A belvárostól csupán néhány megállóra, a Váci úton található Agora Tower irodakomplexumának ölelésében bújik meg a nemzetközi ételválasztékot felvonultató Buena World Kitchen & Bar, ahol mindenki megtalálhatja a szívének kedves ízvilágot.
Autentikus falatok
A Buena World Kitchen & Bar étlapján egyaránt helyet kaptak az amerikai konyha klasszikusai, a keleti konyha különlegességei, de az olasz, a görög és a mexikói konyha remekei is. A színes kínálatról a líbiai-magyar származású séf, Soha Alhashmi gondoskodik.
Alhashmi felel többek között a közel-keleti fogások folyamatos fejlesztéséért, az alapokat pedig saját, családi receptjei alapján készítik el. Egy kis csavart is belevisznek azért, hiszen a hideg és forró mezzéket ötvözik a fúziós konyhára jellemző elemekkel.
Így alkották meg például a borjúhússal tálalt hummuszt, friss, helyben készült, kemencében sült pitával. Emellett volt szerencsénk kipróbálni a padlizsánkrémet is, amelynek füstös ízét a krémhez tálalt gránátalmadarabokkal teszik teljessé.
Nemzeti konyhák központja
Az autentikus mexikói ízvilágért az étterem tulajdonosa vállal garanciát, mivel éveken át üzemeltetett különböző mexikói éttermeket a fővárosban, mielőtt megnyitotta a Buena World Kitchen & Bar-t. Az alapokat tehát tőle lesték el, így került a kínálatba többek között a mangós-csirkés soft taco is.
Az étel különlegessége, hogy olyan füstölt csirke kerül a tacóba a grillzöldségek mellé, ami az étterem előtt kihelyezett elektromos boxban készül, lassú füstöléssel. Ez a módszer több fogásban is visszaköszön, hiszen heti kétszer húsokat füstölnek bizonyos ételeikhez.
Az olasz fogások tekintetében is egyértelműen a minőségre törekednek, ugyanis saját fejlesztésű nápolyi tésztás pizzákat tálalnak, melyeket több hónapon át teszteltek, hogy megtalálják a tökéletes receptúrát.
A menüsoron található Parma Dell’ Agora nevű pizza csak és kizárólag náluk kapható, hiszen saját ötleteik alapján készítik el, ezért mindenképp érdemes megkóstolni. Ugyanez elmondható a Buena Manzo elnevezésű tésztáról is, ami nem egy hagyományos olasz módra elkészített tészta, mégis igazi ízkavalkádra számíthatunk minden egyes falatnál.
Az állandó kínálat mellett nagy hangsúlyt fektetnek az idénytermékekből készült ételekre, amelyeket a folyamatosan változó séfajánlatok között találhatunk meg, de a koktélokat is érdemes kipróbálni, hiszen mindegyiket minőségi alapanyagokból készítik el, így a Buena akár egy este megalapozásához is tökéletes helyszín lehet.
Sokszínűség mint koncepció
Mivel a Buena World Kitchen & Bar nemzetközi környezetben helyezkedik el, olyan irodaházak ölelésében, ahol a magyarok mellett rengeteg külföldi ember dolgozik egy helyen, a változatosságot hangsúlyozó koncepcióval azt szerették volna elérni, hogy mindenki találhasson a hazájában megszokott ízvilágnak megfelelő ételt, ami az otthonára emlékezteti.
A kínálat sokszínűsége az étterem berendezésében is visszaköszön: a narancssárga és méregzöld székek és burkolatok színesre festett falakkal és neonfeliratokkal egészülnek ki, mégis letisztult és kellemes hatást kelt az enteriőr. A különleges berendezésnek és a nagy tereknek köszönhetően az étterem felkerült a népszerű budapesti rendezvényhelyszínek palettájára is.
Az étterem felső szintjén egyébként napi menüvel is készülnek a környékbeli dolgozóknak, hogy kedvezőbb áron, széles választékban biztosíthassák az ebédjüket. Idővel pedig tovább szeretnék bővíteni a nemzetközi kínálatot, ami nemsokára a Távol-Keletre jellemző fogásokkal egészül majd ki.
Buena - World Kitchen & Bar 1138 Budapest, Váci út 116-118. Agora Tower, II. torony buenakitchenandbar.hu