8 remek mexikói étterem Budapesten, ha autentikus ízekre vágysz

A Cinco de Mayo (magyarul május 5.) az 1862-es pueblai csata miatt vált a mexikói kultúra ünnepévé. Habár Mexikóban kevésbé ünneplik ezt a napot, Amerikában, az elmúlt években pedig a világ egyre több pontján mexikói zenével, táncokkal, na meg persze ételekkel és italokkal mulatnak az emberek. Mutatjuk, mely mexikói éttermekbe érdemes betérni Budapesten!

Iguana Bar & Grill

1997-ben indult hódító útjára a három kolorádói srác által életre hívott Iguana Bar & Grill, sikerük pedig azóta is töretlen. Ez pedig nem véletlen, hiszen kukorica-krémlevesüket például csak a jalapenos sajtkrémleves múlja felül, ami után nem érdemes kihagyni a kiváló chili, fajita vagy épp Iguana-specialitásukat, hogy végül a mexikói somlói tegye fel a kulináris élményünk i-jére a pontot. Az étlapról persze nem hiányozhat a taco és quesadilla sem, amit egy jéghideg margarita kíséretében fogyaszthatunk el.

1054 Budapest, Zoltán utca 16. | Weboldal

Fotó: Iguana Bar & Grill Facebook

Tereza

A mexikói gasztronómia egyik budapesti helytartója az 1-es metróval megközelíthető Tereza, amelynek konyháját Kelemen Áron és Gaál Máté dinamikus duója vezeti, igen nagy lelkesedéssel. Autentikus mexikói ételeik helyben készülnek, a ropogós tortillachipstől az ízlelőbimbókat elkápráztató guacamole mártogatósig. Az Al Pastor taco és a rántott avokádó csupán a jéghegy csúcsa, hiszen egy valamire való mexikói étterem nem volna az, ami, a frissítő margarita, bor és mezcal, azaz agavépárlat nélkül. A Tereza ráadásul még kutyabarát is!

1065 Budapest, Nagymező utca 3. | Weboldal

Fotó: Tereza Facebook

TacoBar Budapest

Kovács Dániel és Petra Lyskova amerikai tapasztalatokból táplálkozó, évek óta sikeresen működő szigligeti TacoTruckja után megnyitották első állandó éttermüket Budapesten, a TacoBart. Itt a műfajtól megszokott taco-burrito-quesadilla trióján túl olyan ínycsiklandó különlegességek várnak ránk, mint a sopa de lima névre hallgató csirkehúsleves, amit sok zöldség, cheddar sajt és lime mellett az avokádó tesz felejthetetlen gasztronómiai élménnyé, vagy a tequilába áztatott baconnel érkező, guacamoléval megkent marhaburger.

1051 Budapest, Nádor utca 23. | Facebook

blank
Fotó: TacoBar Budapest Facebook

Mezcal

A Corvin-negyedtől néhány perc sétára bukkanhatunk rá a főváros egyik legjobb mexikói éttermére. A Mezcal minőségi alapanyagokkal és eredeti mexikói receptekkel garantálja, hogy nem távozunk majd tőlük üres hassal, inkább elégedett mosollyal. A különböző előételek, levesek, tacók, quesadillák és fajiták sorából nehéz lenne kiemelni akár csak egyet is, ezért inkább rátok bízzuk a választást. Egy biztos, nem fogtok csalódni az ízek autentikusságában!

1094 Budapest, Tompa utca 14. | Weboldal

blank
Fotó: Mezcal Mexikói Étterem Facebook

Kaktusz – A mexikonyha

A Corvin Áruház mögött található Kaktusz – A mexikonyha igazán finom és házias tex-mex fogásokkal várja a latin-amerikai ország konyhájának szerelmeseit. A tulajdonos, Nagy György valójában soha nem járt Mexikóban, mégis sikerült neki elérni azt, amit keveseknek a fővárosban: igazán jó mexikói ízekkel előrukkolni, pénztárcabarát áron. Az étterem ugyan elég pici, ezt könnyedén orvosolhatjuk azzal, ha elvitelre kérjük a finomságokat, az élményen biztosan nem ront majd.

1085 Budapest, Somogyi Béla utca 10. | Facebook

blank
Fotó: Kaktusz – A mexikonyha Facebook

Hugo’s Mexican Bar & Kitchen

Tavaly októberben nyitotta meg kapuit a Váci utca forgatagától mindössze egy saroknyira található Hugo’s Mexican Bar & Kitchen. A mexikói-amerikai stílusú sportbárban a dizájn legalább annyira autentikus, mint a szurkolást megízesítő ételek. A bőség zavaráról quesadillák, burritók, tacók, grillezett húsok és ropogós sörkorcsolyák sora gondoskodik, a meglehetősen terjedelmes itallap pedig a különböző mezcalok, tequilák és koktélok káprázatos variációival kényszerít minket töprengésre.

1056 Budapest, Molnár utca 26. | Weboldal

blank
Fotó: Hugo’s Mexican Bar & Kitchen Facebook

Calavera

A Calavera autentikus mexikói fogásai, tex-mex ételei és desszertkülönlegességei után nem lehet szó nélkül elmenni lenyűgöző alkoholkínálata mellett sem. Hiszen a több, mint 50-féle mezcal- és tequilaalapú margaritákon felül hazánk egyik legnagyobb tequilaválasztékát tudhatják magukénak. Mindehhez társul még a hangulatosan berendezett enteriőr, és máris visszajáró vendégekké váltatok!

1042 Budapest, Szent István tér 3. | Weboldal

blank
Fotó: Calavera Budapest Facebook

Arriba Taqueria

Budapesten immár három helyszínen találkozhattok a mexikói konyha megkerülhetetlen hazai képviselőjével, az Arriba Taqueria bohém hangulatú éttermeivel. Kínálatukban a nap bármely szakaszában találhatunk finomságokat, így a reggelt például kezdhetjük burritóval, majd ebédre tortillalevessel és néhány darab igazán tüzes jalapeno popperssel folytathatjuk a sort, este pedig a különböző tacók valamelyikét folythatjuk le a cukorba és fahéjba forgatott édes tortillacsíkokkal, amit kár lenne kihagyni.

1114 Budapest, Bartók Béla út 21. | 1067 Budapest, Teréz krt. 25. | 1015 Budapest, Széna tér 1/a | Weboldal

blank
Fotó: Egy jó kép az utazásról – Németh Kriszti

Mutatjuk, hova érdemes még ellátogatni idén júniusban: