Egy igazán jó, első társas óvodásoknak

A legtöbb szülő, ha meghallja Bing nyuszi nevét, már elnéző mosollyal köszönti a jól ismert figurát. Mivel igazán nagy népszerűségnek örvend az óvodás korosztályban, garantáltan sikere lesz az ilyen korú gyermekednél a Bing társasjáték.

Kicsoda Bing?

Bing nyuszi egy óvodáskorú, nagyon aranyos, fekete színű nyuszi, aki előszeretettel keveredik különböző kalamajkába. Hű segítője, Flop, rendszeresen orvosolja a problémát és segít neki abban, hogy megtalálja a tanulságot az adott szituációban. Ez persze a mese végén is elhangzik, így a gyerekek számára is egyértelművé válik, hogy mi is a követendő példa az adott helyzetben.

A Bing és barátai Első társasjáték tökéletes választás ahhoz, hogy bevezessük a gyermeket a társasjátékok világába. Mivel egészen kicsik számára készült, így maga a társasjáték menete sem bonyolult vagy megterhelő. A feladat adott, hiszen be kell vezetni Binget és barátait a célba, lehetőség szerint a legrövidebb időn belül. Persze néhány különleges mező nehezíti ezt a küldetést, és dobókocka helyett pedig egy pörgettyű tartozik a játékhoz. Remek lehetőség a számok megismerésére és arra, hogy már egy kiscsoportos is kiszámolhassa azt, hogy mennyit is kell lépnie. A Játéksziget kínálatában számos Bing és barátai játék érhető el, a legkisebbek és szüleik legnagyobb örömére.

Lehet, hogy felnőtt fejjel unalmasnak tűnik ez a játék, de egy kisgyerek számára nagyon fontos a könnyű és követhető feladatrendszer és az, hogy az utasításokat végre is tudja hajtani.

Milyen egy jó ovis társasjáték?

Az óvodás korosztály maximum 10-15 percig tud egy dologra koncentrálni, ezért fontos, hogy a nekik választott társasjáték, maximum ennyi ideig tartson. Inkább játsszunk többször 10 percet, mintsem elveszítsék az érdeklődésüket a játék bonyolultsága vagy hossza miatt. Ugyanígy jó pont, ha nem tartalmaz túl sok szöveget a társas, mivel ha gyakran kell megállni azért, hogy elolvassuk az aktuális történést, az sokszor untatja a gyermeket. Persze ez nem azt jelenti, hogy ne legyen benne szöveg, hiszen egy idő után kívülről fogják tudni az adott mezőhöz tartozó utasításokat, de ne legyen túl sok.

Mivel még a kicsik számára nagyon fontos, hogy egyszerű és határozott utasításokkal rendelkezzen a játék, ezért érdemes egy könnyű és világos célú darabbal indítani. Egy bizonyos korig csak egyféle utasításra tudnak koncentrálni, nem értik a kooperatív játékokat, ezért semmiképp se válasszuk stratégiai vagy együttműködést igénylő társasjátékot. Az is fontos, hogy csak egyféle bábuval kelljen haladniuk a táblán, mivel ha többel játszanak, akkor az könnyen összezavarhatja őket.

Mivel a gyermekek szeretnek csak a játék örömére koncentrálni, ezért azt fogják leginkább élvezni, ahol nem kell túlbonyolítani a történetet.