Rengeteg ingyenes és kedvezményes árú programmal jön a Turizmus Világnapja

Számtalan program várja az érdeklődőket Budapesten és környékén a szeptember 27-i Turizmus Világnapja alkalmából. Idén a programokat a koronavírus utáni újraindulás jegyében, a világnap előtti hétvégén, szeptember 23-25-én szervezik meg.

A budapesti Unicum Ház is izgalmas programokkal vár a Turizmus Világnapján / Fotó: Németh Kriszti – Egy jó kép az utazásról

Az ENSZ Turisztikai Világszervezete 1980-ban határozott úgy, hogy a turizmus fejlődésének támogatására egy külön világnapot hoz létre. Így a turisták, a turisztikai szolgáltatók, valamint a turisztikai szektorban dolgozók együtt ünnepelhetik a turizmust, és felhívhatják a figyelmet a szektor társadalmi, kulturális és gazdasági értékére, valamint fontosságára.

Hazánkban a BKIK Kereskedelmi Tagozata a kezdetektől szervez programokat az eseményhez kapcsolódva, ez pedig idén sem lesz másként. Fontos tudnivaló, hogy az ingyenes programok részvételi száma korlátozott és regisztrációhoz kötött, ezért érdemes időben jelentkezni azokra, amelyek érdekesek számotokra.

Fotó: Németh Kriszti – Egy jó kép az utazásról

Mi összegyűjtöttük, milyen ingyenes és kedvező árú programok várnak a Turizmus Világnapja alkalmából Budapesten és környékén.

2022. szeptember 23. péntek

2022. szeptember 24. szombat

2022. szeptember 25. vasárnap

2022. szeptember 27. kedd

2022. szeptember 28. szerda

A felsorolt lehetőségeken kívül is lesznek még kedvezményes belépőjeggyel látogatható helyszínek, ezeket ide kattintva tudjátok megnézni.