11 szenzációs vendéglátóhely a Balaton déli partján, amiért megéri felkerekedni

A Balaton északi partja után ezúttal a déli gasztrogyöngyszemeket vesszük sorra: parton fekvő hangulatos kertek, champagne bár, élménybirtok és présház várja tűkön ülve érkezéseteket.

Tópart Hotel és Étterem, Balatonvilágos

Családi vendégszeretet, a Balaton közelsége, kellemes vízparti szellő, valamint a legkiválóbb hazai ételek és borok: ezt kínálja a balatonvilágosi Tópart Hotel és Étterem, amely a legjobb esküvői helyszínnek járó címet is kiérdemelte már. A kulináris élményt csak fokozza, hogy a panorámás étteremből páratlan kilátás nyílik a Balatonra és a szálloda ősfás parkjára. A vízparti teraszon elfogyasztott ízletes ételek és italok, például a fogasfilé, a bakonyi szarvasgerinc, a túrógombóc és a fahéjas tejföl násza kétségtelen, hogy mindenkit elvarázsol majd.

8171 Balatonvilágos, Zrínyi utca 1.

Bonita Studio Siófok

Siófok ékszerdoboza, a Bonita sokkal több, mint egyszerű pilatesstúdió, hiszen a testi-lelki feltöltődésről izgalmas champagne bár, valamint vitamindús és tápanyagokban gazdag smoothie bowlok gondoskodnak. Kínálatukban 4 egészségbomba szerepel, így nem elég csupán egyszer ellátogatni hozzájuk.

8600 Siófok, Széchenyi u 8-10.

Helka Sörkert, Balatonföldvár

A balatonföldvári Helka Sörkertre egy igazán különleges környezetben, Balaton-parti platánfasor árnyékában lelhetünk. A Helka-érzés azonban nemcsak ettől a nem mindennapi elhelyezkedéstől magával ragadó, hanem a hűsítő sörök, az ínycsiklandó ételek és a zenével átszőtt vidám és nyitott közösségi tér miatt is.

8723 Balatonföldvár, Rákóczi Ferenc u. 9.

blank

Kistücsök, Balatonszemes

Idén immár 30 éve, hogy Csapody Balázs átvette a Balatonszemes szívében található Kistücsök étterem vezetését. Mivel a Kistücsökben sem a helyi hagyományokról és alapanyagokról, sem a modern kor kívánalmairól nem feledkeznek meg, így ezek ötvözeteként új megjelenésben tálalják a megszokott ízeket. És bár az étterem egésze újra s újra a távoli desztinációk vendéglátásának művészetéből merít inspirációt, az ételek és a borok mégis a balatoni régióban kalauzolják a vendégeket. A megfáradt kulináris utazókat tavaly óta ráadásul szálláslehetőség is várja.

8636 Balatonszemes, Bajcsy-Zsilinszky utca 25.

blank

Gasztro Élménybirtok, Balatonlelle

Szinte biztos, hogy unatkozni nem fogunk a balatonlellei Gasztro Élménybirtokon, akárcsak az, hogy üres hassal sem kell majd távoznunk. A nádfedeles csárdában, ahol a nyár mellett szabadtéri kemence ontja magából a meleget, olyan múltidéző ételeket kóstolhatunk, mint a tepsis tejespite házi baracklekvárral.

8638 Balatonlelle-Rádpuszta, Árpád utca Hrsz.: 9033/11

blank

Kedvesem Bisztró, Balatonlelle

A Kedvesem Bisztróra Balatonlelle központjában lelhetünk, méghozzá a balatoni panorámával kecsegtető Móló sétányon. A helyi termelők támogatását és a szezonális alapanyagokat előnyben részesítő gasztroékszerdobozban nem véletlen, ha a gin-tonic avokádós lazactatárba és kovászos kenyérbe foglaltatik.

8636 Balatonlelle, Móló sétány Hrsz.: 3173

blank

Majthényi Présház, Balatonlelle

Panorámarajongóknak, borkedvelőknek és kulináris kalandoroknak ajánljuk a Balatonlelle déli részén lévő Kishegy mára étteremként működő egykori vincellérházát. A barokk kápolnával szomszédságban álló Majthényi Présház teraszáról szemlélve a tájat még a hideg kacsamájat kísérő pohár bor is jobban esik.

8638 Balatonlelle-Kishegy, Panoráma utca

blank

Paletta Bistrobár és Vinotéka, Balatonboglár

BBQ-napokkal, keszthelyi tokhalpogácsával összeolvadó halburgerrel, nápolyi pizzákkal, reggelente pedig granolával és Papa rántottájával kecsegtet bennünket a balatonboglári Paletta Bistrobár. Szőlőfröccs, Bezerics borok és házi szörpök a szomjasokat, Bezerics sütemények az édesszájúakat várják.

8630 Balatonboglár, Kikötő u. 6.

blank

Pavilon, Balatonboglár

A laza, családi és retró hangulat, valamint az olasz étkek fellegvára a balatonboglári Pavilon Ételbár. Antipasti, sonka- és sajttál, gőzölgő pizza, házi monacói gnocchi, kagylótál, de még pármai pacal is egészségünkre válhat az eperragus panna cotta, tiramisu vagy a fahéjas házi barackgombóc előtt.

8630 Balatonboglár, Kodály Zoltán u. 45-49.

blank

A Konyhám, Balatonfenyves

A balatonfenyvesi strandról ismerős egyedülálló A Konyhám már számtalanszor bizonyította, hogyan lehet megreformálni és újraálmodni a strandételek fogalmát. Legújabb helyszínük, a Fonyódon nyílt A Konyhám Stúdió 365 az év minden napjára tartogat nekünk felülmúlhatatlan gasztromeglepetéseket.

8646 Balatonfenyves, Balaton-Part u. 26.

blank

Kányaváry Borbirtok, Zalaszabar

A dimbes-dombos Zala ölelte Zalaszabarra invitál bennünket a Kányaváry Borbirtok. Borteraszukon egy pohár tradicionális Kányaváry borral a kezünkben, hamisítatlan zalai falatokkal, alkalmanként koncertekkel és borkóstolókkal élvezhetjük az ősi érzést, hogy itt újra a természet részei lehetünk.

8753 Zalaszabar, Hrsz.: 1519/b

blank

Ha kipipáltátok az összes délit, jöhetnek a Balaton északi partjának gasztrogyöngyszemei: