8 szenzációs reggeliző Budapesten, ahol mindig kellemesen indul a nap

Az egész napos reggelik, felejthetetlen hangulatú brunchok kerülnek ezúttal a főszerepbe, ahol igazán megadhatjuk a módját a nap első és egyben legfontosabb étkezésének.

Honey

A reggelizés mézédes élményével és reggelifogások széles választékával várja vendégeit Budapest belvárosába a Honey. A Sas utcai brunchbárban a nap egésze a reggeli körül forog, ahova így reggel, délben és este is igazi élmény betérni. Indíthatjátok vagy folytathatjátok a napot náluk füstölt lazacos bagellel, habkönnyű amerikai palacsintával vagy egy tökéletesre álmodott Eggs Benedicttel, melyet helyben sütött angol muffinnal készítenek. A Honey névhez hűen péksüteményeiteket itt olyan különleges édes ízekkel ízesíthetitek, mint a pisztáciás, barackpálinkás vagy szarvasgombás méz.

1051 Budapest, Sas u 12. | Weboldal | Facebook

VAJ

Egy pillanatra sem hagyja mennyei kovászos kenyerek és prémium sütemények nélkül Budapestet a főváros megelevenedett vajbirodalma. A hét minden napjának minden szakában a József körútra csábítgató VAJ-ba ajánlott éhesen betérni, hogy kínálatuk színe-javát legyen lehetőségünk végigkóstolni. Reggelente egy croissant-nal, aranygaluska-csigával vagy Rákóczi-túrósként újraálmodott túrós táskával megdicsőített kávékombóért, délben változatos napi ebédajánlatukért, míg este egy pizza és frissen csapolt sör élményéért feltétlenül javasolt őket útba ejteni.

1085 Budapest, József krt. 30-32. | Facebook

Cinnamon

Kivétel nélkül minden egyes reggelt bearanyoz a budai bruncholók fellegvárának számító Cinnamon. Ha nem csupán étkezésként, hanem életérzésként tekintetek a reggelire, úgy feltétlenül érdemes lesz a Csalogány utcába kitérőt tennetek. A nap egésze alatt frissen és helyben sütött péksüteményekkel, saját pörkölésű kávéval és frissítő smoothie-k gazdag kínálatával várják vendégeiket. Egy-egy korty pezsgővel megkoronázhatjátok kovászos kenyéren tálalt rántottájukat, szarvasgombás tejföllel kínált bundáskenyerüket és mennyei, Cinnamon-féle almás-fahéjas fánkjukat vagy Eggs Benedictjüket.

1027 Budapest, Csalogány utca 21. | Weboldal | Facebook

blank

à table!

Nem kevesebb mint 14 üzletével és friss francia péksütemények illatával csábítja egész napos reggelikre és jó hangulatú brunchokra vendégeit az à table!. Budapest-szerte számtalan alkalommal nyílik így lehetőségünk autentikus francia süteményekkel és mennyei, ropogós croissant-okkal megálljt parancsolni az időnek. Croissant-unkat mostantól ráadásul Benedict szendvicsként buggyantott tojással és selymes hollandi mártással is kérhetjük szarvasgombás-szalámis, aszalt paradicsomos vagy épp lazacos-kapribogyós feltéttel, méghozzá egy fantasztikus napindítás reményében.

14 helyszínen Budapesten | Weboldal | Facebook

blank

Brooklyn Bagel

A Jászai Mari tértől egy karnyújtásnyira, 2022 májusában nyitott meg Újlipótváros legújabb bagelezője, a Brooklyn Bagel. Budapest egyetlen kóser bagelezőjében a páratlan Duna-parti kilátás, a mosolygós, személyzet és az isteni, húsmentes bagelvariációk mellett az izraeli vendégeknek köszönhetően kóstolhatunk bele a közel-keleti életérzésbe. Az egész napos reggeli mellett déltől napi ebédmenüvel, március első hetében, Purim alkalmából pedig minden menü mellé Hámán-táskával kedveskednek vendégeiknek. Asztalt foglalni a +36 30/319-4356 telefonszámon vagy a manager@brooklynbagel.hu e-mailcímen tudtok.

1137 Budapest, Újpesti rkp. 1. | Weboldal | Facebook

blank

Aranypinty

A mindig hangulatos Palotanegyedben eldugott, kis ékszerdobozként tündököl a különleges és hagyományos reggelifogásokkal egyaránt kecsegtető Aranypinty. Az ízlésesen és művészien berendezett helyet reggelente rendre friss kávé és helyben sült, ropogós croissant illata lengi be. A már-már lakásétterem hangulatát keltő Aranypintyben reggeli gyanánt akár pezsgővel kísért klasszikus tojásételeket és töltött bundáskenyeret is a villátokra tűzhettek. A bőséges reggelit náluk könnyed ebéd követi, asztalotokat pedig e-mailben vagy a +36 1/408-7263-as telefonszámon érdemes lefoglalni.

1088 Budapest, Puskin utca 22. | Facebook

blank

Arioso

2016-ban kápráztatta el első ízben vendégeit kávézójával a Király utca forgatagában megnyílt idilli oázis, az Arioso Budapest Café & Brunch. A népszerű reggelizőhely rövidebb felújítási munkákat követően február 4-én tárta szélesre ismét ajtaját a vendégek előtt. A vendégtér kibővítésével immár a még több reggelizni vágyó fogadására alkalmas Ariosóban természetesen megújult étlappal is várnak. A mennyei kávé mellé kérhettek avokádóval vagy baconnel megkoronázott breakfast burritót, BLT croissant-t, de még mogyoróvajas-lekváros palacsintát is napindítóként.

1075 Budapest, Király utca 9. | Weboldal | Facebook

 

blank
Fotó: Arioso Café & Brunch Facebook-oldala

Úri cipő – kaptafa

Ha kivételes reggeliben szeretnétek, hogy részetek legyen, úgy érdemes az Akácfa utca környékén alkalomadtán járnotok-kelnetek. Az Úri cipő – kaptafában ugyanis a reggeli rántottákat és frissen sült tükörtojásokat még azon melegében ölelik körbe a ropogós molnárkák. Bundáskenyerüket sem bízzák a véletlenre, hiszen a sajt és bacon mellett házi sajtkrémmel töltik meg őket. De ha szeretnétek, kapros majonézbe mártogatható rántott kovászos uborkájukkal, jól megpakolt grillszendvicseikkel, mennyei kávéjukkal, bevállalósaknak pedig a csokipohárban érkező bonbonshottal indulhat vígan a nap.

1072 Budapest, Akácfa utca 37-39. | Facebook

blank

Ha reggeli után felkerekednétek és gasztrotúrára indulnátok a Palotanegyedben: