A hévízi gyógyvíz méltán örvend népszerűségnek szerte a világon!

Már évszázadok óta ismert a Hévízi-tó különleges, gyógyhatású vizéről és a benne lévő, valamint a tavat övező élővilágáról. Kezdetben csak a tó körüli települések ismerhették és élvezhették a jótékony hatásokat, majd a technikai fejlődések révén eljutott a híre a messzebbi városokba is.

Napjainkban már nemcsak Európában, hanem világszerte ismert e különleges és egyedi adottságokkal rendelkező tó, amelyet egyre többen látogatnak gyógyászati céllal.

A hévízi gyógyvíz és csodálatos hatásai

Szerencsére manapság már nemcsak a tóban lehet megmerítkezni, ha valaki meg szeretne mártózni a hévízi gyógyvízben. A környéket számos fúrt kút teszi teljessé, melyek a szállodákat is ellátják a csodálatos vízzel. A fúrt kutakban lévő víz természetesen ugyanolyan minőségű, csak a keveredési aránya változik. Általában 39-42 Celsius-fokos, és magasabb a kéntartalma, ezt lehet is azonnal érezni, sokszor már a fürdők bejáratánál.

A hévízi gyógyvíz összetétele alapján a kalcium-magnéziumos, hidrogén-karbonátos és kénes termálvizek kategóriákba sorolható, illetve meg kell említeni enyhe radioaktivitását is alacsony radontartalmának köszönhetően. Emellett számos jelentős ásványi anyag is jelen van a vízben, melyeknek szintén fontos terápiás hatása van.

Nem szabad elfelejteni, hogy ha egy termálfürdőbe érkezünk, mindig nézzük meg az adott gyógyvíz ellenjavallatainak listáját, hiszen ami az egyik embernek gyógyító, az a másiknak káros lehet. Ugyanígy fontos tudni, hogy a hévízi gyógyvíz nem gyerekeknek való, 12 év alatt nem ajánlott számukra a benne való fürdőzés. Felnőtteknek egyhuzamban 20 perc javallott, amit szünetekkel meg lehet hosszabbítani.

A sokrétű gyógyászati alkalmazás

A hévízi szállodák közül kiemelten említésre méltó a hévízi Hotel Európa Fit****superior, amely a medical wellness egészségmegőrző kezeléseinek sorában széles körű szolgáltatási csomagot dolgozott ki a gyógyvíz felhasználására is. Nagyon fontos szerepet kap a balneoterápia a gyógykezelések során, emellett a legnagyobb különlegességnek számít a vízfelszín alatt kinyert iszap feldolgozása.

Ugyanis nem kizárólag a víz bír jótékony hatásokkal, hanem az alatta megtalálható tőzegmeder és a benne keletkező iszapmennyiség. Az Európafit egészségmegőrző szolgáltatásai között szerepel a hévízi gyógyiszappal történő iszappakolás is. A csodálatos hatásai egyrészt a magas ásványianyag-tartalmának köszönhető, másrészt pedig a jó melegmegtartó képességének, melynek hatására az adott területeken felmelegedést és vérbőséget lehet előidézni. Ez jó hatásfokkal rendelkezik bizonyos mozgásszervi és nőgyógyászati betegségek kúrálása esetében.

Az Európafit nemcsak a betegségek kezelésére, hanem a megelőzésre is nagy hangsúlyt fektet. Látogasson el a szálloda honlapjára, és böngésszen az egészségmegőrző vagy éppen a Vitalium Health & Beauty fiatalító kezelések ajánlatai között!