40+ izgalmas program Budapesten és környékén a húsvéti hosszú hétvégére

A hosszú hétvégén is számtalan érdekes esemény várja Budapesten és könyékén azokat, akik nem csak otthon ünnepelnének. Koncertek, megnyitók, vásárok, túrák, húsvéti családi programok gyerekeknek és felnőtteknek – nektek csak ki kell választani a hozzátok illőt! 

Többnapos programok Budapesten és környékén a húsvéti hétvégén

Húsvéti programok az Állatkertben (péntek-hétfő)

Nyuszisimogatóval, pónisétáltatással, kézműveskedéssel és sok más programmal, élménnyel, látnivalóval vár titeket az állatkert nagypéntektől húsvét hétfőig.

Húsvét a Budakeszi Arborétumban (péntek-hétfő)

Az állatsimogatóban péntektől hétfőig bárányok simogatására is lehetőség lesz, a kis ketrecben pedig a nyuszik lépnek színre. Idén is mindenki elhelyezheti a saját tojás díszét az arborétumi tojásfára. A gyermekek számára 30 hektár biztonságos, mégis vadregényes terület áll rendelkezésre a természet megismerésére, bújócskára.

Pontoon Opening Festival 2022 (péntek-hétfő)

Egy kisebb fesztiválnyi programmal vár a Pontoon az idei nyitóhétvégéjén. Tartsatok velük egy kis lazításra, naplementében gyönyörködésre, önfeledt táncolásra és iszogatásra!

Hétvégi programok Budapesten és környékén

GRAND OPENING ✦ Mad Garden Buda

Végre megnyitja kapuit Buda új sörös kerthelyisége, a Mad Garden Buda. Péntektől várnak titeket a Mad Kert és a Madhouse közös szerelemgyerekének megünneplésére.

Húsvéti Bárány és Sonka Fesztivál (péntek-hétfő)

A míves gasztronómiai kiállítók mellett, koncertekkel, DJ-kkel, humoristákkal, gyermekműsorokkal, játszóházzal, pónilovaglással, lufi hajtogatással, elektromos kisautókkal, arcfestéssel várnak benneteket Agárdon a Szabad strandon.

Tulipánpiknik & Jácint- és Nárciszvásár (péntek-hétfő)

Április 15-től megnyitja kapuit a TulipGardenDunakanyar. 30 ezer tulipán virág között tölthetitek a hétvégéiteket húsvéttól 4-5 hétvégén át.

Nagy Húsvéti Nyuszi Muri (szombat-hétfő)

Szombattól hétfőig húsvéti kézműves vásár vár benneteket az érdi Múzeum sétányon. Hétfőn pedig családi napot rendeznek a múzeumkertben gyerekkoncertekkel, bábelőadással.

Ibolya nap és Húsvéti sokadalom a Gödöllői Királyi Kastélyban (vasárnap-hétfő)

Magyarország egyik legimpozánsabb barokk kastélya, a Gödöllői Királyi Kastély feledhetetlen programok sokaságával kívánja az idei húsvétot emlékezetessé tenni a családok számára. Hazánk egyik legpompásabb környezetében öltöztetheti mindenki a szívét és lelkét ünneplőbe, ahogyan azt 1870-es években a királyi család tagjai is gyakran tették. Idén immár tizenharmadik alkalommal kerül megrendezésre húsvétvasárnap és -hétfőn szezonnyitó családi rendezvény, az Ibolya Nap. A rendezvény évről évre sok látogatót vonz, amely nem csak a festői környezetnek, hanem a családias, vidám hangulatú programoknak is köszönhető. Húsvétvasárnap Erzsébet királyné kedvenc virága jegyében zajlanak az események, húsvéthétfőn pedig színes, hagyományőrző programokkal várják a látogatókat.

Részletek a www.kiralyikastely.hu oldalon és Facebookon.

Húsvéti programok 2022 Budapesten és környékén: Ibolya nap a Gödöllői Királyi Kastélyban

Ráday húsvét (vasárnap-hétfő)

Délelőtt: zenés terasz kicsiknek Pásztor Dániellel. Délután-este: Az egész földdel szeretkezem – zenés vacsoraszínház.

Skanzen Húsvét (vasárnap-hétfő)

Április 17-én és 18-án, a Skanzen Húsvét kétnapos rendezvényén, idén a Magyarországon és a határainkon túl élő magyar közösségek húsvéti szokásai, táncai jelennek meg a portákon és a színpadon egyaránt.

Húsvéti családi programok 2022-ben a szentendrei Skanzenben
Fotó: Szentendrei Skanzen – Facebook

Budapesti programok csütörtökön (2022. április 14.)

Botellón Budapest – Szezonka Nyitóka!

Kicsi nyár, kicsi utcabál, spontán szervezett találkozó. Elő a palackokkal és népesítsétek be az Eiffel teret!

Fran Palermo Spec / A Nyughatatlan / Teddy Queen – Gödör klub

A Fran Palermo kvartett, a Nyughatatlan és a Teddy Queen közös koncertje Budapesten a Gödör Klubban.

Nagypénteki programok a fővárosban (2022. április 15.)

Nagypénteki termelői piac

Nagypénteki piacozásra hív titeket a Pancs, hogy minden finomságot beszerezhessetek a húsvéti ünnepi asztalra. Nem hiányozhat a fonott kalács, sonka, torma és a hímes tojás sem!

Éjszakai szakvezetés a Budakeszi Vadasparkban

Folytatódik az Éjszakai kalandtúra sorozat, amelynek során felfedezhetitek a Budakeszi Vadaspark mozgalmas, napnyugta utáni életét és a tavaszi erdő alkonyati hangulatát.

Szeder, Canarro – „New York, Párizs, Budapest” lemezbemutató koncert // Fonó

Szeder koncert francia külön kiadásban. A slágerek mellett megszólalnak a francia C’est d’air lemez dalai és a tavaly megjelent cirkuszi hangulatot idéző Kötéltánc is. Utána a Canarro a nyugat-európai manouche swing egyik legkiemelkedőbb hazai képviselője tartja lemezbemutatóját.

Budapesti programok a húsvéti hosszú hétvégén

Sauropoda | Boolk

Ezen az estén két instrumentális, öntörvényű zenei világ bontakozik ki a Magyar Zene Házában.

Zola Blood // Turbina

A brit Zola Blood sokat dicsért debütáló lemeze után májusban jelenteti meg Two Hearts c. új EP-jét. A zenekar régóta flörtöl a táncparkettel, a most megjelent Silver Soul is már azt jelzi, hogy a csapat engedett a csábításnak és egy lüktető, az előzőeknél keményebb, elektronikus hangzást ütnek meg az új anyagon. A változásokról pedig első kézből is értesülhetünk április 15-én a Turbinában.

Ősrobbanás 3.0: Tudósok vs. A Kutya Vacsorája // A38 Hajó

A Tudósok nagyszabású koncertje az olasz orgonista, Nicola Lazzazzara vendégszereplésével, két slágergyanús új számmal és vadonatúj drMáriás festmények vetítésével, valamint fellép a Quimby társ-frontemberének, Varga Liviusnak a remek dada-kabaré idő- és stílusutas sanzonzenekara, A Kutya Vacsorája is.

Szombati programok Budapesten és környékén (2022. április 16.)

A főváros ékszerdoboza – A Várkert Bazár, ahogy még sosem látta

A sétán megismerhetitek a „főváros ékszerdobozának” nevezett Várkert Bazár tervezőjét, Ybl Miklóst, miközben alkotásának lenyűgöző részleteiben, csillogó Zsolnay kerámiákban, művészien megformált kovácsoltvasakban, tökéletesen megfestett üvegablakokban és illatos rózsakertekben gyönyörködhettek.

Húsvéti programok Budapest 2022: Várket Bazár

Húsvéti móka a Budapest Gardenben

Lesz tojásfestés, részt vehettek egy izgalmas tojáskeresésen, amelyen egy titkos Garden-térkép és a feladványok segítségével megtalálhatjátok a tojásokat és találkozhattok a húsvéti nyuszival is.

Para-sziget Budapest – ingyenes kalandjáték a Margitszigeten

A kereső kalandjáték során 2 kilométeres sétát tehettek egy eltűnt lány titokzatos történetével. A szervezők varázstárgyakat rejtenek el az úton és érméket szórnak el, amelyeket meg kell fejtenetek és követnetek kell ahhoz, hogy haladjatok a megoldás felé.

Húsvéti móka az Elevenparkban

Arcfestés, tombola és csokitojás keresés vár benneteket szombaton a Reno Udvarban. Ráadásul 11 órától még egy koncerttel is készülnek nektek: Ricsi bohóc és a BumBum együttes óriási bulit fog csapni a picúroknak.

Egy kirándulás mindig szuper családi program:

Pathfinders #22 Oszoly és Kevély

A Pathfinders 22. túrája a Csobánka fölé magasodó Oszoly és Kevély hegyekhez vezet. 11 kilométer és közel 600 méter szintemelkedés vár rátok.

Pusztamarót környékének megtisztítása

A túra során Csonka Péter természetvédelmi tájegységvezető vezetésével járhatjátok be Pusztamarót környékét és szabadíthatjátok meg a hulladéktóla bajnai közúttól a medvehagyma termőhelyhez vezető köves út mentét.

Húsvéti családi programok 2022 Budapest

Húsvéti Kraft Kézműves Vásár a Szimpla Kertben

Szépségápolás, lakberendezés, ajándék, finomságok. Támogasd a helyi kreatív tervezőket, vásárolj magyar termékeket!

Húsvéti forgatag a Molnár-szigeten

Húsvét szombatján nyusziváró családi programokkal várják kicsiket és nagyokat a Tündérkertbe. Tojásvadászat, állatsimogató, kézműves foglalkozás, gyerekkoncert és -színház, tombola és ugrálóvár is várja az ide érkezőket.

Húsvéti Czakó Piacz

Húsvét alkalmából nyuszisimogató vár majd titeket Tigris Placcon a Buktanyuszi törpenyúltenyészet jóvoltából. Emellett gyerekeknek és felnőtteknek arc/kar festés is lesz ingyen, úgyhogy lehet tervezgetni már a szombati „tetkót”.

Húsvéti programok gyerekeknek 2022 Budapest

Locsolóbál a Forster Vadászkastélyban

Két év kihagyás után újra Locsolóbál a Forster Vadászkastélyban. Fellép: Silver Music Band, valamint Lagzi Lajcsi és Zenekara.

OHNODY ‘Sietünk Meghalni’ Lemezbemutató / vendég: Brenka / Akvárium

A 2020-as bemutatkozó album után végre itt a második Ohnody nagylemez és annak bemutatója!

Ha csak simán egy szabadtéri sörözésre vágytok:

David Yengibarian Trio // Mixát udvar

David Yengibarian népzenei ihletésű egyedi zenei világának fő inspirációs forrása az örmény zenei hagyomány, a balkáni népzene, az európai és amerikai jazz, és improvizatív zene, az argentin tangó, valamint az azt megújító Astor Piazzolla zenéje.

Quixotic LIVE + Megahit LIVE & Golconda LIVE / ALBUM debut at Dürer Kert

Egy igazi retrowave időutazás a 80as évekbe a szintihullámokon. Megszokott színvonalat Quixotic LIVE hozza és hosszú szünet után debütál MEGAHIT egy teljesen új LIVE setuppal.

Programok Budapesten húsvét vasárnapjára (2022. április 17.)

Trash Neked – reggelivel egybekötött környékszépítés

Seperj, gondoskodj a környezetedről a Palettásokkal, aztán reggelizzetek együtt az étterem teraszán!

Szimpla Jam a Szimpla Kertben

A Szimpla színpada vasárnaponként nyitva áll, hogy a zene közös nyelvén értsetek egyet mindennel és mindenkivel. Színpadtechnikával, hangszerekkel állnak a zenészek rendelkezésére, hogy a spontán zenei gondolatok és műfajok összeadásával legyetek a jelenben.

Korai Electric, Önismereti Diszkó // Gödör

Az immár 32 éves Korai Öröm és a 7 éves Korai Trancemission tagjaiból álló formáció követi tradicióit. A folyamatzenében a gépies dob és basszus mellet a doromb, a fuyara és a khöömei difónikus ének ázsiai, berber, spanyol, indiai tájakra repít, melyet a szintetizátor tesz még varázslatosabbá. Utána: lélekemelő önismereti diszkó komposzttechnóra.

Budapesti programok húsvéthétfőre (2022. április 18.)

Húsvéti Nyuszi Futás és Gyaloglás a tatai Öreg-tónál

Rajtolni 9 órától lehet 11 óráig folyamatosan az érkezés függvényében. Idő mérés nincs, csak saját magadnak. Nem verseny, lehet gyalogolva is teljesíteni a 6 távot.

Ha az Öreg-tónál jártok, keressétek fel ezt az éttermet:

Gozsdu Húsvét

Lesz kisállat simogatás, arcfestés, lufi fújás, kézműves program a gyerekeknek és hétvégi kézműves vásár, hogy a nagyok se unatkozzanak.

Túrázzunk Együtt – Pilis, Prédikálószék, Vadálló-kövek

Prédikálószéken hazánk egyik legszebb panorámája tárulhat elétek a gyönyörű Dunakanyarral, a Börzsöny látványával, Nagymarossal és Visegráddal, valamint a távolabbi Vác fölé magasodó Naszály képével.