Az RSI bot, a kereskedők egyik legjobb barátja

A kriptovaluták világa rohamosan fejlődik és már az átlagembereket is elérte. Rengetegen kezdtek el ezzel foglalkozni amatőr, haladó és akár teljes munkaidőben, profiként is. Havonta jelennek meg új digitális pénzek, oktatóvideók pedig naponta több tucatjával.

Alapból rohanó világban élünk, a kripto fejlődése pedig még gyorsabb. Hogyan lehet ebben a tempóban mégis érvényesülni?

Forduljunk profikhoz és a botokhoz

A kriptovaluták egyik hatalmas előnye, hogy bárki bármikor bárhol beszállhat, és elkezdheti a kereskedést. Nincs szükség több milliós alaptőkére, hogy érvényesülni tudjunk, és megérezzük a kriptokereskedés adta adrenalinlöketet. Amatőrként, kevés információval a kezdés nagyon nehéz. Ilyenkor mindenképpen olvassunk sokat, tanuljunk, keressünk a kereskedést segítő alkalmazásokat, mint amilyen a Trandensea RSI BOT szolgáltatása is. Még mielőtt belevágnánk az RSI kifejtésébe, felmerülhet a kérdés, abszolút jogosan, hogy miért van szükség ennyi segítségre, hisz mindenhol azt látjuk, aki kriptozik, annak szinte garantált a siker.

Sajnos ez nem így van, kemény munkával lehet meggazdagodni belőle, de a különbség az a hagyományos részvényekhez képest, hogy nincs szükség hatalmas alaptőkére ahhoz, hogy sikeresek legyünk. Mindenképpen nézzük meg a profik technikáját, hogyan érdemes belekezdeni és mekkora alaptőkével. Itt fontos kihangsúlyozni, hogy csak akkora összeget szánjunk kriptokereskedésre, amit ha elvesztünk, nem okoz anyagi nehézséget saját és családunk mindennapjaiban. Röviden: a házra ne vegyünk fel jelzálogot, amit aztán “befektetünk”.

Mit is jelent az RSI?

A Relative Strength Index rövidítése, ami egy pénzügyi mutató, RSI indikátornak is szokás nevezni. Az indikátor a piac aktuális lendületét és hangulatát méri százalékos formában. Egy kezdő kereskedőnek két fontos szintet kell az eszébe vésni: az első a 30%-os szint, ami azt jelenti, hogy az adott valuta túladott, tehát elérte azt a határt, amikor már az eladások elkezdenek abbamaradni. Itt már a vásárlások lesznek túlsúlyban és az árfolyam is rövidesen erősödni fog. A befektetők szerint ez az a pont, amikor leginkább érdemes bevásárolni az adott kriptovalutából.

A 30-as szint ellentettje a 70-es, ami tulajdonképpen azt mutatja meg, hogy a termék túlvásárolt állapotba került. Az eladási pozíciók elkezdenek erősödni, az árfolyam csökken, és megkezdődik a beesés.

Az RSI bot szerepe a kereskedésben

Az RSI bot hatalmas segítséget jelent a kereskedőknek, mivel nem kell 0-24 figyelemmel kísérni a kedvenc kriptovalutáink RSI indikátorait. Manuálisan be tudjuk állítani azokat a százalékokat, amikor vásárolni vagy eladni szeretnénk, ezután a bot már mindent automatizáltan végez a mi beavatkozásunk nélkül. Egyszerre akár több tranzakciót is be tudunk állítani, amik csak akkor lépnek életbe, ha az RSI mutató elér egy szintet.