30+ kihagyhatatlan hétvégi program Budapesten és környékén – 2023. január 12-15.

Januárban is pörög a főváros: számtalan izgalmas hétvégi program vár benneteket Budapesten. Koncertek, színházi és mozielőadások, kiállítások, túrák, piaci és gasztroélmények – mindből találhattok válogatásunkban!

Budapesti programok csütörtökön (2023. január 12.)

Macskológia – A macskák és a természettudomány

Egy izgalmas természettudományos ismeretterjesztő előadás, mely egy „új tudományág”, a macskológia rejtelmeibe nyújt bevezetést. Szó lesz majd többek között a macskafejű egyiptomi istennőről, a macska folyékony halmazállapotáról, Schrödinger fizikus macskájáról és a kvantumelméletről, valamint a dorombolás kedvező élettani hatásáról. A világűrbe kikacsintva rácsodálkozhattok a Macskaszem ködre is.

Facebook-esemény >> 

Csütörtöki TÁNCHÁZ: NASZÁLY zenekar

Kéthetente Horváth Balázs és a Naszály zenekar mezőségi táncháza vár a Hunnia Bisztróban.

Facebook-esemény >>

Kalmár Zoltán Quartet feat. Fekete-Kovács Kornél & Kovács Linda // Budapest Jazz Club

A mainstream jazzt játszó kvartett zenéje a hard bop irányzatához sorolható, melyet olyan legendás előadók képviseltek, mint Wayne Shorter, Joe Henderson és John Coltrane. Műsorukon saját kompozíciók mellett a jazz fenti korszakának gyöngyszemei szerepelnek. Ezen az estén a zenekar megszólalását egy csodálatos hangú énekesnő és egy nemzetközileg is ismert jazz-trombitás teszi még izgalmasabbá.

Facebook-esemény >> 

Fedezzetek fel új helyeket Budapesten januárban:

Agócs Márton & Fejér Mihály (aurevoir.) / Katakomba pinceszínház

Az aurevoir. frontszekciója különleges akusztikus koncerttel várja a közönséget. Rég nem játszott dalok kerülnek majd elő a fiókból. Ezt az időutazást újabb szerzeményeikkel és kedvenc feldolgozásaikkal egészítik ki a fiúk az este során. Az is kiderül, mit jelent az F2HG megnevezés.

Facebook-esemény >> 

Budapesti programok pénteken (2023. január 13.)

Dúdolj! Ringass! Táncolj! – családi foglalkozás a Fonóban

A közös családi élmények mindannyiunknak fontosak. Felszabadultan együtt játszani pedig meghatározó élmény szülőként, gyermekként egyaránt. Ezeken a foglalkozásokon találkozik a zene, a játék, a tánc és a mese – minden olyan tevékenység, amiben kreatív alkotóként, szabadon lehetünk jelen. Zenével, mondókákkal, ölbéli játékokkal a kisebbek, tánccal, mozgásos játékokkal a nagyobbak, hangszerekkel, hangkeltő eszközökkel mindenki a folyamat részesévé válhat.

Facebook-esemény >> 

Éjszakai bunkertúra a Csepel Művekben

Ismerjétek meg a valaha volt legjelentősebb gyárunkban épült legerősebb üzemi óvóhelyi rendszert! A gyárban valaha épült mindhárom fajta erős óvóhelytípust meglátogathatjátok: a vezetési pontot, a tömegóvóhelyet és a légoltalmi kórházat is.

Facebook-esemény >>

hétvégi programok Budapest

A Grand Budapest Hotel // Bem Mozi

Wes Anderson filmremeke újra mozivásznon a Bemben!

Facebook-esemény >>

Kétféle változatban… a Vodku fiai és a Blue sPot Cseh Tamás-estje

2022 nyarán a kapolcsi Művészetek Völgyében két Cseh Tamás-dalokat játszó zenekar spontán örömzenélésbe kezdett. Ebből a remekül sikerült akcióból született meg a közös budapesti koncert ötlete, ahol kétféle stílusban, de együtt idézik meg a nyolcvan éve született Cseh Tamás és Bereményi Géza legemlékezetesebb szerzeményeit.

