5 izgalmas gasztrofesztivál Budapesten nyárvégi kikapcsolódáshoz

Nemcsak nyárvégi fesztiválhangulatot csempésznek Budapest macskaköves utcáira a soron következő gasztrofesztiválok, de lehetőséget is adnak, hogy bele-belekóstoljunk az ínyencségeken túl nem is egy náció izgalmas ízeibe.

GinFest Budapest (augusztus 24-27.)

Budapest kedvenc dzsungelében jókedvvel és jéghideg gin-tonikkal a kézben méltóképp ünnepelhetitek meg a nyár utolsó napjait. Nem kevesebb, mint négy napon át élvezhetitek majd a létező legextrább ginek mámorító zamatát, ennek pedig nem más, mint a Botellón Terasz szolgál otthonául augusztus 24. és 27. között. A gint azért is lesz érdemes koktélokban fogyasztani, mert a benne található gyógynövények és fűszerek ezekben a mixekben kelnek majd igazán életre.

Sóletfesztivál (augusztus 28.)

A macskaköves Kazinczy utca forgataga helyett ezúttal a Budai Parkszínpad ad otthont a már-már hagyományos, hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Sóletfesztiválnak. Augusztus utolsó vasárnapján, 28-án tehát újra nyakig merülhetünk az emblematikus zsidó ételekben, méghozzá a legkülönfélébben elkészített sóleteknek köszönhetően. A finom fogások mellett a fesztiválhangulat sem marad el, gyerekfoglalkozások, bábelőadások, kulturális programok és koncertek, koradélután pedig a Hot Jazz Band dallamai társulnak a gasztroélményhez.

Asian Streetfood Market (augusztus 31. – szeptember 3.)

A távol-keleti gasztronómia szerelemeseit szólítja meg az Asian Streetfood Market augusztus 31. és szeptember 3. között. Ázsia legjava ugyanis a Kazinczy utcába, a Botellón Teraszra költözik, hogy az autentikus és a modern ázsiai ízekbe engedjen betekintést az ínyenceknek. Nem kell tehát messzire utazni a kontrasztok, textúrák, friss ízek és egzotikus italok világáért, elég csupán, ha a belváros felé veszitek az irányt.

blank

Belvárosi Sörfesztivál (augusztus 30. – szeptember 4.)

Az ország legjobb sörfőzdéi egyesítik erőiket, és kiváló nemzetközi kínálattal kiegészülve immár sokadik alkalommal veszik be a Szabadság teret. A Belvárosi Sörfesztivál, amelyet a gazdag hazai sörkultúra népszerűsítése érdekében szerveznek meg évről évre, augusztus 30-án több mint 250 féle sörrel, közte kézműves különlegességekkel nyitja meg képzeletbeli kapuit, és egészen szeptember 4-ig várja a sör- és gasztronómiakedvelő közönséget. Ahogyan lenni szokott, a hideg sör csak a kezdet: a tökéletes nyári esték hangulatát változatos streetfood-kínálattal és szórakoztató programokkal teremtik meg.

blank

140 éves a Törley – Budafoki pezsgő & bornapok (szeptember 2-4.)

A 2022-es év jelentős mérföldkő az augusztus 1-jén fennállásának 140. évfordulóját ünneplő Törley Pezsgőmanufaktúra életében. Több se kell ennek méltó megünnepléséhez, mint egy háromnapos, ingyenes örömünnep szeptember első napjaiban. Ahogy annak lennie kell, pezsgőből, pezsgőbárból és buborékos italokból nem lesz hiány szeptember 2. és 4. között, akárcsak izgalmas ünnepi programokból, Swing à la Django-koncertből, Tűzmadarak showból és gyerekeket szórakoztató meseszínházból sem.

blank