Vasárnap múltidéző villamosjáratok közlekednek Hűvösvölgy felé

Ne lepődjetek meg, ha május 29-én egy több mint százéves villamoskocsi fedélzetén találjátok magatokat a fővárosban.

Fotó: bkk.hu

Az idei gyereknapon Budapest egyik legszebb útvonalán, a Hűvösvölgy felé tartó villamosvonalon elevenedik meg a múlt század, a BKK jóvoltából ugyanis most vasárnap újra nosztalgiavillamosozhatunk.

A BVVV „G” típusú, mára már nosztalgiavillamos 1906-ban készült el, majd 25 éven át szolgálta a budapesti utazóközönséget. Ezután nagy útra indult, ugyanis egészen Hollandia fővárosáig utazott, ahol az amszterdamiak is megismerkedhettek vele. 20 éves vendégeskedés után 2004-ben tért haza, azóta a BKV Zrt. nosztalgiaflottájának tagja a világlátott jármű.

blank
Fotó: bkk.hu

A járatot a Széll Kálmán tér és Hűvösvölgy között csíphetitek el. Emellett egész hétvégén közlekedik a már sokak számára jól ismert N19-es nosztalgiajárat a Deák tér – Szent Gellért tér-Műegyetem – Katinyi mártírok parkja útvonalán is.

A nosztalgiajáratokat külön ezekre a járatokra érvényes vonal- vagy napijeggyel lehet igénybe venni, amelyeket elővételben is megvásárolhattok a BKK értékesítő pontjain, valamint a nosztalgiajáratok személyzeténél is. A járat menetrendje a BKK oldalán érhető el.