Kivételes zenei koncertsorozat indul péntek esténként a Müpában

Akár fütyülhetünk is rá, hogy milyen hangversenyre járunk ősztől, de a 210 éves Pannon Filharmonikusok ismét nagyszerű zenei sorozatot indít a Müpában, így érdemes elköteleződni!

A pécsiek régóta bebizonyították megbízhatóságukat, a Müpa fennállása óta Pannon-bérlet néven futó sorozatukkal évadról évadra refrénként térnek vissza a közönség életébe, új évadukat pedig Refrén címmel hirdették meg.

Az öt koncertből álló sorozat péntekenként várja a közönséget. A Bogányi Tibor vezető karmesterrel évtizede komoly szakmai munkát végző zenekar biztos abban, hogy most különösen szükségünk van arra, hogy a minőségi, élő zene ismerős és várva várt refrénként térjen vissza az életünkbe.

Ha áttekintjük az évad műsorát, egyértelműen kiderül két dolog. Az egyik az, hogy a magas színvonaláról ismert zenekar bérletének íve, mondanivalója van. A Pannon Filharmonikusok zenei programja jóval több pár véletlenszerűen egymáshoz illesztett hangversenynél. A másik pedig az, hogy ez a mondanivaló a műveken keresztül az emberi létezés szépségei iránt érzett rajongásról, az emberi kitartásról, az élet tiszteletéről üzen.

Enchanté, köszönt szeretetteljesen minket az évad, és emlékeztet, hogy nem érdemes másként, csakis Tiszta forrásból.  Lelkében virágzó, Tavaszszentelő és Az élet diadala koncertcímek már zene nélkül is reményt adnak. Zenei csemegék, újdonságok, a ritkán vagy eddig még nem hallott zeneművek és az állandóság dinamikája mozgatja a programot.

A zenekar legmagasabb művészi színvonalat képviselő játékát kiegészíti az együttes vezető karmestere, Bogányi Tibor és visszatérő dirigensei, Eötvös Péter és Varga Gilbert minőségben kompromisszumot nem ismerő zenei irányítására.

A klasszikustól a romantikán, a késő romantikán és a 20. század muzsikáján át a kortársig ível az öt budapesti koncert műsora, amelyek mindegyike egyszerre tartogat meglepetést és idéz fel ismert dallamokat.

Kiváló nemzetközi szólisták, a hegedűművész Alissa Margulis, a csellista Sung-Won Yang, a brácsaművész Antoine Tamestit, valamint a szoprán Lena Belkina és a karmester Andrej Jurkevics jegyzik az évadot.

„Ez a zenekar 210 éves. Hittel vallom, hogy a zene felette áll a politikának, vírusnak, háborúnak. Hagyni kell, hadd dolgozzon a maga eszközeivel. A Pannon Filharmonikusoknak a zene a missziója.” – említi Horváth Zsolt igazgató.

A Pannon-bérletet 2022. június 30-ig lehet megújítani, új bérlet 2022. szeptember 30-ig váltható személyesen a Müpában és online a Jegymesteren. Családbarát program keretében a bérletesek családjának 6-18 éves gyermek tagjai díjmentesen vehetnek részt a koncerteken.

További részletek a www.pfz.hu oldalon találhatóak.