Mit nyerhetünk, ha defekttűrő abroncs van fent az autón?

Miért lehet előnyös a defekttűrő autógumik használata? Miben térnek el egyáltalán ezek a speciális abroncsok a hagyományos értelemben vett változatoktól? Hogyan hasznosulnak, és mikor számíthat kimondottan előnyösnek a rendelkezésre állásuk?

A cikkben ezekkel a kérdésekkel foglalkozunk majd kiemelten. Megnézzük részletesen is, hogyan vehetjük hasznát ezeknek az innovatív, akár komoly hozzáadott értékkel is bíró abroncsoknak. Következzenek tehát a részletek!

Kezdjük annak a tisztázásával, miben rejlik a defekttűrő abroncsok lényege?

A defekttűrő autógumik és a hagyományos értelemben vett modellek közötti legfontosabb eltérés az összetételben keresendő. Emiatt van az, hogy a kétféle gumitípus másként reagál a nemkívánatos defekt bekövetkezésére.

A hagyományos változatok esetében ugyebár ismerős a forgatókönyv. Miután sikerült beszedni egy defektet, annak a mértéke alapján az abroncs általában teljesen használhatatlan lesz és hamar távozik belőle a levegő.

Míg a normál modellek esetében a defekt után kapásból félre kell állni vagy menni kell a gumishoz, a defekttűrő változatok használatával ennél kedvezőbb a helyzet. Rögvest mutatjuk, mennyivel!

Miért, hogy hasznosulhatnak ezek az autógumik menet közben?

Tegyük fel, hogy az Olcsobbgumi.hu Royal Black gumiabroncs kínálatából van fent négy darab az autónkon. Ha defektünk van, kapásból meg kell oldanunk a helyzetet. Pontosan ez a fajta instant beavatkozás az, ami másként alakul a defekttűrő variációknál.

Méghozzá úgy, hogy ezekkel a változatokkal akár tovább is tudunk autózni. Ha a baleset mértéke nem szélsőségesen nagy, akár 50-60 kilométert is meg tudunk tenni anélkül, hogy cserélni vagy javítani kellene a gumit.

Ami komoly előnyt jelenthet, ha mondjuk sietünk egy találkozóra, odakint szakad az eső vagy éppen nem megfelelőek a körülmények. Fontos viszont, hogy a defekttűrő abroncsokkal is célszerű minél előbb szerelőhöz menni, amint észleltük a nemkívánatos esemény bekövetkeztét.

Hogyan tudjuk beszerezni?

Fontos mindenekelőtt leszögezni, hogy a defekttűrő változatok alapvetően a magasabb nívót képviselő, inkább prémiumkategóriás autók esetében jelenthetik az alapfelszereltség részét. Sok ilyen modellhez egyébként már gyárilag járnak ezek a típusok.

Persze egyénileg felmérhetőek a preferenciák, és ha szükségét érezzük, külön is meg tudjuk oldani a beszerzést. Lehetőség szerint olyan formában, hogy a méret és a gyártó kiválasztására gondosan ügyelünk.

Ugyanis kulcsfontosságú hangsúlyozni, hogy a méret tudatos kiválasztása esszenciális kérdés. Így tudunk gondoskodni arról, hogy a gumik ténylegesen segítséget jelentsenek menet közben.