Tiszta levegő a vírusos időszakban is (x)

Az utóbbi években a vállalkozók tapasztalták, hogy az ügyfelek, a vásárlók részéről egyre nagyobb igény van a biztonságos környezet megteremtésére. Egy üzlethelyiségben akkor töltjük szívesen az időnket, ha vírusmentes, tiszta levegőt és biztonságos környezetet teremtenek a számunkra.

A közösségi élet egyik alapfeltétele lett a biztonság. Ezt napjainkban leginkább a különböző vírusfertőzéstől való félelem tette szükségessé. Egy üzlethelyiségbe belépve a kézfertőtlenítés lehetősége alapelvárás, ugyanakkor jó néven veszi a vásárló, ha az üzletben levegőfertőtlenítő készülék is működik. Az ilyen helyeken nyugodtan vásárolnak az emberek, és ezáltal nagyobb forgalmat lehet lebonyolítani. A BonAir.hu által forgalmazott légtisztító és levegőfertőtlenítő készülékek biztonságérzetet teremtenek a vásárló számára.

Milyen az ideális levegő?

Az üzlethelyiségben nemcsak a levegő hőmérsékletét kell megfelelően beállítani, hanem – a vásárlók komfortérzete miatt – a levegő tisztaságára, páratartalmára is célszerű odafigyelnünk. A levegő 40-60 százalék közötti páratartalomnál ideális.

Télen a fűtés hatására a levegő kiszárad, esős időszakban viszont túl sok nedvességet tartalmaz. A párás meleg levegő bizonyítottan kedvez a vírusok szaporodásának, ezért célszerű páramentesíteni a helyiséget.

Hogyan fertőtleníthetjük a levegőt?

A levegő fertőtlenítése egyrészt a légszűrővel rendelkező légtisztító berendezések segítségével történik. Ezekben a gépekben több szűrőrendszeren halad át a levegő, ahol először a nagyobb szennyeződések, mint a por, a szösz kerülnek kiválasztásra, majd a mikroszkopikus méretű pollenek, penészspórák, baktériumok és vírusok, a szűrési hatékonyság a HEPA szűrő minőségétől függ, illetve a légtisztító készülék kiegészítő adottságaitól- s a megfelelő méretű helyiségben történő ideális elhelyezéstől.

A BonAir.hu webáruházban olyan készülékeket is rendelhetünk, amelyek párásítás közben tisztítják, illetve fertőtleníteni is képesek a levegőt. Ezek a légmosó, s azokból fejlesztett hibrid készülékek tehát több célra használhatóak, hiszen az egyes funkciók külön-külön és együtt is működtethetőek.

A BONECO légmosót párásításra használhatják, s párásítás közbeni levegőfertőtlenítés lehet elérni a Clean&Protect oldatként történő használatával. Amikor légmosást végzünk, nem csak párásítunk, s a környezetbarát fertőtlenítőszer segítségével a levegő fertőtlenítését látjuk el, hanem még a lebegő légszennyeződések jelentős részét is ki tudjuk szűrni.

Milyen területeken érdemes használnunk a légfertőtlenítő rendszert?

  • Irodákban, ahol sok alkalmazott dolgozik egy légtérben, hogy a sorozatos megbetegedések ne okozzanak munkakiesést.
  • Nagy forgalmú üzlethelyiségekben a vásárlók biztonságérzetének megteremtésére.
  • Magán egészségügyi intézményekben, az ügyfél elégedettség növelésére.
  • Fitnesztermekben, hogy biztonságosan sportolhassanak a vendégeink.
  • Vendéglőkben, szállodákban a gondtalan kikapcsolódás érdekében.
  • Amennyiben a páratartalom növelésre szorul.

Tehát minden olyan vállalkozásnak, amelyik növelni szeretné az ügyfelei számát, és az üzleti folyamat személyes kontaktot igényel, érdemes ügyelnie a levegő fertőtlenítésére, tisztán tartására is.