30+ kihagyhatatlan hétvégi program Budapesten és környékén – 2023. március 16-19.

Márciusban is számtalan izgalmas hétvégi program vár benneteket Budapesten. Koncertek, workshopok, filmvetítések, kiállítások, séták, túrák, családi programok, piaci élmények – mindből találhattok válogatásunkban.

Többnapos hétvégi programok Budapesten

Repülős szezonnyitó az Aeroparkban

Március 18-án és 19-én változatos programokkal nyitja a szezont a ferihegyi repülőmúzeum. A vendégek pilótákkal, légiutas-kísérőkkel, műszaki szakemberekkel találkozhatnak a kiállított történelmi repülőgépek pilótafülkéjében és fedélzetén. A repülőmúzeum szimulátorában pedig bárki belekóstolhat abba, hogyan dolgoznak a pilóták a legmodernebb utasszállítókon.
A múzeum légiutaskísérő-programot is hirdet a Tu-154-es utasterében, ahol a látogatók megismerhetik, milyen feladataik vannak egy járaton a stewardesseknek.

Facebook-esemény >> 

Hétvégi programok Budapest
Fotó: Aeropark

Budapesti programok csütörtökön (2023. március 16.)

Csüccs le magyar! – könyvbemutató extrákkal

A Tilos az Á könyvek kiadásában megjelenő Költővel nem járnék címet viselő antológia tizenöt kortárs magyar szerző novelláján keresztül azt mutatja meg, miről beszélünk, ha Petőfiről beszélünk. A bemutatón a szerzőkkel Szabó Amanda emlékezik meg a költőről és forradalmárról. Ezt követően a szerzők és az illusztrátor beszélgetnek az antológiáról és Petőfiről.

Facebook-esemény >>

Eszkimó asszony fázik // Bem Mozi

Xantus János első egész estés mozifilmje vérbeli posztmodern melodráma, a nyolcvanas évek közepén kibontakozó új érzékenységnek nevezett irányzat legnépszerűbb, kultikus darabja, a Trabant, a Balaton együttes, Víg Mihály és Hobó zenéjével.

Facebook-esemény >> 

Egy séta a virágok között mindig szuper hétvégi program:

Nóvé Soma és Ifj. Csoóri Sándor – Népdal est // MANYI

A rendkívüli műsorban, Nóvé Soma és Ifj. Csoóri Sándor duófelállásban játszák el kedvenc népdalaikat.

Facebook-esemény >> 

boebeck lemezbemutató ✽ három holló

boebeck lemezbemutató, először zenekari felállásban a Három Hollóban.

Facebook-esemény >> 

Hendrix Project 10 · Tizedik születésnap // Muzikum

A zenekar tagjai 2011-ben kezdtek el együtt zenélni, de 2013-ban találták meg a közös nevezőt, hogy Jimi Hendrix dalait újragondolják. A 10 év alatt megfordultak számtalan klubkoncerten és fesztiválon. A Muzikumban 2016-ban elindítottak egy eseménysorozatot Jimi Hendrix születése évfordulóján, amely első alkalommal ’Hendrix 74’ címmel valósult meg. 2023 novemberében már a ’Hendrix 81’ ünnepi est lesz soron.

Facebook-esemény >> 

Budapesti programok pénteken (2023. március 17.)

PLUTO, a Gecó és a Fa, Miticej, DJ Popdavec // Gödör

A Nemes testvérek zenekara, a Pluto mostantól triófelállásban. Hangzásuk egyedülálló – bariton-szaxofon, baritongitár, dob, ének. Szövegközpontú dalok romantikus kívülállókról, kóborló nagyvárosi hősökről. Magyar mélyrock – rockabilly lüktetés, chanson és ’90 évek repetitív alternativ rock.

Facebook-esemény >> 

Kozmosz Atlasz ❍ Turbina

Komplex együttállás és holisztikus hangulat a Turbinában. Az este rezgésszámát Silver Tornado tudományos-fantasztikus párosa emeli. Az egész éjszakán át pulzáló zenei utazást pedig a Kozmosz Atlasz két rezidense vezeti: Nova Gravity és Solar Things.

Facebook-esemény >> 

Hétvégi programok Budapest
Fotó: Turbina Kulturális Központ (Facebook)

Blue sPot a Hunniában – 2 az 1-ben

A Blue sPot zenekar blues-rock-alternatív együttesként indult másfél évtizede. Az elmúlt években főként Cseh Tamás dalait játszották újragondolt hangszerelésben, de megjelentettek sokszínű rocklemezt és népzenével fűszerezett versfeldolgozást is. A Hunnia Bisztróban ezúttal a klasszikus bluesok, saját dalok, Cseh Tamás-számok mellett a zenekar énekesének gyerekdalai is felcsendülnek – felnőttek számára újrahangszerelve.