Facebook-esemény >> 

Szombati programok Budapesten és környékén (2023. január 14.)

Mesél az erdő – Téli túra a Gödöllői-dombságban

A vezetett túrán Márisbesnyőről indulva a Babatpusztai-tavak környékét fedezhetitek majd fel, felkeresve a betyárokról híres Pap Miska forrást és az műemlék istállókastély épületét.

Facebook-esemény >> 

hétvégi programok Budapest

Fázós TOPorgós 2023 – Téli tájékozódási túra

Mindenki tetszőleges úton érheti el a 5+1 ellenőrzési pontot. Útközben édesség, és forró tea, a célban forralt bor, zsíros kenyér, lekváros kenyér, tea vár mindenkit. Rajt: Nadap Templom köz. Ellenőrző pontok: Meleg-hegy, Barlang kút, Bence-hegy, Zsuzsi presszó, Nadap ( Szintezési Ősjegy).

Facebook-esemény >>

Budapesti programok a hétvégén - 2023 január
Bence-hegyi kilátó / Fotó: Bajnok Tibor

Egy kirándulás mindig szuper hétvégi program:

Januári felvidító piacozás és lángosozás a Rómain

A szürke januárt töltsétek meg örömmel, jókedvvel, vásári hangulattal! A csengő-bongó, színes-szagos Római piac tárt karokkal várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook-esemény >>

Vintage Légy-Ott Évindító @ Szimplakert – Több mint vásár!

Budapest legmenőbb vintage és upcycled ruha és kiegészítő vására a Szimpla kertben.

Facebook-esemény >>

Budapesti programok a hétvégén - 2023 január

Kiállításmegnyitó | JÁTÉK NEM JÁTÉK és <19 FORMÁLD A VILÁGOD!

A 2023-as évet egyből két egymáshoz kapcsolódó kiállítással nyitja a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria.

Facebook-esemény >> 

Csepelyi Adrienn exkluzív tárlatvezetése a Kisebb világok című kiállításban

Csepelyi Adrienn szenvedélyesen szereti a múzeumokat, a zenét és az irodalmat – e három egyesül rendhagyó, szubjektív tárlatvezetéseiben, amelyeken az underground hip-hoptól Mozartig, a legújabb kortárs versektől a népdalokig bármi előfordulhat.

Facebook-esemény >> 

Nemzeti Táncszínház: Varázsvilág

Január 14-én újra látható Budapesten, a Nemzeti Táncszínházban a nagy sikerű, látványos Varázsvilág c. gyerekelőadás. Egy szekrény sok mindent rejthet, különösen akkor, ha rajta keresztül átléphetünk egy másik, mesebeli, varázslatos dimenzióba. A mű főhőse egy játékvilágban próbál barátokat szerezni, és különféle bábokkal találkozik. Ráébred, hogy a báboknak ugyanolyan érzelmeik vannak, ugyanolyan kötődések és kapcsolatok alakulnak ki közöttük, mintha emberek lennének, és egyikükkel talán még szerelembe is lehet esni. A produkció egy mágikus világokba kalauzol el minket. Sok klasszikusbalett-élményből táplálkozik az előadás, amilyen például Csajkovszkijtól A diótörője.

Facebook-esemény >>

blank

Weiner Sennyey Tibor: Diogenész

Diogenész a hordólakó. Diogenész a filozófus. Diogenész a szabad. Diogenész a rabszolga. Diogenész a mocskos. Diogenész a tiszta. Diogenész a hajléktalan. Diogenész az éber. Diogenész az ember kereső. Diogenész a menekült. Hogyan sodródott a hordólakó Leszbosz szigetére? Ki volt valójában Diogenész? Kik vagyunk mi, emberek? Emberek vagyunk-e még egyáltalán? Bírák vagy bolondok? És ki vagy te, Tenger?

Facebook-esemény >> 

Balaton klubkoncert, Cseh Tamásról sem megfeledkezve // Hunnia

Itt az ideje, hogy a Balaton rajongók újra összejöjjenek és mivel Cseh Tamás szülinapja is közeleg, a zenekar egy teljes zenei blokkal tiszteleg emlékének.

Facebook-esemény >> 

Zeng a pince! 3. – A sétáló borkóstoló

Egy este a barátokkal, lazulva, beszélgetve, borozgatva, zenét hallgatva a Zengő bárban.

Facebook-esemény >>

blank
Fotó: Zengő bár (Facebook)

Kéknyúl // Opus Jazz Club

A hetvenes évek soul- és funkzenéjében gyökerező, urbánus tánczenét játszó Kéknyúl egyedülálló színfoltja a hazai klub- és fesztivál-körforgásnak. Bár a csapat korábbi hangzása Premecz Mátyás zenekarvezető-billentyűs védjegyének számító Hammond orgonája köré épült, a 2015 végén megjelent Crowded Universe című lemezük anyaga már új koncepcióra épült: nyolc egyenrangú muzsikus szőtt rajta izgalmas zeneszövetet telivér fúvósszólamokkal, vagány gitárokkal, sok vokállal és Andy Hefler szenvedélyes, karakteres, óceánon túli énekével.

Facebook-esemény >> 

Los Orangutanes, Zuboly // A38 Hajó

A Los Orangutanes zenekar 2017 óta táncoltatja a magyar cumbia rajongókat. Annak ellenére, hogy Dél-Amerika legnépszerűbb stílusa a cumbia, ez a műfaj méltatlanul kis figyelmet kapott eddig idehaza. Ezen szeretne változtatni a Los Orangutanes, melyet kipróbált, vetrán zenészek hívtak életre. Az Irie Maffia, Zuboly, Paso, Besodrom, Anselmo Crew tagjaiból verbuválódott csapat rövid idő alatt a táncolni vágyó magyarok kedvencévé vált, teltházas Müpa, Akvárium Nagyhall és Kobuci kertes koncertek valamint számtalan hazai fesztivál is a hátuk mögött van már.

Facebook-esemény >> 

Egy bowlingozás szombat este?

Pablo and the Escobars – Akusztik ¤ Juanita 30

Session zenészekkel kiegészülve, akusztikus hangszerelésben hallhatjátok a Pablo and the Escobars dalait, a Barhole Music Pub színpadán. Nem mellesleg pedig a zenekar énekese, Juanita aznap ünnepli 30. születésnapját.

Facebook-esemény >>

Vasárnapi programok Budapesten és környékén (2023. január 15.)

Antik-, bolhapiac és kézművesvásár Szentendrén

Január 15-én vasárnap ismét megrendezésre kerül Szentendrén, a hangulatos Bükkös patak partján az antik-, bolhapiac és kézművesvásár.

Facebook-esemény >> 

Izgalmas beltéri programok Budapesten rossz idő esetére:

Pancs termelői piac és közösségi ebéd

Az Élesztőház udvarán szerveződik egy a magyar őstermelőket felsorakoztató közösségi piac. Olyan termelők kínálják portékáikat, akiknek fontos a természettel való összhang.

Facebook-esemény >> 

PöttömParty – Budapest Park

Rengeteg korcsolyázás, jégpingvinek, kézműves foglalkozások, ünnepi fények – ezek várnak titeket a Jégvilágban.

Facebook-esemény >> 

Duplarandi a Bem Moziban

Mielőtt felkel a Nap, Mielőtt lemegy a Nap – a két romantikus film egymás után kis szünettel.

Facebook-esemény >> 

iamyank szóló zongoraest a Három Hollóban

Valószínűleg iamyank a tökéletes példa a magyar zenei élet jelenében, ha arról van szó, hogy az önkifejezésnek, egy elképzelés megvalósításának nincsennek igazán eszközhasználathoz kötött határai. Legyen szó hangszerről, stílusról vagy technikáról. Na, de milyen, amikor a központban tényleg csak egy szál zongora áll?

Facebook-esemény >>