5+1 hangulatos kiülős hely a Városmajor park környékén idén nyárra

A jó idő beköszöntével már tényleg nincs akadálya annak, hogy a vendéglátóegységek teraszai megteljenek élettel, az élményt pedig csak tovább fokozza az, ha kellemes zöld környezetben lehettek, legyen szó fagyiról, ebédről vagy esti iszogatásról!

Majorka

A Városmajor kultikus gasztrokocsmáját talán senkinek sem kell bemutatni, a parkról elnevezett Majorka télen-nyáron nagy sikernek örvend a környéken élők körében, és évről évre hangulatosabb külsővel várja az erre tévedőket. A kínálatban szerepelnek különleges frissítők és alkoholos italok, kiadós hamburgerek és mennyei desszertek, de ha ebédidőben érkeztek, az ebédmenüt is letesztelhetitek. Az itt töltött időt az egyedi atmoszféra teszi még különlegesebbé, hiszen sötétedés után égősorok világítják be a kis asztalokat.

1026 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 16. | Weboldal

Fotó: Majorka Facebook

Maros Kertvendéglő

Ha igazán autentikus, magyaros ételekre vágytok, és szeretitek a tipikus piros kockás terítős kerthelyiségeket, ne hagyjátok ki a Maros Kertvendéglőt, ami tökéletesen hozza a hamisíthatatlan sörkerthangulatot. A zöldre festett rekeszek között, esténként kis lámpafényben élvezhetitek a magyaros ételek tömkelegét, a harcsapörkölttől kezdve, a húslevesen vagy csalamádén át a desszertig. A hangulatos, elzárt, csendes helyen falatozva el is feledkeztek arról, hogy egy forgalmas út mellett álló ház kertjében vagytok, az élményt pedig tovább fokozzák a kertben élő, leeső falatokat váró tündéri macskák.

1122 Budapest, Maros utca 16. | Weboldal

Fotó: Maros Kertvendéglő Facebook

FRANKO tejbár

A Szent János Kórház megállónál bújik meg az imádnivaló tejbár, ahol nemcsak bent, hanem a napernyőkkel árnyékolt hangulatos kis kertben is leülhettek a gesztenyefák alatt. A Frankóban kizárólag helyben készített, gondosan válogatott, minőségi alapanyagokból készült ételeket és italokat találtok, a különböző quiche-ektől kezdve a mennyei desszertekig, amiket egy hűsítő limonádéval vagy egy finom kávéval koronázhattok meg. A legkisebbek sem fognak unatkozni, hiszen egy apró játszótér és színezők gondoskodnak arról, hogy ne csak az isteni forró csoki miatt vágyjanak vissza.

1026 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 65. | Weboldal 

Fotó: FRANKO tejbár Facebook

Artigiani Gelato

Ugyan nem egy klasszikus értelemben vett teraszos hely, a környék legfinomabb fagyizója mégsem maradhat ki a listából: az itt élők kedvence már több, mint 30 éve üzemel a Csaba utcában, közvetlenül a park mellett. A méltán híres családi vállalkozás felhozatalában rengeteg íz közül választhattok, kezdve a megszokott vaníliától az egészen különleges kubai csokiig, a választékban pedig szerepelnek glutén- és laktózmentes, illetve vegán opciók is.

1122 Budapest, Csaba utca 8. | Weboldal

Fotó: Artigiani Gelato Facebook

Meraki Görög Ételbár és Food Truck

Ha a város egyik legikonikusabb épületének szomszédságában ennétek egy jót, látogassatok el a Körszálló parkolójába, ahol isteni, autentikus görög ételek várnak benneteket. A menün gyakorlatilag minden szerepel: választhattok többek között a gyrostál, a görög saláta vagy a grillezett halloumi sajt közül, vagy akár kipróbálhattok különleges hideg mártogatós mezzéket, a fogásokat pedig a nyár elengedhetetlen hűsítői kísérik.

1026 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 47. | Weboldal

Fotó: Meraki

aMajomhoz

Április végén Budapest legtitkosabb kertje megnyitotta az idei szezont, a park szívében található, végtelenül hangulatos zöld oázis pedig tökéletes választás akár egy délutáni találkához, vagy akár egy késő esti baráti iszogatáshoz. A Maros utca végén megbújó kerthelyiség idén sem szűkölködik a hűsítő és frissítő italokban, zamatos borokban, különleges gin-tonik koktélokban, illetve édes és sós finom falatokban. Az izgalmas programokban sem lesz hiány, többek között a már jól ismert, itt játszó zenészek mellett számos új fellépő is megfordul a kerthelyiség kis színpadán.

1122 Budapest, Maros utca 56. | Facebook

Fotó: A Majomhoz Facebook

Ismerjétek meg a Körszálló izgalmas történetét: