7 budapesti vendéglátóhely, ami felejthetetlen húsvéti menüt varázsol az asztalunkra

Abban talán mindannyian megegyezhetünk, hogy nincs húsvét sonka, torma, színes tojás, kalács és roppanós tavaszi zöldségek nélkül. Ennek apropóján mutatunk is 7 budapesti vendéglátóhelyet, ahol komótos ünnepi brunch keretében vagy elvitelre kérve élvezhetjük az ünnepi menü elmaradhatatlan fogásait és hozzávalóit.

DNB Budapest

Húsvéti brunch-ra invitál a Duna-korzó szíve-gyöngye, a DNB Budapest, ahol remekbe szabott magyar ízvilágra és nemzetközi zamatokra hangolt előételekkel, főfogásokkal, külön gyerekeknek megálmodott falatokkal és tündöklő desszertekkel ünnepelhetünk. A számtalan fogás közül kiemelnénk a magyar libamájterrine-t szilvalekvárral és konfitált hagymával, a joghurttal és rozmaringgal tálalt, lassan sült magyar báránylapockát, ahogy a húsvéti csokoládés kalácsot is, melyet vétek nem megkóstolni. Ha azonban otthonunkban ünnepelnénk, mégis szakértő kezekre bíznánk a legfinomabb ünnepi falatokat, április 11. és 18. között hagyományos, nemzetközi és vegetáriánus ízekre szabott húsvéti csomagajánlataik közül is válogathatunk.

1052 Budapest, Duna-korzó

húsvéti tál rendelés budapest 2022

ARZ Lebanese Restaurant

Elegáns és a lehető legvarázslatosabb környezetben, bámulatos kilátással a Budai Várra és vele együtt a történelmi várnegyedre, a Duna közvetlen közelségében költhetjük el húsvéti brunch-unkat az ARZ libanoni étteremben. Helyi borok és sörök, üdítők széles választékával párban húsvéti finomságok, sült bárány, nyúl és elmaradhatatlan tojásos fogások várják vasárnap, április 17-én a vendégeket. A kiváló mezzéiről, koftáiról, grillezett hústáljairól híres libanoni ízvilágot ezúttal tehát gazdag húsvéti büféebéd idézi meg, mely 18 000 Ft/fő áron vehető igénybe. Az élményt minden kétséget kizáróan az ünnepi dekoráció, a felejthetetlen kilátás és élő zene teszi majd teljessé.

1052 Budapest, Apáczai Csere János utca 12-14.

Húsvéti Brunch 2022
Fotó: Balkányi László

Náncsi néni vendéglője

Náncsi néni vendéglője húsvétkor is ugyanolyan szeretettel, ha nem még nagyobbal várja a húsvéti finomságokra és az újragondolt házias ízekre ácsingózókat. Április 13-ig van lehetőségünk leadni rendelésünket az elviteles kínálatra, ha szeretnénk, hogy otthonunkban megelevenedjen a húsvéti terülj, terülj asztalkám. Kérhetünk többfős hidegtálat, nem nélkülözve a húsvéti sonkát, hideg fűszeres báránysültet, húsvéti sonkás roládot, libamájast, tojást, tormát és roppanós tavaszi zöldségeket. De ne mondjunk le az omlós bárányhússal készült pikáns levesről, a kemencében pirosra sült báránylapockáról, melyet sáfrányos krumplipüré ölel keblére, ahogy a rozmaringos, fokhagymás tejben pácolt rántott bárányról és a testet-lelket nyugtató málnás tiramisúról se.

1029 Budapest, Ördögárok u. 80.

Húsvéti menü elviltelre 2022 Budapest

Szaletly

Limitált húsvéti ajánlattal és megújult enteriőrrel várja vendégeit vasárnap a Zugló kapujában elhelyezkedő Szaletly Vendéglő és Kert. Az üde találkozópont, ahol kivétel nélkül mindenki otthon érezheti magát, könnyed és kellemes környezetben, festői enteriőrrel várja az egyszerre modern és magyaros fogásokra éhező vendégeket. A friss és minőségi, hazai alapanyagokból, gondoskodással, odafigyeléssel tálalt húsvéti fogások közül a tojássalátával, tormás majonézzel, bébirépával és pirított kaláccsal tálalt megyaszói mangalicacsülök, illetve a zöldséges bulgurral kéz a kézben járó tavaszi bárányragu minden bizonnyal felejthetetlen ünnepet varázsol.

1146 Budapest, Stefánia út 93.

húsvéti menü 2022 Budapest

Araz

Húsvét alkalmából emlékezetes vasárnapi büféebédre invitál a Dohány utcai Araz: április 17-i kínálatukban egymás után sorakoznak fel az ünnepi asztal tradicionális fogásai. Az ajánlat ráadásul nemcsak korlátlan étel-, de korlátlan italfogyasztást is tartalmaz az étterem legfinomabb nedűiből. Miközben mi a házi lecsó és kenyértésztába sült mangalicaszűz fenséges élményét élvezzük, egy-egy korty ház borával a poharunkban, netalán a medvehagymás csicseriborsókrém új élményét fedezzük fel, addig a kicsiket játszósarok és animátor szórakoztatja. Az étterem családbarát kedvezményének köszönhetően a gyerekek 6 éves korig ingyenesen, 12 éves korig 50%-os kedvezménnyel fogyaszthatnak. Az eseményre szóló jegyeket előzetesen ezen a linken tudjátok megvásárolni.

1074 Budapest, Dohány utca 42-44.

blank

Paletta Budapest

A Pávai utcai Palettában húsvét alkalmából NyusziDeli nyílik, mindazok számára, akik nem szeretnének a húsvéti menüvel bíbelődni. Április 13-ig lesz lehetőségünk megrendelni az Év legjobb reggelijének keresztelt boxukat, amiben kalács, sonka, ropogós zöldségek, torma, tojás és Bezerics gyöngyözőbor gondoskodik a kiváló húsvéti hangulatról. De ha mégis úgy döntenénk, hogy kimozdulnánk, ünnepre hangolt vasárnapi brunch-ukat is élvezhetjük vérnarancsos Mimosával a kézben, sajtos omlettel, medvehagymás Florentin-tojással, bundáskalács-szendviccsel, habos burgonyapürével és tejfölös uborkasalátával tálalt Dani-féle rántott csirkével és természetesen levendulás tiramisuval a tányérunkon.

1094 Budapest, Páva utca 18.

blank

Babka Budapest

Ha lelki szemeink előtt egy készre főzött sonkától, kávéházi kalácstól, Kislaki bortól, házi tormától, piros tojástól, csokornyi friss retektől és újhagymától színes húsvéti asztalt látunk, jó nyomon járunk. Merthogy az újlipótvárosi Babka „húsvéti lusták kosarában” minden, amit csak az előzőekben elképzeltünk, megtalálható és amely nem véletlenül örvend töretlen népszerűségnek immár tizenkét éve. Mivel a kosárban minden, amit csak találunk fogyasztásra kész, nincs más dolgunk, mint megrendelni, hazavinni és a húsvét legszebb és legfinomabb díszeként az ünnepi asztalra helyezni.

1137 Budapest, Pozsonyi út 3.

húsvéti menü rendelés budapest 2022