5 remek gasztrohely Budapest gyönyörű Palotanegyedében

A Kálvin tér, a Corvin-köz, a Blaha Lujza tér és az Astoria által határolt terület Budapest egyik legizgalmasabb bohém negyede, amely a gyönyörű épületek mellett kiváló vendéglátóhelyeknek is otthont ad. Előbbiekről már meséltünk nektek, most tehát tartsatok velünk egy, a Palotanegyedben tett gasztrotúrára!

Zengő Borbár

A Palotanegyed szívében, a nyüzsgő Mikszáth Kálmán térről nyíló hangulatos Krúdy Gyula utca rejti Budapest autentikus borospincéjét, az akár 72 főt befogadni képes boros rendezvényhelyszínt, a Zengő Bárt. Itt nemcsak a szívünknek legkedvesebb bort találhatjuk meg egy-egy remek hangulatú este alkalmával, de a kiváló nedűk, bor- és pezsgőkóstolók, valamint gasztronómiai élmények mellett koncertek, kvízestek és egyéb izgalmas kulturális események közül is csemegézhetünk. A kis tételszámú, hazai borokat, kisüzemi söröket és az erősebb lélekmelengetők impozáns kínálatát magas minőségű, termelői tapastálakkal kerekítik egésszé.

1088 Budapest, Krúdy utca 6. | Weboldal

Fotó: Zengő Borbár

Műhely Egyetem Cafe

Az ELTE Múzeum körúti Bölcsészkarának alagsorában bújik meg a közkedvelt Műhely Egyetem Cafe, ami nevével és lokációjával ellentétben nem pusztán az egyetemisták és oktatóik törzshelye. Az Astoria környékén élők és dolgozók szintén szívesen keresik fel az eldugott, barátságos kávézót, már ha tudják, merre is találják. Pedig megéri a főbejárattól jobbra található kis, zöld ajtón keresztül ellátogatni a Műhelybe, hiszen a finom kávék, sütemények és szendvicsek mellett hétköznapokon változatos ebédmenü (egyféle levessel, illetve egy húsos és egy vegetáriánus főétellel) várja a megfizethető, ugyanakkor ízletes ételek kedvelőit.

1088 Budapest, Múzeum körút 6-8. | Facebook

Fotó: Műhely Egyetem Cafe

Arquitecto Pitpit

Tavaly nyáron nyitott meg a szintén a Palotanegyedben található Padrón spanyol tapasbár csapatának új egysége az Ötpacsirta utcában. Az Arquitecto Pitpit elnevezés egyszerre utal a Magyar Építőművészek Szövetségének székhelyére (arquitecto), amely az új étteremnek is otthont ad, valamint magára az Ötpacsirta utcára (pitpit). A hamisítatlan spanyol tapasok és borok nem az egyetlen indok, amiért az Arquitecto Pitpit néhány hét leforgása alatt belopta magát az emberek szívébe: az autentikus gasztroélmény ugyanis az Almássy-palota végtelenül hangulatos belső udvara által válik felejthetetlenné. A tavaszi nyitásig az ízlésesen berendezett belső térben várják a vendégeket.

1088 Budapest, Ötpacsirta utca 2. | Weboldal

blank
Fotó: Egy jó kép rólad

Basilico Pizzéria

A Palotanegyed egyik csendes utcájában egy kevésbé ismert, ámde fantasztikus pizzákkal és barátságos hangulattal váró vendéglátóhelyre bukkanhatunk a Basilico Pizzériának köszönhetően. A pizzák itt friss tésztából készülnek, gyakorlatilag a szemünk láttára, majd a nyitott konyhában található kemencében sülnek tökéletesre. Az árak megfizethetőek, a hangulat pedig Nápoly mellékutcáit hozza karnyújtásnyi közelségbe, különösen nyáron, amikor a szűk járdán néhány kisasztal és persze megtorpanásra késztető illatok viszik a Basilico hírét.

1085 Budapest, Kőfaragó utca 15. | Weboldal

blank
Fotó: Basilico Pizzéria

Budapest Coffee Stand

A környéken először járók valószínűleg anélkül haladnak el a Budapest Coffee Stand üzlete előtt, hogy egyáltalán feltűnne nekik. Pedig amilyen apró, éppen annyira kihagyhatatlan megállója a Palotanegyedben tett gasztrotúránknak az isteni babkákat és utánozhatatlan bageleket, valamint természetesen kiváló kávékat kínáló kávéstand. Ha beszereztétek a reggelinek tökéletesen beillő kombók egyikét, leheveredhettek elfogyasztani őket a szomszédos Gutenberg tér egyik magányos padjára, vagy a közteret teraszként hasznosító Coffee Stand kültéri asztalainál is elnyújtózhattok.

1088 Budapest, Kölcsey utca 1. | Facebook

blank
Fotó: Sutus Dolli

Ismerd meg a Palotanegyed palotáinak történetét: