Karácsony? Nem feltétlen kell, hogy a plusz kilókról szóljon! (x)

Valószínűleg bátran kijelenthetjük, hogy az ünnepi időszak sokunk számára felér egy „maratoni evéssel”, hiszen kezdve a szentestével, három teljes napon át gyakorlatilag minden rokonnál és ismerősnél kötelező program az evés-ivás. Ilyenkor nem elég, hogy az előző napi megpróbáltatásokat még ki sem heverte a gyomrunk, másnap már kezdődik is a reggeltől estig tartó lakmározás.

Természetesen mi sem gondoljuk, hogy erre az az egyetlen megoldás, ha inkább visszautasítjuk az ételt, ezzel esetleg megbántva a házigazdákat, de egy kis tudatossággal kiküszöbölhetők a fárasztó kajakómák és a felesleges plusz kilók!

A Life1 Fitness 7+1 pontból álló „Karácsonyi Kisokosa” segíteni fog, bármilyen nagy is lesz a kísértés!

  • Otthonra állíts össze alakbarát menüsort! Ugyan vendégségben nem te irányítod a főzési folyamatokat, de otthon tehetsz érte, hogy a köztes étkezések egészségesek legyenek: válogass például a vöröshúsok mellé halételeket, köretként pedig minél több zöldség kerüljön a tányérra!
  • Alkalmazd az „előevés” taktikáját! Talán furcsának tűnhet, de sokat segítesz a helyzeteden, ha nem farkaséhesen érkezel vendégségbe, hanem felkészíted a szervezeted és már otthon is eszel érkezés előtt egy keveset. Olyan ételeket válassz, amik némileg eltelítenek, de marad még étvágyad későbbre is! Szuper megoldás például a csirke-, vagy pulykahús, tofu, de sokszor az is elég, ha indulás előtt bedobsz egy könnyű proteinszeletet, vagy fehérjeturmixot.
  • Reggelizz úgy, mint egy király”! A bőséges, korai energiabevitel miatt csak később leszel éhes, így könnyebb lesz ellenállni a későbbi nagy eszem-iszomoknak, ráadásul a gyomrodat sem terheled túl nagymértékben.
  • „A pohár félig tele, nem félig üres…”. Próbáld ki idén az „elég csak a fele” taktikát és az étkezés végén meglátod, hogy mennyivel könnyebben érzed majd magad! Ne félj megfelezni a kalóriadús ételeket, így jóval több mindent meg tudsz kóstolni és kevésbe lesz teltségérzeted!
  • Tervezz előre! Amennyiben már ismered a vendéglátók főzési szokásait, tudni fogod előre, hogy hol lesz könnyedebb és hol lesz kevésbé alakbarát a menüsor. Ha például 2 különböző rokon is a zsírosabb, cukrosabb ételeket preferálja, ne egymás utáni nap látogasd őket, iktass be egy kis pihenőt a kettő közé! Ha van olyan vendéglátó, aki előre felméri az igényeket, mindenképp jelezd neki, hogy egy kis salátával levenne a lábadról!
  • Az útravalóból ne kerüljön semmi az otthoni asztalra! Sokkal nehezebb ellenállni, ha szem előtt vannak a finomságok? Na, ugye?! Jobb, ha a vendégségből hazahozott ételek és sütemények azonnal a hűtőbe kerülnek, így a kísértés sem lesz olyan erős a köztes nassolásra!
  • Vissza a megszokotthoz! Ha már végigjártál minden rokont és senki sem maradt hátra, térj azonnal vissza a karácsonyi előtti megszokott rutinodhoz. Fontos, hogy ne kezdj azonnal drasztikus diétába, hiszen a tested nem fogja érteni a hirtelen váltást!

7+1. Egy kis mozgás nem árt! Tudjuk, hogy nem egyszerű ilyenkor megoldani az edzést, viszont szerencsére a Life1 Fitness klubok december 24-én és 26-án korlátozottan, a két ünnep között pedig a megszokott nyitvatartással üzemelnek! A rokonjárás sem lehet akadály, hiszen fitneszklubjaink Budapesten 5 különböző helyszínen várják a mozogni vágyókat!

Bővebb infó: life1.hu

Kellemes, tudatos ünnepeket kívánunk mindenkinek!