40+ kihagyhatatlan hétvégi program Budapesten és környékén
- 2022. szeptember 29 - október 2. -

Temérdek tartalmas hétvégi programmal vár bennünket Budapest és környéke ezúttal is. Vásárok, koncertek, kulturális, gasztro- és moziélmények. Összegyűjtöttük nektek a legjobbakat!

Többnapos hétvégi programok Budapesten és környékén

Brain Bar (csütörtök-péntek)

A Brain Baron idén is együtt fesztiválozhatsz korunk legmeghatározóbb gondolkodóival. Készülj fel, hogy a bolygó minden pontjáról érkező előadók darabokra szedik eddigi világképedet, hogy aztán az új tudásra építve egy még izgalmasabbat rakhass össze magadnak!

Facebook-esemény >> 

Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál (csütörtök-vasárnap)

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése 2022. szeptember 29. és október 2. között rendezi meg a 27. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált. A Könyvfesztivál fókuszába ezúttal Szlovákia magyar és szlovák nyelvű irodalma, annak magyarországi reprezentációja kerül.

Facebook-esemény >> 

10 éves a Mesemúzeum (péntek-szombat)

Mesékkel, családi koncertekkel, könyvvásárral, kreatív foglalkozással, Csukás-sétával várnak benneteket ezen az ünnepen, a büfében pedig a Kipp-kopp palacsintát vagy Rumini kedvenc hot-dogját is megkóstolhatjátok.

Facebook-esemény >> 

Oktoberfest: Sörbemutató és mulatozás a FIRST Taproomban (péntek-szombat)

A FIRST Craft Beer idén is megrendezi saját Oktoberfestjét. Ahol egy vadonatúj sör, sok nevetés, frissensült ételek, rengeteg játék, kóstolók, zene és tánc vár rátok.

Facebook-esemény >>

Óriásbolygók éjszakája // Svábhegyi csillagvizsgáló (péntek-szombat)

Az óriásbolygók a júniusi hajnali bolygófüzér után elértek az esti égre, és szembenállásba, egyben földközelségbe kerültek. Ennek örömére a Svábhegyi Csillagvizsgálóban ismét megrendezik a nagy sikerű Óriásbolygók Éjszakája programsorozatot, amelyhez három másik bolygó is csatlakozott: az óriási Jupiter, a gyűrűs szépség, a Szaturnusz és a tengerkék Neptunusz. Derült időben több százszoros nagyításon gyönyörködhettek a világűr csodálatos bolygóiban, de szemügyre vehetitek őket a kupola távcsőóriásával és az észlelőréten kihelyezett bolygóészlelő távcsövekkel is. Borult idő esetén pedig interaktív bolygóhelyszíneket látogathattok végig, ahol megismerkedhettek a bolygók és holdjaik légkörével, alakzataival, gyűrűjével és illatával.

Weboldal >>

Hétvégi programok Budapest 2022 szeptember-október

Mad Kert PRE-SZEZONZÁRÓ ingyenes koncertekkel-főzdetúrával és barrel project premierrel (péntek-vasárnap)

Bárki hozhat barrel témájú cuccot cserélni, illetve akár kóstolni most szombaton a Mad Kertbe. Jöhet Barrel Project, jöhet más főzde hordós cucca, lehet együtt kóstolni is, meg persze cserélni. Pénteken 20 órás kezdettel a benti taproomban az Atak bemutatkozó koncertje is vár titeket.

Facebook-esemény >> 

Édes Napok Budapest (péntek-vasárnap)

Szeptember 30. és október 2. között újra Édes Napok Budapesten. A szabadtéri desszertmennyország ezúttal is ellenállhatatlanul finom kézműves bonbonokkal és sok-sok édes élvezettel fogja elkényeztetni az ízlelőbimbókat. A fesztivál és szakvásár a Szent István téren, a Bazilika előtt várja látogatóit.

Facebook-esemény >>

Gőzgombócozás a Czakó Piaczon (szombat-vasárnap)

Puha gőzölt kelt tészta gombóc, házi szilvalekvárral töltve, forró vanília sodóval leöntve, porcukros mákkal meghintve – ez vár rátok, persze a megszokott termelői piacon túl, a Tabánban.

