9 júniusi program az ország legszebb tájain, hogy jól induljon az idei nyár

Természetesen júniusban sem maradtok szuper szabadtéri programok nélkül, hiszen többek között elkezdődik végre a fesztiválszezon is, így jobbnál jobb zenés, színházi, művészeti vagy akár bringás programok közül csemegézhettek. Indítsátok a nyarat jó kedvvel!

Vál-Völgyi Zsúr, Alcsútdoboz

Június 4-én és 5-én hatodik alkalommal fogadja a látogatókat az Alcsúti Arborétum családi fesztiválja, a Vál-Völgyi Zsúr. A csaknem 200 éves angolparkban temérdek gyerekprogram, illetve széles kulináris és kulturális kínálat garantálja az egész napos jókedvet, olyan fellépőkkel, mint a Follow the Flow, Azahriah, Demjén Ferenc, Kis Grofó, a Valmar és az Edda Művek. A rendezvényt bohóc- és bűvészshowk, sportbemutatók és minden földi jónak otthont adó termelői piac színesíti, a pontot az i-re pedig a Dereszla Gasztro- és Borudvar finomságai teszik fel. A szombaton és vasárnap is 10 órától egészen éjfélig tartó fesztiválra ingyenes a belépés.

Víz, Zene, Virág Fesztivál, Tata

Interaktív bemutatók, a legkedveltebb hazai előadók, hajnalig tartó bulik, gyerekprogram és vidámpark, vidám vásári forgatag, tűzijáték, és még hosszan lehetne sorolni, mennyi meglepetést tartogat a 27. Víz, Zene, Virág Fesztivál! A tatai Öreg-tó partján, a középkori vár festői díszletében megrendezett összművészeti esemény programjai összesen három helyszínen, földön, vízen és levegőben zajlanak. Idén is lesz tehát tűzijáték, képzőművészeti kiállítás, vitorlásverseny és tóátúszás. A június 24-től 26-ig tartó fesztivál hat színpadán számtalan fellépő teszi tiszteletét, többek között a Bikini, Pápai Joci, Rácz Gergő, a Benkó Dixieland Band és sokan mások. Két koncert között zenés borudvar, vásár és étvágygerjesztő falatok állnak a nagyérdemű rendelkezésére.

Kolorádó Fesztivál, Nagykovácsi

Idén június 29. és július 3. között kerül megrendezésre a budai hegyek civilizáció- és térerőmentes fesztiválja, a Kolorádó. A hatodik évfordulóját ünneplő, vadregényes és szabadszellemű hangulatáról híres programsorozat kompromisszummentes zenei felhozatallal, meghökkentő művészeti installációkkal, kortárs színházzal, jógával és különböző sportolási lehetőségekkel várja az érdeklődőket. A külföldi előadók között olyan nevekkel találkozunk, mint az angol rockzenében utazó Black Midi vagy a skót DJ Sega Bodega, míg a magyar tábort Deva, a Bohemian Betyars, a Ricsárdgír, a Platon Karataev és az Elefánt zenekar fogják erősíteni, sok más tehetség mellett.

VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó, Nagymaros

Június 23-tól 26-ig izgalmas szabadtéri programok sorával vár mindenkit Nagymaros. Ami a zenei repertoárt illeti, cseh, szlovák, lengyel és magyar zenekarokat hívnak színpadra, esténként pedig színházi előadásokra is beülhet az érdeklődő. Fellép a Morcheeba, és szintén színpadra áll a Russkaja, míg a zeneipar hazai képviselői közül a Halott Pénz, az Irie Maffia és a Tankcsapda koncertjén csápolhattok két fröccsözés között. Napközben családi és sportprogramokkal, például dartsfocival készülnek, tehát az unatkozás kizárt, hiszen a szervezők minden napszakra tartogatnak valamit.

ART Piknik, Pannonhalma

A főként apátsága, levendulamezője és történelmi borvidéke révén ismert Pannonhalma egész évben kedvelt kirándulási célpont. Nyáron még több okból, például a magyar gasztronómia nagyjai előtt tisztelgő ART Piknik miatt is érdemes felkeresni. Június 11-12-én három helyszínen – Fő tér, Liget, Major (Pausa-udvar) – lehet belekóstolni a hazai gasztronómia legjavába, ami nem túlzás, hiszen a rendezvényen az ország legkiválóbb konyháinak élén álló sztárséfek is jelen lesznek. Felejthetetlen ízvilágú, pazarul tálalt, izgalmas ételekkel várják a látogatókat a kisalföldi település kijelölt pontjain.

Fishing on Orfű

A Pécsi-tó melletti Panoráma Kempinget immár sokadszor fogja fesztiválozók színes tömege benépesíteni. Az először 2008-ban megrendezett Fishing on Orfű ez alkalommal július 29-én veszi kezdetét, és négy napig fog tartani. A helyszín idilli, a hangulat családias, a koncertek pedig fergetegesnek ígérkeznek. A zenei programokon kívül figyelmetekbe ajánljuk például a tókerülő fröccstúrát, a rekeszépítést és az öreghegyi kunyhóban kialakított szabadulószoba kipróbálását. A kávékedvelők feltétlenül ejtsék útba a Kávé Háza 1927 sátrát! Részletek a honlapon.

Családi biciklitúra Tiszaigarra

A Tekerj a Zöldbe! nevű túrasorozat részeként június 26-án a Tiszaigari Arborétumig tekerhetnek a városi bringázás helyett természetbe vágyó biciklisek. A Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség által szervezett túra tervezett időtartama 5 óra, hossza 50 kilométer, és az abádszalóki strandról indul. Sok-sok érdekességet tartogat, mivel az útvonal átszel több folyómenti települést, és érinti azok látnivalóit, Tiszaderzsen például a Domonkos-rendi templomot. A résztvevők útközben megismerkedhetnek a Tisza-tó közvetlen környezetével, és nem mellesleg élvezhetik a friss levegőt és a vidék nyugalmát.

BOLDOGkisfalud Feszt, Tokaj-Hegyalja

A 2021-es sikeres debütálás után idén újra lüktetnek majd a hangszórók, koccannak a poharak, és izzanak a grillrácsok a BOLDOGkisfalud Feszten, Tokaj-Hegyalja szívében, a Bodrog és a Zemplén ölelésében. Június 24. és 26. között a Bodrogkisfaludra látogató fesztiválozók többek között zenei, gasztronómiai és egész napos gyermekprogramok közül válogathatnak. Fellép majd a The Doors Alive (UK) és a Kiscsillag, illetve összesen 14 koncert, 10 borászat és 4 hangulatos helyszín változatos programkavalkádja gondoskodik a felhőtlen kikapcsolódásról ezen a napfényes nyári hétvégén.

Etyeki Piknik 12 – Júniusi Filmfröccs

Kertmozival bővül az Etyeki Piknik programsorozata! A Júniusi Filmfröccs eseményen a szőlőlugasok mellett egy palack bor társaságában, plédeken mozizhattok, a vetítés végén pedig filmes arcokkal diskurálhattok a látottakról. Június 11-én minden a sokak által jól ismert, kultikus filmekkel kapcsolatos utalásokkal lesz tele, ezért a film után járjátok végig a különböző borászatokat és próbáljátok ki az összes filmes vonatkozású ételkülönlegességet, programot. A vállalkozó kedvűek még egy, a szervezők által összeállított filmes kvízen is részt vehetnek. A kvízt hibátlanul megoldó személyeknek egy pohár fröccsöt adnak ajándékba.