Hatékony védelem a penész ellen páramentesítő készülékkel (x)

Otthonunk állagának megóvása alapvető fontosságú, hiszen egészséges élettérben tudunk minőségi időt eltölteni. A helyiségek párásodása miatt azonban keletkezhetnek olyan károsodások, melyek nemcsak az épületre gyakorolnak káros hatást, hanem szervezetünkre is.

A páramentesítés megoldhatja a fenti problémákat, hiszen a helyiség megfelelő páratartalmának beállításával elkerülhető a penészesedés, gombásodás. A páramentesítő készülékek kínálatából választani nem egyszerű, néhány támponttal kívánunk segítséget nyújtani ehhez a folyamathoz.

A megelőzésről

A túlzott párásodás miatt kialakult károsodások elkerülhetőek az optimális páratartalom kialakításával otthonunkban. Megelőzésként alkalmazhatunk páramentesítő készüléket az Airfresh kínálatából, ahol a különböző igényeknek megfelelő berendezések közül választhatjuk ki a tökéletes darabot.

Bárki megtalálhatja az otthona méretéhez szükséges páramentesítőt, melyek közül a digitális kijelzővel, wi-fi-n keresztül távolról vezérelhető modern készülék is választható. Néhány gombnyomással egyszerűen beállíthatjuk a készüléket, mely automatikusan végzi feladatát. A csatornahálózatra kötött modellek esetében több teendőnk nincs, míg a tartályos kivitelezésű daraboknál az összegyűjtött vizet időközönként el kell távolítanunk.

A páramentesítő berendezésről

Egy helyiség megfelelő páratartalom mellett tökéletes élettér bárki számára. Az optimális érték általában 40 és 60% közötti tartományban van, mely eléréséhez nagy segítséget nyújt a páramentesítő berendezés. A legtöbb készülék digitális beállítási lehetőséggel rendelkezik, amivel egyszerűen tudjuk meghatározni a kívánt páratartalom mértékét.

Általánosságban elmondhatjuk, hogy a páramentesítő készülékek energiatakarékos és csendes üzemmódúak, melyek a levegőből szűrik ki a vízpárát és tartják a kívánt mértékű páratartalmat a helyiségben. A páramentesítő gép kiválasztása előtt mindenképpen mérjük fel, hogy mekkora alapterületen fogjuk használni, így kizárhatjuk azt az eshetőséget, hogy a készülék nem tud megbirkózni a feladattal, mert túl kicsi teljesítményű.

A párás helyiségben használható?

Amennyiben a helyiség, mely lehet akár lakószoba vagy a nedvesebb pincehelyiség már penészes, gombás falakkal rendelkezik, akkor is használható a páramentesítő készülék, azonban a beüzemelés előtt a szakszerű penészeltávolítás elengedhetetlen.

A penészes felületek megtisztításakor mindig ügyeljük arra, hogy a felület nedves maradjon és nyitott ablak mellett végezzük a munkafolyamatot. A száraz falon lévő gomba spórái ugyanis a levegőbe jutva a légutakba kerülhetnek, így okozva súlyos betegségeket. A tökéletes penészeltávolítást követően a páramentesítő készüléket beüzemelhetjük. Erre azért is szükség van, mert a megfelelő páratartalom kialakításáig a penészesedés problémája továbbra is fennállhat.