Kincsvadászat Budapesten: 5 kihagyhatatlan vásár és piac márciusra

Nincs is talán ideálisabb időszak a budapesti szabadtéri vásárok bejárására, mint a tavasz első napjai, amikor végre érezhetjük, hogy magunk mögött hagytuk a téli szürkeséget. Itt az ideje tehát kincsvadászatra indulni a jó levegőn, és helyi termelőktől vásárolni vagy felfrissíteni az amúgy már megunt gardróbokat!

WAMP designvásár

A tavasz első hónapjában sem maradunk a WAMP közkedvelt, havi rendszerességű designvására nélkül, hiszen március 12-én újra összegyűlik a Bálna Budapest 1. emeletén a hazai tervezők színe-java. Egy biztos, lesz számtalan saját tervezésű, kisszériás termék, legyen az ruha, ékszer, kiegészítő, lakberendezési tárgy vagy akár gasztronómiai finomság. Így biztosan nem unatkoztok majd, sőt, megtalálhatjátok az idei szezon kedvenc darabjait a fenntarthatóság jegyében, vagy ehettek egy igazán finomat. A rendezvény gyerek- és kutyabarát!

1093 Budapest, Fővám tér 11-12. | Weboldal

kézműves piac budapest
Fotó: WAMP – the Hungarian design market Facebook

Gardrób közösségi vásár

Kinek ne lenne otthon számtalan ruhadarabja, melyet megunt, kinőtt, sosem vett fel, de sajnálja kidobni, mert többre érdemesnek tartja őket annál? Éppen ezért is jött létre a Gardrób közösségi vásár nevű kezdeményezés, amely már sokadik alkalommal kerül megrendezésre, ezúttal március 11-én 10 órától 14 óráig, az ELTE Gömb Aulájában. Akár árusként, akár vásárlóként érkeztek, biztosan nem bánjátok majd meg, hiszen igazi élményt nyújt majd a kincskeresés. Amennyiben árulni is szeretnétek, még lehet jelentkezni!

1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A | Weboldal

Ruha piac budapest
Fotó: Gardrób Közösségi Vásár Facebook

Római parti piac

Szombatonként 8 órától 13 óráig várnak benneteket legfinomabb portékáikkal a hazai kistermelők a Római-part szomszédságában található Nánási udvarban. A jó hangulattól hangos piac már csak a légkör miatt is sokkal több puszta bevásárlóhelyszínnél, tavasszal pedig különösen szuper hétvégi program lehet ellátogatni a III. kerület ezen részére, ahol mesés termékek kerülhetnek a szatyrokba, zsákokba, de emellett nem maradhat el az új ízek kóstolásának, friss áruk felfedezésének élménye sem.

1031 Budapest, Nánási út 47-49. | Facebook

Legjobb piac budapest
Fotó: Római parti piac Facebook

kiskertpiac

Van egy kis köz a belvárosban, ahol kicsit megáll az idő vasárnaponként, de legalábbis lelassul a kiskertpiac jóvoltából. A havonta többször is megrendezett vásárnak a Madhouse terasza és belső terei biztosítanak helyszínt, ezúttal március 19-én, vasárnap 10 órától 16 óráig. A dizájn és a korábbi piacokról jól ismert kiállítók már javában készülnek, hogy különleges termékeikkel elvarázsoljanak benneteket, eközben pedig igyatok egy jót a sörkülönlegességek, kávék, teák és limonádék széles választékából. Élvezzétek ki a tavasz első napsugarait és nézelődjetek kedvetekre!

1061 Budapest, Anker köz 1-3. | Facebook

Kézműves vásár budapest 2023
Fotó: Madhouse Facebook

Ruhacsere

Klasszikus ruhacserére invitál benneteket március 12-én 15 órától 17 óráig a Swappis – Ruhaforgó csapata, melynek lényege, hogy az 500 forintos belépő ellenében annyi ruhát hozhatsz el, amennyit vittél. Az esemény célja a tudatos gardróbfrissítés, amely után a megmaradt ruhák a Swappis Ruhaforgó budai üzletébe kerülnek, illetve egy bizonyos újrahasznosítási projektben találják meg helyüket. Az esemény tökéletes program azoknak, akik a tavasz kezdetekor szeretnének egy kicsit frissíteni a ruhatárukon, mindezt pedig a lehető legköltséghatékonyabban és a leginkább környezetbarát módon szeretnék véghez vinni.

1022 Budapest, Marczibányi tér 5/A | Weboldal

blank
Fotó: Swappis Buda Facebook

További izgalmas programok a fővárosban 2023 márciusában: