Hangszer- és kottagyűjtő jótékonysági akcióval is készül a Müpa az ünnepekre

Számos hasznos és fenntartható ajándék- és dekorációs ötletet, különleges ünnepi recepteket, eddig még nem látott és hallott szórakoztató tartalmakat gyűjtött egy helyre idén a Müpa, ezzel is segítve a stresszmentes ráhangolódást a közelgő ünnepi időszakra.

Hogy a karácsony valóban a szeretetről és a közösen átélt örömökről szólhasson, a Müpa ünnepi weboldala hasznos ötleteket, az ellazulást támogató programajánlatokat és szórakoztató tartalmakat rejt.

Az elkövetkezendő időszakban hasznosítható és élvezettel „fogyasztható” meglepetések között megtalálhatók az intézményhez kötődő hazai és nemzetközi sztárok, valamint az évad művészeinek kedvenc receptjei, így mindenki az asztalra varázsolhatja mások mellett Grecsó Krisztián, Fischer Ádám vagy épp Boldoczki Gábor trombitaművész, Varga Judit zeneszerző egy-egy kipróbált fogását, miközben főzéshez, vendégváráshoz és fáradtság ellen bevethető dalválogatásokból meríthet jókedvet és energiát, vagy a Müpa számos podcast adása közül választhatja ki a kedvére valót.

De azokra is gondoltak, akik a gasztronómia mellett más területen is próbára tennék magukat, és a fenntarthatóság is szívügyük: a „Csináld magad!” és a „DIY dekorációs ötletek” menüpontokat választva saját gyártású ajándékokhoz és újrahasznosított papírdíszek elkészítéséhez találhatnak kreatív útmutatókat.

A Müpa a felnövekvő generációkra is gondol: jótékonysági akciója, amelynek keretében megkímélt állapotú, kisebb, kézben szállítható méretű hangszereket és feleslegessé vált eredeti kottákat várnak adományozásra, hogy azok később a jövő kis muzsikusainak fejlődését szolgálhassák.

Akik csatlakozni szeretnének ehhez a karácsonyi küldetéshez, a felajánlott kottákat és hangszereket a Müpában adhatják le.

blank

A jótékonysági akció keretében összegyűjtött hangszerek állapotának felmérése után – amennyiben szükséges – a Müpa munkatársai megtisztítják azokat, illetve elvégzik rajtuk a szükséges javításokat, majd 2023 folyamán a Partneriskola-programban részt vevő, rászoruló intézményeknek adják át, hogy a zene öröme mindenkihez elérhessen.

További információkért látogass el a www.mupa.hu oldalra!

Hangolódjatok az ünnepre a Müpa karácsonyi előadásával: