Két közkedvelt balatoni borászat is visszatér idén szeptemberben a Budapest Borfesztiválra

A Budapest Borfesztivál az egyik legjelentősebb gasztronómiai esemény, ahol a nagyközönség évről évre megkóstolhatja a hazai borászok legújabb tételeit és személyesen találkozhat ismert borászokkal.

Budapest Borfesztivál 2022
Fotó: Budapest Borfesztivál Facebook

A Jásdi Pince

Idén egy, a fővárosban ritkán megforduló vendég, a csopaki Jásdi Pince tér vissza a Budavári Palota udvarára. Köztudott, hogy a Jásdi borok Csopak legjobb dűlőiből, a Siralomvágóból, a Lőczedombról és a Nagykúti dűlőből származnak, de Jásdi István borai egyaránt szolgálnak inspirációként más pincészetek számára.

Budavári borfesztivál 2022: Jásdi Pince

Az eseményen Jásdi István és fia, Attila látja majd vendégül a borbarátokat, akik a borfesztiválra hangolt, különleges borsort kóstoltatnak majd a budavári Oroszlános Udvarból nyíló Szent István Kávéház történelmi hangulatú teraszán. A kapuit nemrég megnyitó kávéház sem szimpla vendéglátóhely, hanem kiállítótér és kulturális színtér is egyben, ahol egész évben színes kulturális programokkal várják a vendégeket.

Budavári borfesztivál 2022
Kilátás a Savoyai teraszról

A Laposa Birtok

A másik nagy visszatérő a badacsonyi borvidék egyik legkedveltebb borászata, a Laposa Birtok. A pincészet elsősorban a tradicionálisan badacsonyi, vulkanikus eredetű tanúhegyek legjobb területein termő fehér szőlőből készíti borait.

Standjuk a fesztiváltérkép szerint a Budai Vár legszebb részén, a Savoyai-teraszon lesz megtalálható. Az innen nyíló pazar kilátást Budapest legszebbjeként emlegetik. A Laposa Birtoknak az idén újonnan nyíló vendéglátóhely, a névrokon Savoyai Terasz ad otthont, akik ezáltal egy csipetnyi Badacsonyt ígérnek a Budai Várban!

További információk és jegyek: aborfesztival.hu

A Budapest Borfesztivál további programjairól itt írtunk részletesebben: