Ideiglenes közösségi térrel és pihenőparkkal egészül ki a lezárt budai alsó rakpart

A tavalyi évhez hasonlóan idén is pihenőparkká változik az ideiglenesen lezárt rakpart 1,5 kilométer hosszú szakasza, a projekt tavalyi sikere után ezúttal azonban Budán.

Fotó: Valyo, város és a folyó Facebook

A Halász utca és a Döbrentei tér között húzódó partrész idén nyáron nem marad üresen, hiszen a kitelepülésnek hála néhány urbanisztikai eszközzel és növénnyel izgalmas közparkká alakítják a folyó menti területet.

Fotó: Valyo, város és a folyó Facebook

A partszakasz teljesen átalakul, ennek köszönhetően pedig a városlakók közösen próbálhatják ki, hogyan lehet máshogy használni egy leaszfaltozott közteret. A munkálatok a héten megkezdődtek és várhatóan július 15-től már a budapestiek is élvezhetik a pihenőpark adta új lehetőségeket.

blank
Fotó: Valyo, város és a folyó Facebook

A közösségi tér megvalósítását a Valyo, város és folyó Egyesületnek köszönhetjük, akik a Budapest Tuning projekt keretein belül, a tavalyi sikeres rakparti projekt folytatásával neveztek be, majd nyerték meg a pályázatot.

blank
Fotó: Valyo, város és a folyó Facebook

A projektnek köszönhetően további 13 változatos kezdeményezésre számíthatunk Budapesten, ezekről itt olvashattok részletesebben.