Pest belvárosának szívében, az Akácfa utca szövetébe ágyazva bukkanhatunk az apró, ám annál otthonosabb reggelizőhelyre, a Lara Caféra. Az ízletes reggelifogásokat és karakteres etióp kávét kínáló családi vállalkozás néhány hónap leforgása alatt belopta magát a környéken járók szívébe.
Valódi szerelemprojekt
Idén nyáron, az Erzsébet körúttól mindössze egy karnyújtásnyira indította útjára első vendéglátóhelyét Czeglédi Laura, akinek gyerekkori álma vált valóra a Lara Café megnyitásával. Laura egy 1500 fős faluban nőtt fel, Komárom-Esztergom megyében, ahol még kislányként kezdett el a konyhában sürgölődni, hogy a ház egyetlen női lakójaként finom ételeket, süteményeket varázsoljon édesapja és két bátyja elé.
A kezdeti sikertelenségek után magával ragadta az alkotói vágy, és a sütés-főzésben a kreatív önkifejezés új eszközére talált. Ez az otthon meglelt szenvedély és határtalan vendégszeretete ösztönözte arra már kamaszkora óta, hogy saját vállalkozásba kezdjen.
Az otthon melege az Akácfa utcában
Nem meglepő tehát, hogy az Akácfa utcai Lara Caféba lépve az otthon melege fogadja a vendégeket, ami erős kontrasztban áll a belvárosi lokáció szürkeségével. A barátságos kiszolgálás mellett főként a kávézó letisztult, bájos enteriőrjének köszönhető ez az otthonosság, amelyet teljes egészében Laura álmodott meg.
A szűkös, jól kihasznált térben meleg színek, fafelületek és rattan lámpabúrák varázsolják kellemessé a környezetet, amelybe zöld növények és a nyitott konyha morajai csempésznek életet. Nagy népszerűségnek örvend még a fényképre kívánkozó zöldfal, valamint a szezonális dekorációk, melyek között télen látványkandallót is találunk.
Kifogástalan városi reggelik Budapest szívében
A nagy ablakok előtt végigfutó pultnál vagy a kis, kerek asztalok egyikénél elhelyezkedve szemügyre vehetjük a minden igényt kielégítő reggelikínálatot, amibe Laurának sikerült egy kis személyességet is belevinnie, hiszen gyakorlatilag az ő kedvenc ételei közül válogathatunk. Az étlapon megtalálunk mindent, amire csak egy városi reggelihez szükség lehet, kezdve a frissen préselt gyümölcslevektől, a jól megpakolt szendvicseken és tojásos reggelifogásokon át a cukros finomságokig.
Minden ételt különös odafigyeléssel, jó minőségű alapanyagokból készítenek helyben, a látványkonyhában. A széles, mégis átlátható felhozatalból azonban kétségkívül kitűnik a ráérős brunchok királya, az Eggs Benedict, avagy a Benedek-tojás. A pirított angol muffinok zöldségágyon érkeznek, kanadai sonkával, tökéletes állagú buggyantott tojással és istenien krémes hollandi mártással – pont, ahogy a nagykönyvben meg van írva.
A magyaros bundáskenyér édes francia párja, a Lara Café fahéjjal és porcukorral gazdagon meghintett French toastja is megérdemel néhány sort, hiszen csak éppen annyira édes a közkedvelt reggelifogás, hogy gondolkodás nélkül eltűnjön a tányérról mind a két cukrozott szelet, a mellé tálalt friss gyümölcsökkel egyetemben.
A kifogástalan reggeliételekhez természetesen saját pörkölésű, karakteres ízű, szelektált etióp kávé dukál, de a Lara Caféban akár egy mimózával is indíthatjuk a napot. Ha igazi vitaminbombára vágynánk így ősz és tél fordulóján, szemezgessünk a frissen préselt gyümölcslevek vagy a valamivel édesebb és krémesebb smoothie-k közül.
Pest új gasztronómiai színfoltja
Pazar ételeivel és stílusos enteriőrjével a Lara Café vitathatatlanul felveszi a versenyt a nyüzsgő pesti belváros színes gasztronómiai palettájának többi szereplőjével. Ahogy Laura említette, a közeljövőben kilátásban van egy saját kávéőrlő- és sütiműhely, valamint egy újabb egység megnyitása Budapesten. Mi mindenesetre kíváncsian várjuk a folytatást.
Lara Café 1072 Budapest, Akácfa utca 12. (20) 327 5335 Facebook