Az olvasás, mind sokak kedvenc időtöltése (x)

Az olvasás bizonyos módon formál és nevel bennünket. Sokan azonban nem veszik észre, hogy a könyvolvasás milyen sok pozitív hatással van az agyra és az általános egészségre. Bizonyos esetekben ez a hobbi meghosszabbíthatja akár az életet is.

Az olvasás fő előnyei

Az agynak a betűk szavakba öntéséhez, a szöveg fő gondolatának és magyarázatának megtalálásához komoly munkát kell végeznie, amelyet agytornának nevezünk és kiváló megelőzése egyes betegségeknek. Az olvasás fiatalít és munkára készteti az agyat. A könyvek olvasása, különösen az idősek számára, a memória, a figyelem összpontosítása, az öregedési változások megelőzésének egyik módja. Ahogy Joseph Addison mondta egyszer: „Az olvasás annyit jelent az elmének, mint a testmozgás a testnek”.

A könyvek olvasása során megtanuljuk jobban használni az adott nyelvet, kifejezni magunkat és kommunikálni. Az olvasás bármely életkorban elősegíti a szókincs, a koherens kifejezésmód és sok más nyelvi készség fejlesztését. Az olvasásnak köszönhetően a nyelvet is jobban megismerjük. Tanulunk „a nyelvről”, annak gazdagságáról, sokszínűségéről és csodálatos kifejezési lehetőségeiről.  Ha olvasásról van szó a Libristo könyvesboltok a legjobb választás. Kínálatukban megtalálhatók olvasmányok a világ bármely tájáról. Ha a Libristo rendelése során felhasználja a Tiplino kuponoldalak által szerzett Libristo kuponkódokat, még nagyobb kedvezményben részesülhet.

Olvasás gyermekkorban

Az olvasását a szakemberek különösen a nyelvelsajátítás időszakában javasolják, azaz főként 6 éves korig. Ebben az időszakban jelentősen hozzájárul a szókincs fejlesztéséhez. Gyermekeknek születésüktől kezdve ajánlott egyszerűbb szövegeket felolvasni, még akkor is, ha úgy érzi, hogy a gyermek nem érzékeli, és nem érti, azonban ez elraktározódik a tudatalattijában. Később a gyerekeknek kell olvasniuk, és megbeszélni velük az olvasottakat. Az olvasás pozitív hatásai a gyermekek számára egész életükön át fennmaradnak. A Libristo ifjúsági regényei tökéletes választás lehet. A Libristo boltokban a könyveknek nem szabnak határt. Naponta bővítik a több mint 21 milliós választékukat különböző nyelvű és műfajú darabokkal.

Végezetül leszögezhető, hogy egy jó könyvek meggyógyítják a lelket. A jó könyvvel eltöltött idő csodálatos lelki tulajdonságokat fejleszt, úgymint a kedvességet, együttérzést, lelkierőt.