Rossz a laptopod aksija? Ki ne dobd!

Persze nem az akkumulátorra gondolunk, azt nyugodtan vidd el a megfelelő hulladéktelepre, a laptop megóvására próbáljuk felhívni a figyelmed.

A fogyasztói társadalom ugyanis sajnos azt presszionálja, hogy ha valami már nem működik tökéletesen, akkor azt hajítsd ki, végy egy újat, egy jobbat, egy nagyobb teljesítményűt!

A választás a tiéd!

Azonban bármit is sulykolnak a gyártók által megfogalmazott reklámüzenetek, a végső döntés a tiéd: veszel egy új aksit a Laptopland.hu kínálatából, vagy szennyezed a környezetet, miközben még a pénztárcádat is megvágod. Feleslegesen.

Talán unalmasnak hathat a szöveg, hogy az előttünk lévő generációk még pontosan tudták, hogy ha valami elromlik, akkor azt megjavítani, nem pedig eldobni kell, de bármennyire is tűnik elavultnak, igazabb, mint valaha.

A bolygó népessége brutális módon megszaporodott, egyre több ember használ egyre több tárgyat, köztük elektronikai cikkeket is, és ha egy ember csak egy használt, de még használható terméket kidob, az hihetetlen mennyiségű szemetet jelent, aminek az eltűntetése és a tárolása is egyaránt roppant ártalmas a környezetre.

Ezért aztán arra bátorítunk téged is, hogy ha a laptopod aksija vacakol, akkor elsőként az jusson eszedbe, hogy veszel egy új akkumulátort, és azzal felturbózva használod tovább a gépedet.

Mondj nemet a fogyasztói társadalomnak!

Ha ilyen helyzetbe kerülsz, akkor tedd a kezedet a szívedre, és válaszolj magadnak őszintén: minden más funkcióját tökéletesen ellátja a laptopod? Tudsz vele dolgozni, tudsz rajta tanulni, annyi a baja csupán, hogy gyorsan lemerül, vagy csak hálózati töltésről működik?

Mert ha igen, akkor neked nem egy csillivilli új gép kell, hanem egy új akkumulátor.

Persze biztosan csábító egy új, dizájnosabb laptop, aminek azért valljuk be, presztízsértéke is van, de bölcsebben döntesz, ha lemondasz a fogyasztói élvezetekről, és jó öreg társadat éleszted újra inkább egy új vásárlása helyett.

Ez persze nemcsak a környezetet kíméli, de a pénztárcádat is, hiszen így jóval kevesebb pénzt kell kiadnod, mert egyetlen egy akkumulátor még mindig olcsóbb, mint egy egész laptop. Sokkal olcsóbb, miközben akár egy új aksival is sokkal jobb teljesítményre ösztönözheted a régi, jól bevált laptopodat!

Szinte minden márkához megtalálod a megfelelő verziót, így aztán minden akadály elhárul az elől, hogy öko életmódot folytass!

Élj környezettudatosan!

Ha ellen tudsz állni ennek a kísértésnek, akkor egyéb nagy dolgokat is véghez tudsz vinni, ami mind ahhoz vezet majd, hogy jóval kisebb ökológiai lábnyomot hagysz magad után.

Környezettudatosnak lenni menő, használtan vásárolni dolgokat bölcsességre és előrelátásra vall, folyamatosan új dolgokat vásárolni pedig merő ostobaság és őszintén elég ciki is.

Határozd hát el magad, és dönts úgy, hogy életed minden területén megpróbálsz minél többet tenni a bolygónkért! Benne vagy?