Színházi esteknek és koncerteknek is otthont ad Keszthely hangulatos kastélyparkja

A Festetics-kastély nemcsak hazánk egyik leglátogatottabb kastélya és Keszthely városának egyik jelképe, de a kultúra fellegvára is.

Keszthely számos felfedezésre váró csodát és élményt tartogat, akárcsak a város szíve, a Festetics-kastély, ahol hat állandó kiállítás mellett színes programokkal kedveskednek az ideérkezőknek.

Idén nyáron is, ebben a páratlan környezetben, a kastélypark több évszázados fáinak lombjai alatt fesztiválokat, színházi előadásokat, koncerteket és gyermekprogramokat kínál a látogatóknak.

A szervezők minden évben igyekeznek újítani, újat teremteni, nem megfeledkezve azonban a régi, szeretett „klasszikusokról” sem. Az idei nyáron sem hiányozhat a programpalettáról a Helikoni Éjszakák – korhű ruhás tárlatvezetéssel, komolyzenei koncerttel és fényjátékkal –, a Régmúlt idők lovasfesztiválja – melynek gerincét a Festetics család nevéhez köthető művészetek és a lovas kultúra adja.

Akárcsak a Parkmozi – régi és új kedvencekkel – és az Operettestek, ahol ismert és kedvelt operák, operettek dallamai csendülnek fel.

blank

Míg KULTpiknik és Kult/Szín/Tér programjaik keretein belül pedig a színházi élet kiemelkedő alakjait, köztük Hernádi Juditot, Pokorny Liát, Gálvölgyi Jánost és Benedek Miklóst is láthatja majd a közönség a színpadon.

blank

Természetesen a nagykoncertek sem hiányozhatnak az idei nyári programkavalkádból, hiszen a 100 Tagú Cigányzenekar, Myrtill és a Swinguistique és Rákász Gergely koncertorgonista is vendége lesz a kastélynak.

Újdonságot is tartogat a nyár, hiszen első alkalommal kerül megrendezésre a négynapos FESTetics – parkfesztivál, mely egy tökéletes augusztusi program hozzávalóit kínálja ugyanazon a tálcán: a tánc, a zene és a színház iránt elhivatottak közös nyári ünnepélye lesz.

blank

A korhű környezet, a magas színvonalú rendezvények mind-mind időutazásra invitálnak és megmutatják az arisztokrácia hétköznapjait, a Festeticsek fénykorát, azt az időszakot, amikor élettel volt tele a kastély, hogy amikor az idelátogatók megérkeznek, úgy érezzék: a Festetics családhoz érkeztek látogatóba.

Az egész nyáron átívelő hangulatos és színvonalas részletes programkínálatot a Helikon Kastélymúzeum honlapján találjátok.