Facebook-esemény >>

Nemzeti Vágta (szombat-vasárnap)

Az idén 15 éves Nemzeti Vágta jeles évfordulójának alkalmából az idei esemény a gyerekeket, fiatalokat helyezi középpontba, a hagyományaink továbbörökítésével, illetve a lovassportok, a lovaglás népszerűsítésével a következő nemzedék számára.

Weboldal >>

Szezonzáró családi sétarepülő hétvége (szombat-vasárnap)

Sétarepülés több típussal, Gripen átrepülés, műrepülés, honvédelmi toborzósátor, katonai hagyományőrzők, lövészet, családi programok kicsiknek és nagyoknak.

Facebook-esemény >>

Budapesti programok csütörtökön (2022. szeptember 29.)

Lev&Te – vendég: Rezes Judit // Momentán Társulat

A színpadon egy profi színész és egy profi imprós. Nincs szöveg, nincs próba. Csak kockázat és bizalom. Molnár Levente merész impróelőadása ismert színészekkel.

Facebook-esemény >>

Sauska Magnum Bubbles Party // Jardinette

Búcsúztassátok együtt méltó módon a nyarat a Jardinette kertjében a Sauska legfinomabb pezsgőivel! Az est alatt fantasztikus buborékos italokat kóstolhattok – nagy, másfél literes pezsgőket. A Sauska Magnum pezsgőihez a Jardinette Séfje, Kisdaróczi Tamás párosított izgalmas bisztró fogásait kóstolhatjátok meg. Az est Sauska Magnum pezsgő szakértője Vincze Endre a Sauskától. A kóstoló alatt és után DJ Fody biztosítja a remek hangulatot. Meglepetés lesz a Furmint Brut Vintage 2016, mely nincs forgalomban, csak kivételes alkalmakkor kóstolható.

Weboldal>> 

Punnany Massif – Ébredés // Budapest Park

Szeptember végén még egyszer begyújtja a Parkot a Punnany Massif. Meglepetés vendégekkel fűszerezve felébresztik az állóvízet, és ráülnek a méteres hullámokra.

Facebook-esemény >>

Budapesti programok pénteken (2022. szeptember 30.)

The Art of the Brick kiállításmegnyitó

Nathan Sawaya, a New York-i kortárs művész a világon egyedülállóan élethű szobrokat és portrékat alkot, melyeket csak és kizárólag LEGO® kockákból épít. A kiállítás a szobrok széles skáláját kínálja a látogatóknak, egészen a világ leghíresebb remekműveinek újragondolt változatáig, mint például Michelangelo Dávidja, Van Gogh Csillagos éj és Leonardo da Vinci Mona Lisája.

Facebook-esemény >>

blank
Fotó: The Art of the Brick Budapest – Facebook

beck@grecsó „Hoztunk valamit magunkból” – Grecsó Krisztián & Beck Zoli zenés irodalmi estje

Az írónál gitár van. A zenész meg felolvas. Grecsó Krisztián és Beck Zoli beszélgetnek, mert barátok, olvasnak, mert írnak, zenélnek, mert vannak dalaik.

Facebook-esemény >>

A nagy záró nap // Kertem

Elérkezett a búcsú ideje, de a téli álom előtt még egy óriási hacacáré lesz a Kőbányai úton, hogy méltóképpen emlékezhessetek a 2022-es Kertemes nyárra.

Facebook-esemény >>

Kutatók éjszakája

A Kutatók Éjszakája egy Európa-szerte megrendezett ingyenes eseménysorozat a tudomány és a kutatói életpálya népszerűsítésére, ahol szórakoztató, inspiráló előadásokon, kísérleteken, laborbejárásokon és további játékos programokon keresztül minden korosztály megismerkedhet a tudományos kutatás számos új eredményével.

Részletes program >>

Poirot az Orfeumban – vacsoraszínházi est

A vacsoraszínház-rajongókat időutazásra invitálják a krimik világába, nagyszerű színészekkel, fantasztikus korabeli jelmezekkel és egy belga ihletésű vacsorával.

Facebook-esemény >>

Pontoon Szezonzáró vol. 1 ~ Adis Is OK ~ DJ Gandharva ~ Vedat Akdag

A Pontoon is zárja a szezont, de még utoljára végigtáncolhatjátok itt hétvégét. A terepet Adis Is OK melegíti elő, őt DJ Gandharva váltja majd, az este zárásáért pedig Vedat felel majd.

Szezonzáró programok a Pontoonon >> 

Budapesti programok 2022 ősz

Mentsvár Állatmenhely Támogatói Est // Nemdebár

Ha péntek este a Nemdebár felé jársz és van lehetőséged bármennyivel is támogatni a Mentsvárat, akkor ugorj be. Több mint 150 kutyus és jó pár nagyon lelkes kedves dolgozó lenne hálás.

Facebook-esemény >> 

Éjszakai kalandtúra a Budakeszi Vadasparkban

Kalandos Éjszakai szakvezetés során fedezhetitek fel a Budakeszi Vadaspark izgő-mozgó éjszakai állatainak életét.

Facebook-esemény >>

Szombati programok Budapesten és környékén (2022. október 1.)

Madách téri Zsibi

Vintage piac, ruhadömping, kincsvadászat, zsibi hangulat a Madách téren.

Facebook-esemény >>

Árasztó Halpart

Az Árasztó Part a Város és Folyó Egyesület (Valyo) kísérleti helyszíne, arról hogyan lehet egy elhanyagolt területet használatba venni. A helyszínt korábban is és most is sok horgász használja, ezért a záró hónap első hétvégéjének a horgászat és a halak lesz a témája.

Facebook-esemény >>

Egy kirándulás mindig szuper hétvégi program:

Turi MUri – Közösségi gardróbvásár

Október 1-én a fenntarthatóság és környezettudatosság jegyében rendezi első közösségi gardróbvásárát az MU Színház, ahol megunt, kinőtt, kihasználatlan ruháitokat, kiegészítőiteket adhatjátok tovább.

Facebook-esemény >> 

Pincejárat a Barlanglakás Emlékkiállításon

Özvegy Tóth Győzőné egészen a 1960-as évek végéig használta azt a lakást, amely a Budapesti Történeti Múzeum jóvoltából kiállítóhellyé alakult. Napjainkban a fenntartó 22. Kerületi Önkormányzat és Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési központ felügyelete alatt működik a kiállítóhely, amely özvegy Tóth Győzőné szobáját és konyháját, az albérlők lakrészét és a helyi kisiparosok szerszámait mutatja be látogatóinknak.

Facebook-esemény >>

Budapesti programok 2022 ősz

Ruhavásár a Főfotóban

Október 1-én szombaton megrendezésre kerül a Főfoto történetének első Ruhavására. Az 5 órán át tartó ruhavásár során rengeteg márkás, vintage, old school, divatos ruha közül tudtok majd válogatni.

Facebook-esemény >>

Főzdekocsmák Éjszakája

A tavaszi Nyitott Főzdék Napja után, az őszi időszakban – idén először -, jön a Főzdekocsmák Éjszakája. Egy este, amikor minden a taproomokról, azaz a sörfőzdék mellett működő vendéglátóhelyekről, a frissen csapolt sör élményéről, és a kocsmagasztronómiáról szól.

Facebook-esemény >>

Quimby, vendég: Aron Andras & the Black Circle Orchestra – Budapest Park

Hosszú idő után 2022. október 1-jén áll újra színpadra a Quimby zenekar a Budapest Parkban.

Facebook-esemény >>

Vasárnapi programok Budapesten és környékén (2022. október 2.)

Terézvárosi lom-mentő bolhapiac // Hunyadi tér

Tele a szekrény kinőtt ruhákkal? Lecserélnéd régi turmixgéped? Tavaly karácsony óta porosodik dobozában az ajándékba kapott társasjáték? Menj, és add el vagy vásárolj, az októberi lomtalanításra szánt holmik találjanak új gazdára!

Facebook-esemény >>

Cifra Palota – Interaktív családi programok a Müpában

A Müpa sokszínű családi sorozata egész délelőtt inspiráló kulturális környezetben, kreatív és művészeti programokkal várja a kicsiket és nagyokat az épület minden szegletében.

Facebook-esemény >> 

KISKERTPIAC – slow gastro feat CHILI

Október első vasárnapján a Mad Garden Buda újra megtelik a KISKERTPIAC növényeivel, virágaival, a természetes dizájn kiállítók termékeivel. Mellette csakúgy lassan, ráérősen, ízlelősen, kicsit csípősen a nyár terméseiből készült finomságok is jönnek.

