkanhatunk rá az Öböl Piknikre, ahol az isteni, kiadós reggeliken, különleges grillfogásokon túl a varázslatos panoráma vesz le minket a lábunkról. A gyerekeket játszótér várja, a bicikliket védett parkoló, és még a család négylábú tagjait is szívesen látják az Öbölben.

8230 Balatonfüred, Kerekedi utca 1.  | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Öböl Piknik (Facebook)

Lovas Kikötő

A Balatont körbefutó kerékpárúttól csupán 2 kilométerre, a hegyvonulat oldalában húzódó Római-úton igazi kincsként rejlik e hangulatos reggelizőhely és bisztró. Kiváló kávék, ínycsiklandozó reggelik, házi sütemények, szörpök, limonádék, helyi borok tárházára lelhetünk a Kikötőben, ahol nyáron a sokszínű programpaletta sem maradhat el.

8228 Lovas, Fő utca 19. | Weboldal  | Facebook

blank

Florida Fagyizó

Ha a nagy nyári melegben már izzik a kerekeink alatt az aszfalt, akkor a déli part bicikliútjának közvetlen szomszédságában található Florida Fagyizó oázisként vár ránk. A több díjnyertes fagyival is büszkélkedő fagylaltozóban olasz alapanyagokat használnak, s az ottani iskola szabályai szerint főzik a krémes csodákat, amelyekből 32-féle is sorakozik a pultban.

8647 Balatonmáriafürdő, Rákóczi Ferenc utca 85. | Facebook

blank
Fotó: Florida Fagyizó (Facebook)

Nagyi Kertje Teaház

Hűvösebb napokon otthonos menedéket nyújthat a nyári záporok ellen a Nagyi Kertje Teaház, ahol akár biciklit is bérelhetünk. A teaházban hatalmas téglakályha mellett kortyolgathatjuk a százféle teakülönlegesség egyikét. Energiaraktárainkat pedig a libamájtól kezdve a kenyérlángoson, süllőfilén át egészen a rántottáig és a különféle süteményekig megannyi finomsággal tölthetjük fel.

8241 Aszófő, Remete utca 2. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Nagyi Kertje Teaház és Étterem (Facebook)

+1 Káli Kapocs

A Káli Kapocsban ránk váró hangulatért érdemes lehet letérni a jól ismert útról, s a kőtenger felé venni az irányt. Ugyanis a balatoni romkocsma az évek során a Káli-medence azon kultikus helyévé vált, ahol a művészek, borászok, bringások, helyiek és a nyaralók együtt kapcsolódnak ki az esti koncertekkel színesített, különleges hipsztervilágban. Ide betérve pedig természetesen a szörpöket, fröccsöket, különféle finom falatokat sem kell hiányolnunk.

8282 Mindszentkálla, Rákóczi u. 17. | Facebook

blank
Fotó: Káli-kapocs (Facebook)

Igazi ékszerdobozként vár rátok a Balaton északi partja: