5 izgalmas kalandpark országszerte, ahol az egész család jól szórakozhat

Amennyiben az aktív, szabadban való kikapcsolódást részesítitek előnyben, akkor érdemes felkeresnetek a hazánk mesés tájain kialakított kalandparkok egyikét! Mutatjuk azokat a helyszíneket, ahol garantáltan jól szórakozik majd az egész család!

Nádas Pihenőpark, Vasad

Budapesttől alig több mint félórás autóút után érkezünk meg a Vasad és Monor között elterülő Nádas Pihenőparkba, amelynek lenyűgöző zöldterülete megszámlálhatatlan programlehetőséget kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A tó partján fekvő hotel és csúszdapark mellett egy 2020 elején felújított, kihívásokkal teli kalandpark is vár rátok. A kötélpályákon való egyensúlyozás izgalmas kikapcsolódást nyújt bármely korosztály számára, az egy óra alatt teljesíthető, két magassági szintű pályán pedig átléphetjük saját határainkat, eközben legyőzve félelmeinket. Az egész napos aktív kikapcsolódás után a pihenés kerülhet főszerepbe a Nádas étterem jóvoltából, idilli környezetben.

2211 Vasad, Monori út 100. | Weboldal

Bobo Fun Park, Alsópáhok

A Bobo Fun Park egyszerre játszóház, trambulinpark, élményközpont és rendezvényhelyszín. A Balaton szomszédságában, Alsópáhokon három emelet magas beltéri mászófalak, kötélpálya, lézerlabirintus, „igazi” barlang, ninjapálya, VR-szimulátorok és sok más izgalmas aktivitás várja a család minden tagját. Az adrenalinaréna ideális helyszíne lehet osztálykirándulásoknak, születésnapi zsúroknak és csapatépítő tréningeknek is. A 3000 négyzetméteres, időjárásfüggetlen aréna kánikulában is jó választás, de egy esős napon sem kell B-tervben gondolkodni. Az attrakciók kizökkentik a tiniket az online világból, a felnőttekből pedig előhozzák a gyermeki énjüket. Bátorságpróba, szórakozás és randihelyszín.

8394 Alsópáhok, Kolping utca | Weboldal

Oxygen Adrenalin Park, Gyöngyös

Az Oxygen Adrenalin Park a főváros zajától távol, a Mátra déli lejtőjén található. A 16 hektárnyi területen kialakított parkot azzal a céllal hozták létre, hogy a látogatók kellemes környezetben, gazdag programkínálatból választva, felejthetetlen élményeket szerezhessenek a Mátrában eltöltött idő alatt. A parkban 1 éves kortól 99 éves korig bárkinek kínálnak szórakozási lehetőséget, amihez jelenleg több mint 30-féle játék és élményelem áll rendelkezésünkre. Ilyen például a téli-nyári bobpálya, a libegő, a quadpálya, a függőhíd, a canopy, a kalandpark, a játszóház, az íjászat, a jet-ski, a vízi akadálypálya és az erdei labirintus, csak hogy néhányat említsünk közülük. Azért a gyerekek mellett a kevésbé kalandvágyó felnőttekre is gondoltak, ezért a park területén található büfé, étterem és kávézó is.

3200 Gyöngyös-Sástó, Sástó-Kőbánya | Weboldal

blank

Sobri Jóska Élménypark, Kislőd

Hazánk legextrémebb élményparkjában európai szinten egyedülálló játékokat próbálhatunk ki. A közel 30 hektárnyi alapterületen több mint 50 játékelem vár benneteket, a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően pedig minden alkalommal számíthatunk valamilyen újdonságra. Ennek köszönhetően a Sobri Jóska Élménypark igazi szuperhősképző, hiszen földön, vízen és levegőben egyaránt tesztelhetitek a képességeiteket, némi adrenalinnal megfűszerezve. Az 1 kilométer hosszú megazipline pályán 80 km/h-ás sebességgel száguldozhatunk, majd az ejtőgéppel 10 méter magasból ugorhatunk, a vizes játékok jóvoltából pedig még a nyári melegben is lehűthetjük magunkat. Emellett kipróbálhatjuk többek között az ekartozást, a bobozást vagy csak kellemes sétát tehetünk a park hatalmas, zöldellő területén.

8446 Kislőd, Vashámor | Weboldal

blank

Dinó- és Kalandpark, Rezi

A Keszthelyi-hegység erdővel borított, dombokkal körülölelt völgyében bújik meg a különleges koncepció alapján létrejött Dinó- és Kalandpark. A négy hegy találkozásánál fekvő Rezi ideális helyszínnek bizonyult a családi vállalkozásként létrejött kalandparkhoz, a Balaton közelsége és a lenyűgöző természeti adottságok miatt. A park visszarepíti a látogatókat az őshüllők korába, hogy az élethű, mozgós, lélegző figurák és játékelemek segítségével igazi maradandó élményben lehessen része a kisebbeknek. A különleges látványvilág mellett kötélpályák, lecsúszópálya, lábbiliárd, mászófal, minigolfpálya és még sok más játék áll az egész család rendelkezésére az egész napos szórakozáshoz.

8373 Rezi, Rákóczi Ferenc utca | Weboldal

blank
Fotó: Dinó- és Kalandpark Rezi Facebook

További izgalmas programok hazánk festői helyszínein: