Újdonságok Budapesten: 8 hely, ahová érdemes ellátogatni októberben

Ismét összegyűjtöttük a legizgalmasabb új vendéglátóhelyeket Budapesten, kezdve a Móricz Zsigmond tér legfrissebb pékségétől a dunai panorámás bisztróig.

LUI

Az Alma Nomad Bakeryből ismert Árgyelán Tímea szakmai irányítása alatt, a Kossuth tértől mindössze két sarokra nyitott meg a pesti oldal legújabb kézműves péksége, a reggelizőként és kávézóként is funkcionáló LUI. A gyönyörű portál mögött egy galériás helyiség, kellemes hangulat és helyben készült kelesztett tésztaköltemények mámorító sokasága fogad minket. A kínálat alapvetően a franciás vonalat követi, de a tarte tatin és a tönkölyös galette mellett akár mangalicasonkás szendviccsel is csillapíthatjuk étvágyunkat.

1054 Budapest, Aulich utca 7. | Weboldal

Fotó: Lui Facebook

DOC Pane e Vino

Az egy négyzetméterre eső olasz éttermek száma az Arany János utcában a legmagasabb Budapesten, melynek Via Italiaként ismert, Gianni Annoni által megálmodott szakasza új taggal bővült. Az egykori borbár helyén létrejött DOC Pane e Vino ezúttal Trieszt változatos ízvilágát hozta el a belváros szívébe, olasz és magyar alapanyagokkal dolgozva, minőségi kenyerekkel és a hely múltjából fakadó széles, eklektikus borválasztékkal párosítva. Ha valamelyik sajt vagy felvágott különösképpen megragadta volna a fantáziánkat, ne felejtsünk el otthonra is kérni belőlük a pultból!

1051 Budapest, Arany János utca 9/b | Weboldal

Fotó: DOC Pane e Vino Facebook

A Pékschég

A Móricz Zsigmond körtér tőszomszédságában, Buda legpestibb útvonalán, a Bartók Béla úton nyílt meg a sietős nagyvárosi életmódra optimalizált fogd-és-vidd sütöde, az A Pékschég. A vendégek mindennapi szénhidrátadagjáról olyan kemencemeleg remekművek gondoskodnak, mint az addiktív pisztáciás csiga, az ellenállhatatlan málnás-túrós kosár, a mogyorókrémmel töltött ropogós croissant, vagy a gyerekkorunkat idéző túrós táskák, a pontot az i-re pedig a laktató szendvicsek, ízletes superjuice-ok és minőségi Illy kávék hármasa teszi fel.

1111 Budapest, Bartók Béla út 56. | Weboldal

blank
Fotó: A Pékschég Facebook

Borostyán Bistro

A csendes Gizella úton, a volt Ruzsics-villa aljában bújik meg a Hungária körút környékének gasztronómiai térképét Borsod-Abaúj-Zemplén megyei finomságokkal színesítő Borostyán Bistro. Lali séf és csapata változatos, házias koszttal, kedvező árakkal és ízletes, gusztusosan tálalt ételekkel (többek között szilvás meggylevessel, vargányás marhapörkölttel és gyömbéres csirke supreme-mel) csábítja asztalhoz a nagyétkű vendégeket, minden hétköznap reggel nyolctól délután két óráig. Az aktuális napi menüért tartsátok szemmel a Facebook-oldalukat!

1143 Budapest, Gizella út 36. | Weboldal

blank
Fotó: Borostyán Bistro Facebook

Laffa

Szívesen kalandoznátok a jordán, a török vagy éppen a kanadai konyhaművészet világában? Jó hírünk van számotokra: a Laffában megtehetitek! A pesti bulinegyed új kulináris ékkövében a hangsúly a fűszereken, az első osztályú összetevőkön és a gazdag feltéteken van, melyek olyan ínycsiklandó streetfood-fogásokban testesülnek meg, mint a minden földi jóval megtöltött kumpir, a kanadaiak nemzeti ételének számító poutine, vagy az arab pitába csavart, savanyú uborkával és fokhagymás szósszal felturbózott csirke shawarma.

1077 Budapest, Wesselényi utca 13. | Weboldal

blank
Fotó: Laffa Facebook

Na, Ez Az! – Bajor Sör Shop

Jelen sorok írásakor még javában zajlik a müncheni Oktoberfest, a világ egyik legtöbb embert megmozgató mulatsága. Aki kimaradt volna a népünnepélyből, annak sem kell nagyon szomorkodnia, elég csak a Lövőház utcáig mennie, és jobbnál jobb bajor főzetek közül válogathat! A Bajor Sör Shopban helyszíni fogyasztás esetén akár leberkäsevel és bajor kolbásszal is megágyazhatunk szomjoltóinknak, melyekből tizenkilencet üvegben, hármat pedig csapra verve találunk. Ez utóbbiakat ráadásul szintén kérhetjük elvitelre, méghozzá literes kiszerelésben.

1024 Budapest, Lövőház utca 25. | Weboldal

blank
Fotó: Bajor Sör Shop Facebook

Minima Bistro

A nagy múltú (és egyébként szomszédos) Dionysos Taverna tulajdonosának új helye a nagytestvérnél tömörebb, modernebb menüvel, ám a megszokott minőséget hozva hív minket ízekben gazdag körútra a mediterrán térség konyhái között. A Belgrád rakpart új fúziós étterme gyönyörű belső térrel, mennyei borokkal és fenséges fogásokkal (így például zöld humusszal, hideg uborkalevessel, paradicsomos garnélával, kacsamájas ratatouille-val és katalán krémmel) várja vendégeit minden nap déltől éjfélig.

1056 Budapest, Belgrád rakpart 12. | Weboldal

blank
Fotó: Minima Bistro Facebook

TEATRO di fragola

A Margit hídtól csupán egy kőhajításnyira, a Dunához pedig még annál is közelebb fekszik Újlipótváros multifunkciós közösségi tere, a TEATRO di fragola. A családias hangulatú hely a középső Palatinus-ház aljában került kialakításra, és egyszerre szolgálja ki a sokszínű kulturális programokra és színvonalas fogásokra éhes közönséget: a kiadós villás reggelik és az olaszos ihletésű á la carte menün túl filmvetítések, színházi előadások, koncertek, irodalmi estek és kiállítások izgalmas repertoárja garantálja az össz-érzéki élményt.

1137 Budapest, Újpesti rakpart 5. | Weboldal

blank
Fotó: TEATRO di fragola Facebook