30+ szuper tavaszi, húsvéti program a Balaton partján – 2022 április

A Balaton partja 2022 tavaszán is számtalan tartalmas programot rejt: koncertek, vásárok, borkóstolók és piaci élmények is várnak a magyar tengernél áprilisban.

Árpilisi programok a Balaton északi partján

Mesefesztivál Veszprémben (2022. március 29. – április 2.)

Szakmai beszélgetések, koncertek, színházi előadások öt napon keresztül a Kabóca Bábszínház és a Pannon Egyetem szervezésében. Felnőtteknek is!

Látnivalók és állandó programok a Balaton északi partján:

Budapest Bár a Balaton Színházban (2022. április 1., Keszthely)

Új lendülettel, részben megújult repertoárral és természetesen a régi kedvencekkel érkezik a keszthelyi Balaton Színházba a csodálatos Budapest Bár zenekar Farkas Róbert vezetésével. Az énekesek ezúttal Behumi Dóri, Frenk, Kollár-Klemencz László, Lovasi András és Szűcs Krisztián lesznek.

Borbarangolás Badacsonyban (minden szombaton)

A vacsorák alkalmával megismerkedhetsz a borok készítőjével és családjával, helyi termékeket kóstolhatsz, a gazda vezetésével bejárhatod a pincét, az est élményét kísérőműsor és meglepetésajándék is fokozza.

blank
Fotó: Borbarangolás Badacsonyban (Facebook)

Óváros Piac (2022. április 3., Veszprém)

Jó hangulat, baráti beszélgetések, közös reggelik és ebédek, tiszta, minőségi és hazai alapanyagok. Bevásárlótáskával vagy kosárral, esetleg vászontáskával. Mindenki másért és máshogy jár piacra, de aki egyszer belekóstol a piac ízébe, az biztosan rákap.

Balatoni programok áprilisban az északi parton: Óváros Piac (2022. április 3., Veszprém)

Luis Eduardo Castagno Trio / Papírkutya (2022. április 5., Veszprém)

A trió műsorában felcsendülnek olyan dél-amerikai országok zenéi, mint Mexikó, Argentína, Kuba, Peru, valamint spanyol slágerek, ismert sztenderdek is elhangzanak, többek között Gipsy Kings is.

Húsvéti készülődés, piaci szezonnyitó (2022. április 8., Gyenesdiás)

A Szezon Kosár Bevásárlóközösség termelői és kézműves Húsvéti bevásárlónapra vár titeket. A kínálatban a tormától a tojáson és a húsvéti sonkán át a fonott kalácsig minden ünnepi finomság terítékre kerül.

Nyit a Vasüzlet! (2022. április 8., Balatonfüred)

Kis újragondolás, átrendezés, rápihenés után most már tényleg kinyit Vasüzlet Füred óvárosában. Kóstoljátok végig a faszenes grillen készülő kreálmányaikat!

Derítsetek fel egy új helyet a Balatonnál!

Pezseg a Balaton Bormustra (2022. április 9., Vonyarcvashegy)

Hat balatoni borászat, plusz egy ráadás Villányból, két étterem séfjei által készített finomságok és élőzene vár titeket a Balaton egyik legszebb teraszán.

Madárpark nyitónap a Helikon Kastélymúzeumban (2022. április 9., Keszthely)

Virágvásár, pónilovaglás, gyereksarok, tárlatvezetés, kvízjáték, solymász bemutató és postagalamb-röptetés is vár benneteket a Madárpark nyitónapján.

blank
Fotó: Györkő Zsombor

Tavaszi Húsvéti Vásár a Hableányban (2022. április 9., Badacsony)

A húsvétot megelőző héten tavaszi vásárral várnak titeket a Hableányban, ahol beszerezhetitek húsvéti dekorációitokat, és az ünnepi asztalra szánt finomságokat.

Terasznyitó a Terazza Bistro – Barban (2022. április 14., Sümeg)

Április 14-én nyitja meg a szezont a páratlan panorámával bíró Terazza Bistro – Bar. A goumet étterem a Balatonhoz közeli sümegi hegyvonulat tetején helyezkedik el a sümegi vártoronnyal egy magasságban. A hegyoldalba bevágott teraszok, a több mint 800 fajta, többségében mediterrán növényzet romantikus hangulatot ad az egyébként is kivételes látvánnyal rendelkező étteremnek.

blank

Húsvéti Kézműves Kavalkád (2022. április 14., Balatonalmádi)

Egész napos húsvéti családi programsorozattal vár a balatonalmádi Pannon Kulturális Központ és Könyvtár, ahol többek között kavicsfestés, nemezelés, gipszfestés és papírkosár-készítés színesíti a foglalkozások listáját.

Húsvéti programok a Balaton északi partján

„Tűz útja” tanösvény – Húsvéti túra (2022. április 15-18., Káptalantóti)

A program egy pénteki borozgatós ismerkedéssel kezdődik, vacsorával folytatódik, majd szombaton egy tartalmas, kirándulós-borozós-zenélős hétvégébe csap át, ami vasárnap zárul egy koccintással Káptalantótiban, a Tóti Piacon.

Húsvéti séták Almádiban (2022. április 15-16., Balatonalmádi)

A húsvéti hétvégén hív a régi villaépületek és mediterrán jellegzetességek felfedezésére Balatonalmádi városa. A séták a Pannon Kulturális Központ és Könyvtár elől indulnak, melyekre 1000 forintért válthatunk jegyeket.

Tavaszi vakáció és húsvét a Folly Arborétumban (2022. április 15-18., Badacsony)

Virágillat, ezerszínben pompázó évelők, élettel teli, örökzöld kert, vidám tavaszi programok – a Follyban ezzel köszöntik a kereszténység legnagyobb ünnepét, a húsvétot. Az ünnep alkalmából kinyit Panoráma kávézó, ahol a Folly tavaszi süteményeit is megkóstolhatjátok.

Balatoni programok 2022 április: Tavaszi vakáció és húsvét a Folly Arborétumban

Veszprémi Tavaszi Tárlat (2022. április 16-ig)

A Veszprémi Tavaszi Tárlat országos szinten is elismert képző-és iparművészeti kiállítássorozat. Fontos küldetése, hogy nem csupán Veszprém városához kötődő alkotókat mutat be, hanem Veszprém megyéből és a Veszprém – Balaton Európa Kulturális Fővárosa 2023 projekthez kapcsolódó régióból is fogad kiállítókat.

Füredi flódni – séta kóstolóval (2022. április 16., Balatonfüred)

A sétán annak járhattok utána, hogy a zsidó múltnak mely nyomai lelhetők még fel a Kiserdő és a Balaton-part közötti városrészben, s milyen gasztronómiai örömöknek nézett itt elébe annak idején a Budapestről leránduló lelkes nyaralóközönség. S mivel a flódnira is igaz, hogy a próbája az evés, ki nem hagyjátok a séta végi, unikális flódni kóstolót az Anna Grand Hotel Wine & Vital kávézójában.

Húsvéti Túra és Bor a Káli-medencénél (2022. április 16-17.)

Nincs is annál jobb, mint amikor nem kell szabadnapot kivenned ahhoz, hogy néhány napot tartalmas pihenéssel tölthess el a Káli-medencénél. A NaTúra és a Von Beőthy Pince ezzel a két napos programmal épp ezt kívánja biztosítani számodra 2 túra és 1 felejthetetlen borkóstoló keretein belül. Lesz itt panoráma, kihunyt vulkánok, frissen nyíló vadvirágok és természetesen csodaszép borok.

Holdfénytúra a Badacsonyon (2022. április 17.)

Az esti túra során garantáltan bővülnek ismereteid, hiszen itt feltárulnak Badacsony titkai, a hegytetőn pedig káprázatos kilátásban lesz részed.

Balaton északi part húsvéti programok 2022: Holdfénytúra a Badacsonyon

További balatoni húsvéti programokat itt találhatsz:

Olaszrizling szerintünk – sétáló borkóstoló (2022. április 23., Csopak)

Sétáló kóstoló a Jásdi Borteraszon és a Szent Donát Borkúriában, a résztvevők számára ingyenes buszjárattal a két helyszín, illetve Csopak és Balatonfüred között, és kapcsolódó gasztronómiai programokkal.

Viviera Beach Opening Festival (2022. április 23., Keszthely)

Április 23-án a Balaton legnagyobb szezonnyitó megmozdulásával, az ország legnevesebb DJ-ivel indítja útjára az idei fesztiválszezont a Viviera Beach.

Gasztrohegy: Vega Badacsony (2022. április 23-24.)

A Gastrohegy sorozatban 10 vendéglátóhely vár tematikus gasztro-hétvégékkel és Badacsony egy olyan arcával, ami csak ilyenkor, a nyugodtabb időszakban mutatja meg magát.

Rügyfakadás – Tavaszünnep (2022. április 23-24., Gyenesdiás)

Tavaszköszöntő szabadtéri családi rendezvény a Balatonnál, főzőverseny szabadtűzön, régi korok konyhája, játékos programok, kirándulás, lovas- és íjászbemutató, sodrófahajító és malomkődobó verseny, zene. Kikapcsolódás az egész családnak.

blank
Fotó: gyenesdias.hu

Kóstold Körbe Bor & Gasztrofeszt (2022. április 23-24., Balatonfüred)

Összesen több, mint 25 balatoni étterem, borászat, cukrászda és pálinkafőzde várja, hogy Füred egyik legszebb helyszínén mutassa meg legfinomabb ételeit, legszebb borait, legillatosabb süteményeit.

Tapolca Tavasz Fesztivál (2022. április 29. – május 1.)

A festői szépségű, mediterrán hangulatú Malom-tó part ad otthont a Tapolca Tavasz Fesztiválnak. Igényes színpadi programok minden korosztálynak, kézműves vásár, hagyományos ételek, balatoni régió borai egy helyen, két és fél napon át.

blank
Fotó: Tapolca Tavasz Fesztivál (Facebook)

Programok a Balaton déli partján áprilisban

Húsvéti Park megnyitó (2022. április 9., Balatonlelle)

A Húsvéti Park megnyitója a művelődési ház előtti parkban április 9-én és 10-én, délelőtt 10 órától.

Tulipánszüret és -piknik (több időpontban, Szőlősgyörök)

A „Szedd Magad” szüret eredményességét az ősszel gondosan elültetett mintegy 120 ezer virághagyma garantálja.

Programok a Balaton déli partján áprilisban: Tulipánszüret

Tulipánszüret Kőröshegyen (2022. április 13-24.)

A tavalyi elsöprő népszerűségnek köszönhetően idén tavasszal dupla mennyiségű tulipán, újabb területek és teljesen új fotós elemek várják látogatókat a Balaton mellett.

Húsvéti programok a Balaton déli partján

Húsvét és Nyugadalom Siófokon (2022. április 15-18.)

Családi programok, táncbemutatók, koncertek és sok izgalmas gyermekprogram vár titeket Siófok főterén.

Kirándulóhelyek és állandó programok a Balaton déli partján:

Kristinus x Lokal47 Húsvéti Brunch (2022. április 17.)

Ha a Balatonnál töltenéd a húsvétot és a PetNattal koccintanál, miközben a legfinomabb termelői falatok közt válogatsz, itt a helyed!

Kishegyi Kortyok és Falatok (2022. április 23., Balatonlelle)

Április 23-án ismét benépesül a Kishegy és jön Balatonlelle legnépszerűbb rendezvénye: a Kishegyi Kortyok és Falatok!

Balaton déli part tavaszi programok 2022