A végső ellenőrzőlista a grillezéshez

Ha lenne egy jellegzetes hang, ami a tavasz kezdetét jelzi, mi lenne az? A madarak csicsergése vagy a játszótéren mókázó gyerekek nevetése? Mi személy szerint úgy gondoljuk, hogy ez a hús sercegése a grillen – ugyanis mi a meleg időt a végtelen esti főzéshez és sütéshez kötjük, körülvéve a barátainkkal és a családdal.

De egy ilyen esemény megszervezése nem a legegyszerűbb feladat. Sokan közülünk az ilyen esetekben általában a legutolsó pillanatban jönnek rá, hogy elfelejtettek valamit. Annál pedig nincs is rosszabb, mikor felkészületlennek érezzük magunkat. Ezért segítségül összeállítottunk egy checklistát, így előre tervezhetünk, és gondoskodhatunk arról, hogy az együttlét stresszmentes és élvezetes legyen.

Lista a hozzávalókról

Először is gondoljuk át, hogy mit fogunk főzni. Vázoljuk fel a főételt és a desszertet tartalmazó menüt. Íme néhány ötlet, amelyek igazán beváltak egy grillpartihoz: hamburger, kolbász, csirkenyárs, garnélarák, csemegekukorica, paprika, tarja, kebab és saláta.

Majd írjunk bevásárlólistát az összes szükséges élelmiszerről, italról és fűszerekről! De ne felejtsük le róla az alufóliát, a papírtörlőt, a szalvétát és a tisztítószereket sem. Ha már itt tartunk, akkor érdemes azt is megfontolni, hogy van-e elég poharunk, tányérunk és evőeszközünk, illetve azt, hogy ezekből a papír vagy a műanyag verziót fogjuk inkább preferálni. Egyébként a Hunpohár Webáruház termékei között mindkét alternatíva megtalálható szuper áron.

BBQ kellékek

Egy grillsütő mit sem ér a megfelelő eszközök nélkül! Ezért a grillezés megkezdése előtt győződjünk meg arról, hogy minden eszközünk – legyen az a spatula, a fogó, a grillvilla, a grillkesztyű, stb. – tiszta és használatra kész. Továbbá érdemes a propán- vagy faszénkészletet is ellenőrizni, hogy megkíméljük magunkat a fejfájástól.

Italok

Mi lehet jobb szomjoltó a jéghideg víznél egy meleg napon? A jéghideg ízesített víz! Vágjunk fel egy uborkát, citromot vagy lime-ot, és adjuk hozzá a vízhez, majd tálaljuk egy nagy kancsóban vagy adagolóban sok-sok jéggel. Ez egy cukormentes és igazán finom módja annak, hogy mi és a vendégeink hidratáltak maradjunk. De ugyanúgy készíthetünk limonádét, különböző koktélokat, vagy egyszerűen felszolgálhatunk jéghideg bort vagy sört.

Segítségül hoztunk még egy remek limonádéreceptet is. Szeleteljünk fel vékonyan 12 db citromot keresztben, majd próbáljunk meg minél több magot eltávolítani belőlük. Ha ez kész, akkor rakjuk őket egy nagy puncsostálba, öntsünk rájuk 3 bögre cukrot, ezután pedig krumplinyomóval vagy fakanállal nyomkodjuk össze őket, amíg a cukor fel nem oldódik, és a citromszeletek meg nem törnek. Végezetül adjunk hozzá jégkockákat, keverjük össze hideg vízzel, és voilá, kész is van a jéghideg frissítőnk.

Kerti bútor

A nyugodt és kényelmes érzés kulcsfontosságú a grillezéshez. Ezért elegendő mennyiségű székre és asztalra lesz szükségünk nekünk és a vendégeinknek. A piknikszőnyeg pedig szórakoztató és egyszerű módja annak, hogy több helyet biztosítsunk a gyermekek számára.