6 kihagyhatatlan program a badacsonyi borvidéken idén nyáron

A badacsonyi borvidék idén nyáron is számtalan izgalmas programmal és érdekes látnivalóval várja hétről hétre a látogatókat. Gasztroélmények, túrák, szabadtéri könnyű- és komolyzenei koncertek, aktív sportolás, tematikus programok – csupán egy szűk metszete annak a gazdag kínálatnak, amiből mindenki megtalálhatja a kedvencét.

Szakvezetéses élménytúrák Badacsonyban (több időpontban)

A Badacsonyi Turisztikai és Borút Egyesület szervezésében szakvezetéses élménytúrákkal várják az érdeklődőket hazánk egyik legkedveltebb és legrangosabb történelmi borvidékén, Badacsonyban. A túrák alkalmával szakavatott túravezető segítségével fedezhetjük fel a borvidék ismert nevezetességeit, bejárhatjuk Badacsonyt és a környező tanúhegyeket, közben megismerhetjük a régió történelmi értékeit, állat- és növényvilágát, valamint pincészeteit és gazdag, több mint ezer éves szőlő- és kultúrtörténetét.

Aki pedig szeretné az éjszakai erdő hangját séta közben, a háttérben hallani, az a hold és a lámpások fényében, a Holdfénytúrák alkalmával ezt is megtapasztalhatja. A jutalom minden túra végén egy páratlan kilátás a kivilágított falvak ölelte Balatonra.

A Badacsony Borközelből szakvezetéses bortúrák alkalmával – amelynek során a borász minden pincészetnél 3-3 fajta boron keresztül mutatja be történetét, a kóstolt fajtákat, mellé pedig borkorcsolyákat is kínál – minden borszerető megtapasztalhatja a Badacsonyban készült borok nagyszerűségét.

Nyári kerti séták a Balaton édenkertjében (több időpontban)

Magyarország egyik legszebb arborétuma, a hazánkban szinte egyedülállóan 116 év óta családi gondozásban lévő, a Badacsonyörsön található Folly Arborétum és Borászat százéves fenyőkkel és cédrusokkal, csodálatos panorámával, játszóparkkal, étteremmel és borterasszal várja az érdeklődőket. Itt rendszeresen, nyáron hetente többször, vezetett sétákat tartanak, amelyek során megismerkedhetünk a birtok történetével, illetve az arborétum nevezetességeivel. A Balaton édenkertje csapatépítőknek is ideális helyszíne lehet, hiszen a látogatók túrázhatnak, borozhatnak, ehetnek, mindezt lenyűgöző kilátás kíséretében.

blank
Fotó: Folly Arborétum és Borászat Facebook

Badacsony Bor7 (2022. július 15-31.)

Badacsonytomaj Város Önkormányzat Kulturális Intézménye szervezésében július 15-31. között, két héten keresztül a borok kerülnek főszerepbe Badacsony központjában, a rendezvénynek helyet adó Parkban. A Badacsony Bor7 alkalmával igazi meghitt, családias környezetben, a jobbnál jobb borok mellett a hely jellegzetes gasztronómiai fogásait is megkóstolhatjuk, közben megismerhetjük a borvidék hagyományait. Az eseményt művészeti programok és szabadtéri koncertek teszik még színesebbé.

blank

Margaret Island a Balaton várában (2022. július 23.)

A Balaton gyöngyszemeként számontartott Szigliget, valamint nevezetessége, a 760 éves múltra visszatekintő vára minden évszakban közkedvelt úti cél a turisták körében. Az innen elénk táruló panoráma egyedülálló látványt nyújt. Itt egész évben tematikus programokkal várják azokat, akik a lenyűgöző panoráma mellett szívesen megismernék a balatoni végvárak történetét is. Idén nyáron többek között a Margaret Island szórakoztatja a közönséget.

blank

Ábrahámhegyi Bornapok (2022. augusztus 4-13.)

A Balaton egyik legkedveltebb fürdőhelyén, a festői környezetben található Ábrahámhegyen augusztus 4-13. között az Ábrahámhegyi Bornapok alkalmával a helyi borászatok által készített finom borokat lehet megkóstolni, esténként pedig a jó hangulatot a borokon kívül könnyűzenei programok is garantálják.

blank
Fotó: Szuditsch Péter

Badacsonyi Szürkebarát és Magyar Szürkemarha Ünnepe (2022. augusztus 12-14.)

Augusztus 12-14. között pedig Badacsonytördemicen, hamisíthatatlan környezetben kezdetét veszi a Badacsonyi Szürkebarát és Magyar Szürkemarha Ünnepe, amelynek keretén belül, a Faluház udvarán megtudhatjuk, milyen a nemes szürkemarhából készített gulyás. És hogy mivel csúszik legjobban? Persze hogy badacsonyi szürkebaráttal! De lesz karcagi hungarikum birkapörkölt, kulturális- és folklórműsor, számtalan gyerekprogram, utcabál és mulatság is. Itt garantáltan minden korosztály megtalálja a kedvencét.

További programokért látogass el a badacsony.hu oldalra!

Még több látnivaló a Balaton északi partján: