Inspiráló előadások várnak szeptemberben a Balaton legnépszerűbb nyaralóparadicsomában

Idén először, szeptember 10-én, Balatonfüreden kerül megrendezésre a TEDxBalaton esemény, ahol olyan aktuális témák kerülnek a terítékre, mint a fenntarthatóság, a jövő közlekedése és technológiai fejlesztések, emellett pedig még inspiráló emberi élettörténetekről is hallgathattok előadásokat.

A rendezvény üzenete

A témák mindegyikében közös, hogy a Balatonhoz kapcsolódnak, de hatásuk és tanulságaik globálisan érvényesek és mindannyian tanulhatunk belőlük, tőlük, egymástól. Ez a TED üzenete: tudásmegosztás, kapcsolódás, tanulás, ezért nem véletlen, hogy az előadások nézettsége több százmillióig is felkúszik olykor a legnagyobb videómegosztó portálokon.

Az első TEDxBalaton a Balaton Szabadidő és Konferenciaközpontban kerül megrendezésre. Az egynapos rendezvény egy igazi intellektuális dzsembori lesz, hiszen az előadások között és után gasztroprogramokon és bulikon lesz lehetőségünk kapcsolódni, beszélgetni, és jobban megismerni egymást. A szervezők, Sághy Krisztina és Végvári Imre már több TEDx-konferencia megteremtésében vettek részt. Most egy saját rendezvényt álmodtak meg úgy, hogy a két szenvedélyt, a tudásmegosztást és a Balatont összekapcsolták.

Néhány szó az előadókról

A TEDxBalaton célja megteremteni és fenntartani egy konstruktív közösségi hálózatot a balatoni térségben, melynek tagjai kölcsönösen érdeklődnek egymás tevékenysége iránt és érdekli őket a környezetük jövője. A színpadra lépő előadók történetei nem csak a Balaton miatt érdekesek, a témák mindenki számára aktuálisak és relevánsak.

Szeptember 10-én ott lesz Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke, dr. Árvai Anita, a Veganeeta Home vegán étterem és Veganeeta brand tulajdonosa, dr. Kocsis Janka gyógyszerész, Mihály Jeromos atya, a Tihanyi Apátság perjele, Mezei Csaba amatőr hajóépítő, Zólyomi Zsolt parfümőr, Tóth Balázs, a BL Yachtclub lelke, lesz szó ökológiáról, közösségről, fenntarthatóságról, és persze vízről és a Balatonról, minden tekintetben.

blank

A programterv

A TEDx előadások nem csak a meghívottak hitelessége miatt lesznek különösen értékesek, hanem azért is, mert mindegyiket hosszas, 2 hónapos felkészülés előzi meg. A nap délután kettőkor kezdődik, és az előadások mellett lesznek még pódiumbeszélgetések is a jövő fenntartható közösségi közlekedésének témakörében, a vízminőség és a víz jövőjének témájában, illetve a Balaton-környéki vállalkozások fenntarthatósági törekvéseivel kapcsolatosan.

Egy kisebb kerekasztal-beszélgetésen is részt vehettek Al Ghaoui Hesna vezetésével, mely a helyi közösségekhez csatlakozás témáját járja majd körül. De lesz még Gasztro Piknik, FORTEPAN Balaton VJ kiállítás és buli hajnalig – az első TEDxBalaton egy igazán tartalmas nyárzáró, lazulós, ismerkedős programnak ígérkezik, ne hagyjátok ki!

A TEDxBalaton a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásában valósul meg.

További információk és jegyek IDE kattintva érhetők el.