A sportmárkáknak is helye van a hétköznapi viseletben

Elmúltak azok az idők, amikor a férfiak öltözködését szigorú szabályok uralták, és nem volt helye oda nem illő holmiknak egy-egy viseletben. A dress code-ok még ma is sokféle eseményen meghatározzák a viselhető darabokat, azonban már az üzleti életben is oldódni látszanak a szigorú szabályok, és az egyéni stílus egyre inkább előtérbe kerül az öltözködésben.

A szabályok azért vannak, hogy megszegjük őket

Az öltözködési szabályok, a protokoll nagy terhet rak a férfiak vállára, az elvárt viseletre vonatkozó előírások sokakat zavarba ejtenek, elbizonytalanítanak. Aki megtalálta a stílusát, az könnyebb helyzetben van, hiszen tudja, mit viselhet. A Griff Webshop Adidas kollekciójának darabjai könnyedén beilleszthetők a modern férfi ruhatárába hétköznapi viseletként is, amikor az előírások megengedőbbek.

Ma már senki nem lepődik meg, amikor egy kötetlen üzleti megbeszélésen a sportzakó-farmer kombináció mellett feltűnik egy extravagáns sneaker vagy egy harsány, mintás zokni. A divat és a szokások is változnak, és a korábban kizárólag testedzés közben használt sportruházatok a hétköznapi utcai és munkahelyi viseletben is megjelentek.

Napjainkban szinte divat extravagánsan öltözködni, persze csak a jó ízlés határain belül, stílusunknak megfelelően, olyan mértékben, hogy ne rúgjunk fel minden szabályt. De egy igényes, minőségi sportcipő, legyen fehér, fekete vagy színes, ma már a casual férfi ruhatár egyik alapdarabja.

Hogy kerül egy sportmárka a férfi ruhatárába?

Vannak alapdarabok, amelyek egyetlen férfi ruhatárából sem hiányozhatnak, akárhogy is változzon a divat. Könnyű helyzetben vannak azok, akiknek elegendő ruhájuk van és mindig tudják is, hogy mit viseljenek. A nagy többség azonban tanácstalan, fogalma sincs mihez mit párosítson.

Az időtálló és univerzális alapdarabok ezekre a dilemmákra kínálnak könnyen és gyorsan kombinálható megoldásokat. Egy trendi trikónak mindenképp ott a helye, itt jöhetnek a képbe a sportruházatok, hiszen ma már azok egy részét is neves divattervezők kreálják. Tökéletes viselet farmerhez, sportzakóhoz.

Egy sportcipő jó megjelenést biztosít, ha tudod, hogy mivel és milyen alkalomra veheted fel. Jó, ha több színben és fazonban is beszerzel belőle, de egy hagyományos vonalúra mindenképp szükséged lesz.

A sportruhák leginkább a streetwear viseletbe illenek, de egyes darabjait a smart casual is megengedi.

Mi az a smart casual?

Alapvetően kényelmes, stílusosan lezser viseletet jelent, amelyet munkahelyre, hétköznapokra, baráti találkozókra, meetingekre is felvehetsz. Nincsenek szigorú szabályai, viszonylag elegáns, de inkább játékos, teret enged a kreativitásnak.

Jó megoldás, ha a formális öltözet felől közelíted, de néhány kiugró darabbal megbolondítod. Egy sportzakó, egy farmer vagy chino, egy t-shirt alapdarab. A színeket, esetleg mintákat ízlésesen kombináld, mindig csak az egyik darab emelkedjen ki a többi közül. A lábbelik terén cégenként eltérő lehet, hogy megengedett-e egy sneaker viselése.