Facebook-esemény >>

Termelői piac és ebéd Mautner Zsófival

Salamon Magda Egy csipet józan íz című szakácskönyvébe 270, a saját konyhájukban is előforduló fogás került be, ezekből inspirálódik a tematikus gasztropiac, egybeolvasztva a szezonális termelői árukat, a főzést és a piac atmoszféráját. A Lapozz bele a piacba! kiemelt eseménye a közösségi főzés lesz Mautner Zsófi gasztrobloggerrel, aki a piacon fellelhető alapanyagokból a helyszínen készít ételeket Salamon Magda könyvének receptjei alapján.

Facebook-esemény >> 

A Kávé Napja // Akvárium Klub Official

Magyarországon tizedik alkalommal ünnepeljük a kávé világnapját A Kávé Napja rendezvény keretében. Idén is az Akvárium Klubban várják a kávérajongókat és a szakmát október 2-án, vasárnap 10 és 18 óra között, ahol a belépőjegyért korlátlan kávékóstolást biztosítanak a világ legizgalmasabb termőterületeiről származó kávékból, valamint alkoholos és alkoholmentes kávékoktélokból.

Facebook-esemény >> 

Állatok Világnapja Kőbányán

Foglalkozások, workshopok, kisállat pszichológus, kutyadietetikus, állatorvos, kutyakozmetikus is vár titeket Kőbányán a Rottenbiller parkban.

Facebook-esemény >> 

Dunai Regatta

Megújult formában tér vissza a Dunai Regatta Budapest szívébe. Az első nap továbbra is az egyetemisták összecsapásairól szól, legyen szó akár sárkányhajós, evezős, streetball vagy urban volley bajnokságról. Az újító második nap pedig a családok és a felcseperedő generáció sportolóinak napja, ahol mindegyik nagypályát gyermekek és érdeklődő felnőttek foglalhatják el, és próbálhatják ki tehetségüket.

Facebook-esemény >>

Matisse kiállítás tárlatvezetéssel

Csodáld meg Henri Matisse életművét egy VIP Mit csinálsz ma?-s tárlatvezetésen!

Facebook-esemény >>

További izgalmas múzeumi programok Budapesten:

Beck Zoltán – Vecsei H. Miklós: Kártyajáték

Van 32 lap, a kártyák mindegyikén egy-egy szó, félmondat: valami, ami talán az életfordulókat jelöli, vagy csak hangulatot, állatot, égitestet. Minden este legfeljebb 9 kártyalapot játszanak ki, amit ti húztok ki, egy kártyára legfeljebb 9 percnyi idő van. A kártyákhoz történetek, versek, dalok, személyes élmények kapcsolódnak. Olyanok, amelyeket nem árulnak el előre egymásnak sem.

Facebook-esemény >> 

Hétvégi programok Budapesten 2022 október
Fotó: 30Y – Facebook

Frakk, a macskák réme // BJC

Mesemusical a Madách színház művészeivel, csaholással és macskakergetéssel kétszer fél órában.

Facebook-esemény >>

“A mindennél emlékezetesebb éjszaka” // Nádas Péter Budapestje

Bazsányi Sándor irodalomtörténésszel, Nádas Péter monográfusával rendhagyó beszélgetés során járhatjátok be a 7. kerületet, amely nemcsak az életmű, hanem az irodalmi szövegek szempontjából is fontos. A séta elsősorban az életet és az életművet járja be, ahol megláthatjátok, miként rétegződik egymásra történelem, trauma, egyéni sors és irodalom.

Facebook-esemény >>

Furcsa pár // Bem mozi

Jack Lemmon és Walter Matthau egy zseniális klasszikusban a Bem Mozi vásznán.

Facebook-esemény >>

John Malkovich – A zenekritikus // Erkel Színház

Szimfonikus zenekari változatban érkezik Budapestre John Malkovich zenekritikája. A formabontó előadás tökéletes egyvelege egy színdarabnak és egy hangversenynek. A legnagyobb zeneszerzők, világhírű zenészek kerülnek górcső alá. Kritika kaján humorral fűszerezve október 2-án az Erkel Színházban.

Facebook-esemény >>