Facebook-esemény >> 

Jazzbois & Friends @ A38

Egy újabb Jazz és Hiphop fúzionált estével tér vissza a Jazzbois az A38 hajóra, transzállapotú szabadzenétől az élő hiphop szellemiség kiteljesüléséig.

Facebook-esemény >> 

Szombati programok Budapesten és környékén (2023. március 18.)

Mesél az erdő – Rám-szakadék túra

A Mesél az erdő – Hegyen-völgyön kupasorozat tavasszal a Visegrádi-hegység egyik leglátványosabb szurdokvölgyébe, a hazai legvadregényesebb turistaútra, a Rám-szakadékba látogat.

Facebook-esemény >> 

Budapesti programok a hétvégén
Fotó: Mesél az erdő (Facebook)

Szezonnyitó bringás túra piknikkel a Naplás-tónál

Könnyű családbarát, nem sietős bringatúra a Naplás-tóhoz, piknikhangulattal.

Facebook-esemény >> 

Válasszatok egy hangulatos kirándulóhelyet a hétvégére:

Tavaszindító, mesés piacozás a Rómain, gulyáslevessel

A Római-parti piac szombaton kitárja kapuit és teljes létszámmal, megrakodva, tavaszi áruval vár titeket. Lesz lángos, kürtőskalács, ebédre pedig finom gulyásleves készül csipetkével és erdei gyümölcsös pite.

Facebook-esemény >> 

Budapesti programok a hétvégén
Fotó: Római parti Piac Facebook-oldala

Petőfi nyomában a Belvárosban

A jelentkezők a Magyar Nemzeti Múzeum előterében található büfénél egy könnyű feladatlapot tölthetnek ki ráhangolódás céljából, majd egy útvonalterv segítségével- önállóan – olyan helyszíneket kereshetnek fel, ahol a költő megfordult Pesten.

Facebook-esemény >> 

Ha megéheznétek séta közben:

Víz világnapja | Magyarország sekély vizű tavainak élővilága

Ünnepeld a Magyar Természettudományi Múzeumban a víz világnapját és ismerd meg Magyarország sekély vizű tavainak élővilágát.

Facebook-esemény >>

Ételkészítő workshop: Mindenmentes, gyors vacsorák

A márciusi ételkészítő workshopon olyan, gyorsan elkészíthető, mindennapokba beiktatható (sok munka, vagy gyerek mellett is), ízletes és tápláló vacsorafogásokat mutatnak nektek, amelyeket az egész család szívesen fogyaszt.

Facebook-esemény >> 

Tahiti táncworkshop élő dobszóval

Másfél órás workshop, ahol megtapasztalhatjátok, milyen erő árad a tahiti táncból és dobokból.

Facebook-esemény >> 

blank

Tárlatvezetés: Korszakok a múzeumban – Ókori Egyiptom

A Nílus folyó mentén évezredekig virágzó egyiptomi civilizáció jellegzetes ábrázolásai és különleges írásrendszere a mai napig elvarázsolják a múlt iránt érdeklődőket, a sok ezer éves tárgyakat azonban segítség nélkül olykor nehéz megszólítani. A 60 perces tárlatvezetés során a látogatókkal egy-egy témát járnak körül: bemutatják az ókori egyiptomiak hétköznapjait, írását, isteneit, uralkodóit és túlvilági elképzeléseit.

Facebook-esemény >> 

Ripoff Raskolnikov & Nagy Szabolcs // PostART

Ripoff Raskolnikov 18 éves korában nekivágott a világnak, utcazenészként járta az európai országokat. Kezdetekben az európai népzenék foglalkoztatták, majd fokozatosan egyre nagyobb szerepet kapott az amerikai folklórban gyökerező dalszerzői attituűd, ami Bob Dylan, Tom Waits vagy akár a Rolling Stones zenéjét is meghatározza. Ikonikus színpadi megjelenését 1987 novemberében láthatta először a magyar közönség. Azóta számtalan koncertet adott nálunk, sőt immáron Magyarország az egyik otthona. Ezen a különleges estén a kiváló zongorista, Nagy Szabolcs társaságában lép színpadra.

Facebook-esemény >> 

Hétvégén irány a rakpart:

MURIEL @ Budakalász

Az önmagát „roots-pop-rock” zenekarként aposztrofáló Muriel zenekart 2013-ban alapította Méhes Adrián, Jobbágy Bence, Tálas Áron és Szeifert „Jason” Bálint. A zenekar egyszer már visszavonult, de tavaly óta újra aktívan koncertezik, és folyamatosan dolgozik a következő, teljes egészében magyar nyelvű nagylemezének dalain.

Facebook-esemény >> 

Rolling Stones-nap · 60 év Rock n’ Roll

A Rolling Stones a világ legrégebben működő rockzenekara, amely 60 éve gördül tovább a maga által kitaposott úton, világrendszereket, zenei trendeket túlélve. Az egyedülálló évforduló alkalmából a Pest–Paks tengelyű Milestone zenekar jubileumi emléknapot rendezett a Rolling Stones pályafutása előtt tisztelegve, amelyet most a Muzikumban is bemutatnak. A Milestone koncertjét – amelyen vendégként közreműködik Benkő Zsolt bluesgitáros -, kiállítás, előadás és vetítés előzi meg.

Facebook-esemény >> 

FOLYÉKONY MÁSHOL – Pándi-Sobol-Kiss, Lazy Calm Raga, Public Reptile, Ryu Mare, Zovek, TSM // Úri Muri

Nyilvános házibuli a Folyékony Máshol szervezésében az Úri Muriban. Számítsatok jól megérdemelt felüdülésre, széles zenei spektrumon mozgó programra, ambiciózus fellépőkre, ilyen-olyan pszichedéliára és persze sok táncra.

Facebook-esemény >> 

Vasárnapi programok Budapesten és környékén (2023. március 19.)

Márciusi NemcsakPiac | termelői és kézműves vásár a tóparton

Most is finom, friss termelői finomságokkal és csodaszép kézműves portékákkal várnak titeket a festői szépségű nőtincsi tó partján.

Facebook-esemény >> 

blank
Fotó: Nőtincsi NemcsakPiac

Kisoroszi Kiskosár – termelői és kézműves piac a Rácz Fogadóban

Piacozás és gasztroélmény a szigeten minden hónap harmadik vasárnapján.

Facebook-esemény >> 

Bringabörze és Pecabörze a Fény Utcai Piacon

A Budai Bringabörzén értékesítheted használt kerékpárjaidat, felesleges bringás kellékeidet, vagy éppen be is szerezheted azt a modellt, amire szükséged van. Ugyanitt várnak minden horgászt is az első Budai Pecabörzére.

Facebook-esemény >> 

KISKERTPIAC – helló tavasz! // Madhouse

Van egy kis köz a belvárosban, ahol kicsit megáll az idő vasárnaponként, de legalábbis lelassul a kiskertpiac jóvoltából. A havonta többször is megrendezett vásárnak a Madhouse terasza és belső terei biztosítanak helyszínt, ezúttal március 19-én, vasárnap 10 órától 16 óráig. A dizájn és a korábbi piacokról jól ismert kiállítók már javában készülnek, hogy különleges termékeikkel elvarázsoljanak benneteket.

Facebook-esemény >>

Szent Patrik napi felvonulás

Néhány évnyi kihagyás után, idén ismét lesz Szent Patrik-napi felvonulás Budapesten. Március 19-én 13 órától kezdődik a rendezvény a Szabadság téren, ahol ír zene, tánc, arcfestés és kelta játékbemutató vár benneteket és persze közös vonulás is lesz 15 órától.

Facebook-esemény >> 

Szent Patrik napi felvonulás Budapest

Ehető növények séta és kóstoló a zuglói Japánkertben

Március 19-én és 25-én a zuglói Japánkertet egy merőben új perspektívából ismerhetik meg a különleges programokra éhes érdeklődők. Az Imagine tematikus gasztrohónapja alkalmából a japánkert „terülj-terülj asztalkámmá” változik és felfedi illatokban és ízekben gazdag, ehető növényeit. A 2 órás sétán az izgalmas kultúrtörténeti csemegék mellett természetesen kóstolókból, babérból, somból, levendulából és fenyőmagból sem lesz hiány.

Részletes információ >> 

Ha kedvet kaptatok a sétához és megcsodálnátok Róth Miksa világhírű alkotásait:

Tárlatvezetés a …minden fent van a felhőben… című kiállításban

A …minden fent van a felhőben… című kiállítás egy gazdag életmű áttekintésére vállalkozik, anyaga Lengyel András egész pályáját átfogja. Témakörök segítségével követhető az a folyamat, melynek során a Fluxusból és a konceptuális művészetből kibomló életmű az akción, a fotó-alapú sokszorosított grafikán, a Mail Art-on és a festészeten keresztül teljesedett ki a posztmodernben.

Facebook-esemény >>